Alt om Dart -spill

Mens dartkasting har blitt et populært spill å spille når du nyter en halvliter med vennene dine på en pub, har spillet en sterk tilhengerskare, spesielt på høye nivåer av konkurranse. Spillet Dart har opprinnelse tilbake til England fra 1800-tallet, hvor de originale dartbrettene var ringene til et segment av en trestamme.

De tidligste pilene var faktisk pilstubber og armbrøstbolter, men heldigvis har de utviklet seg siden den gang. Som med de fleste pubspill, har spill på dart ingen klar opprinnelse, men i disse dager har det blitt en populær sport å være på, spesielt i europeisk-baserte sportsbøker.

Alt om Dart -spill
Grunnleggende om dartspillHva er dartspill?Hvordan satse på dartOddsen for dart-bettingSatser på dart-futuresHvor du kan se live dart
Grunnleggende om dartspill

Grunnleggende om dartspill

Dart er en tidligere tid kjent best for bargjengere som leter etter et morsomt spill mens de kaster tilbake en kald en. Imidlertid har spillet en stor tilhengerskare, spesielt på profesjonelle konkurransenivåer. Det som en gang var en dykkebar-aktivitet har ikke blitt en elsket bedrift blant sports- og underholdningstipping. Dart har blitt kjent over hele Europa, og populariteten øker i USA med TV-dekning.

Spillet med dart oppsto tilbake i England på 1800-tallet, hvor komponentene i spillet ikke var fullt så glamorøse. I stedet for de perfekt sirkulære hjulene med rike røde og dype svarte farger, besto brettet ganske enkelt av ringer på et tre.

I stedet for de små pilene du ser i dag, kastet spillere den gang pilstubber og armbrøstbolter mot trestammen. Mens komponentene i spillet har utviklet seg kraftig, har moroa forblitt den samme. Mens detaljene i tidlige pubspill fortsatt er litt tapt i historien, var spillet elsket den gang som det er i dag. Enda mer, den spillet er en populær tippesport i dagens tider, spesielt blant de som plasserer spill gjennom europeiske sportsbooks.

Grunnleggende om dartspill
Hva er dartspill?

Hva er dartspill?

Når man vet at sporten kom i stand for så lenge siden, kan det bare antas at spill på dart begynte for århundrer siden. Da dart ble en offisiell idrett ved begynnelsen av 1700-tallet, fikk satsing på sporten stor beryktethet. Blink frem til i dag, og nettspill på dart er utbredt og vinner fortsatt fordel.

På 1970-tallet ble det første offisielle verdensmesterskapet i dart arrangert. I dag har spillet utviklet seg til turneringer som arrangeres ukentlig. Ettersom sporten fortsetter å vinne popularitet, kan bedre satse på online bookmakere. Selv om det er tilgjengelig, må det bemerkes at det ikke har så stor popularitet som fotball og baseball, så det er mindre tilbud i sportsbooks.

Den gode nyheten for fans av sporten er at dart endrer seg i et raskt tempo. Den gode nyheten for dartfans er at det er en økning i populariteten til sporten takket være sendinger og nettstrømming av dartbegivenheter. I tillegg, ettersom online og mobil sportsbetting fortsetter å øke i popularitet, vil også sportens følge øke.

Hva er dartspill?
Hvordan satse på dart

Hvordan satse på dart

For å satse på dartkamper må spilleren ha generell kunnskap om spillereglene. For eksempel kan ingen tilfeldig person satse på dart og forvente å vinne en krone. Scoringssystemet for dart er litt komplisert, og antall sett per kamp tar det å bli vant til, da antallet kan variere avhengig av turnering regler.

Så, hvordan kan en spiller satse på spillet? I den enkleste forstand kan spillere plassere innsatser på vinneren av kampen, på samme måte som pengelinjespill i andre sporter. Som med andre sporter er dette den enkleste innsatsen å plassere, og andre spill blir bare mer kompliserte.

En annen måte en spiller kan satse på kampen er ved å satse på hver etappevinner. Hvis de kjenner spillereglene godt, kan de også satse på 180-tallet. Dette består av å satse på de første 180 eller de høyeste totale 180-tallet av kampen. De som ønsker å gå stort eller reise hjem kan tippe på turneringsvinneren, som også er tilgjengelig i tennis eller golf.

Profesjonelle dartkonkurranser og ligaer setter to motstandere mot hverandre for å kjempe i en etappebasert eller settbasert kamp. Det vanligste skåringsformatet er 501-scoringssystemet. Spillere har som mål å senke poengsummen fra 501 til 0 før motstanderen gjør det ved å kaste og treffe det tilsvarende tallet på dartskiven. Den første spilleren som gjør det vinner etappen. Når en spiller vinner nok etapper, vinner de settet.

Det er noen få alternativer når det kommer til innskudd. En av disse er via debet- eller kredittkort, og selv om det kan være det enkleste, har det også ulempen med å ha et bankgebyr eller innskuddsgrense. I dag aksepterer de fleste sportsbooks også kryptovaluta, som Bitcoin. Fordelene med dette alternativet er at det er trygt, anonymt, krever ingen ekstra avgifter og tillater umiddelbar uttak av midler.

Hvordan satse på dart
Oddsen for dart-betting

Oddsen for dart-betting

Dart er en en-til-en-kamp, så oddsen bestemmes på samme måte som tennis. Enkelt sagt anses den ene spilleren som bedre enn den andre av oddsmakerne og spillmarkedet.

Odds for enhver matchvinner eller turneringsvinner er estimert basert på hver spillers tilsynelatende ferdigheter og evner. Handicapping fungerer også identisk med ethvert punktsprednings- eller totalmarked. For eksempel, å lykkes i en kamp med -2,5 sett betyr at den vinnende dartspilleren må vinne med minimum tre sett. På samme måte, hvis oddsen er +2,5, må underdog vinne direkte eller tape med færre enn tre sett.

Det er mange faktorer som kan påvirke oddsen for en en-til-en-sport, som dart. Disse inkluderer tidligere og nylige prestasjoner, suksessen til konkurransen og eventuelle skader. Siden dartturneringer spilles innendørs, vil været aldri påvirke utfallet av spillet, i motsetning til mange tippesporter.

Fokuser på kampen

Du kan ikke bare vite hvilket lag som er bedre eller dårligere for å gjøre de beste dartspillene. Du må kjenne hver spillers styrker og svakheter, spesielt hvis de allerede har blitt matchet med dette motstanderlaget. Det er viktig å merke seg nøyaktigheten, restitusjonen og hastigheten.

Som med de fleste sporter, når det kommer til dartbookmakere på nett, er det viktig å kjenne til reglene og vanskelighetene ved hvordan spillet spilles. Selv om du kan forstå det grunnleggende, inkludert generelle rekorder og rangeringer, bør du være kjent med hver spiller og vite hvordan de står i konkurransen. Denne typen kunnskap vil hjelpe deg å få et bein og vinne stort.

Ikke sats på hype

Fordi dart ikke er så populært, er det lett for en tipper å satse på en annen bedre, og tro at de må kjenne inn og ut hvis de satser på denne sporten. Det er imidlertid ikke alltid tilfelle. Det er viktig for spillere å få sin egen kunnskap om spillet og den nåværende kampen og ikke følge med på hva publikum spekulerer på. Bare fordi publikum kanskje heier på ett navn, betyr ikke det at det er den som vinner kampen.

Satser på kampscore

Hvem som helst kan tippe vinneren av en dartkamp; de trenger bare en generell kunnskap om en spillers tidligere prestasjoner og nåværende utførelse. Når det er sagt, finnes det innsatsgrenser, og for å vinne stort vil det sannsynligvis ikke gjøres på en pengelinje. Så å satse på kampresultatet gir mer verdi ettersom det er vanskeligere.

Oddsen for dart-betting
Satser på dart-futures

Satser på dart-futures

Mens du kan satse på individuelle kamper, kan du også satse på futures. Du lurer kanskje på, hva er det? Vel, navnet kaller det stort sett hva det er. Å satse på en fremtid betyr at du satser på en kommende kamp og hvem du tror vinneren blir.

I dart er det tre store profesjonelle konkurranser som arrangeres årlig: to PDC World Darts Championship holdt av World Professional Darts, og den andre arrangeres av British Darts Organization (BDO).

PDC World Championship startet tilbake i 1994 og arrangeres hver desember til januar i Londons Alexandra Palace. Mesteren vinner Sid Waddell Trophy og 500 000 britiske pund (omtrent $645 500 USD).

Satser på 9-Dart Finish

Finishen med ni dart sies å være det perfekte beinet i dart. Mens profesjonelle er svært talentfulle, er en 9-dart finish en uvanlig bragd. Hva er det? Det oppstår når en spiller bruker nøyaktig ni piler - færrest mulig i en kamp - for å sjekke ut fra 501.

Satser på leg/sett over/under

Mange Amerikansk sport har en over/under innsats; men med dart er det litt annerledes. Dart over/under-spill avhenger av antall etapper eller sett en spiller vinner i en kamp. I en dart over/under, trenger ikke spilleren en spiller satser på å vinne den totale kampen for at spilleren skal vinne. De skal vinne passende antall sett eller ben under satt innsats.

Satser på et leg/sett-handicap

Et ben-/sett-handicap er dartversjonen av en poengspredning. Her er sammenbruddet. Én spiller har et sett antall ben eller sett lagt til eller trukket fra sluttresultatet. Dette tallet bestemmer innsatsen, akkurat som hvordan spredningspoeng fungerer i fotball eller basketball.

For eksempel, hvis en spiller har et handikap på -1,5, må de vinne kampen med minst to ben for å innløse innsatsen. Dartspillebøkene setter et handikap eller spredning basert på hvor mye de antar at en spiller vil vinne med, og en spiller må satse basert på om de mener at settnummeret er nøyaktig eller ikke.

Satser på dart-futures
Hvor du kan se live dart

Hvor du kan se live dart

For å se profesjonell dart i USA, gå til BBC America for Premier League Darts eller abonner på DAZN eller PDC TV for PDC World Darts Championship.

Ettersom dartspillet sprer seg globalt, øker også kapasiteten til å satse og vinne stort. Å satse på dart vil bare fortsette å utvide seg til nye markeder over hele verden ettersom spillere og fans forstår mer om spillet og hvordan det fungerer sammen. Å satse på dart er relativt enkelt når spillerne begynner å lære hvordan spillet fungerer, og det er bare et spørsmål om tid før bookmakeren konsentrerer seg mer om dart.

Viktige takeaways

  • Vurder å satse på futures
  • Gjør din research før du satser og ikke stol på fanhype
  • Hold øye med de tre store begivenhetene
  • Kjenn reglene for dart innvendig og utvendig
Hvor du kan se live dart