Alt du trenger å vite om: Betting Lines

Spillelinjen er punktet som skiller favorittlaget fra underdogen i sportskonkurranser. Bookies får odds på sportskamper fra en kompleks matematisk modell eller datamaskinalgoritme. Basert på statistikk, bestemmer oddsmakere den sannsynlige seiersmarginen mellom to lag, som er basert på styrken til tidligere prestasjoner.

I løpet av analysen sammenligner sportsbooks lag for å finne ut hvilken som er foretrukket til å vinne og med hvilken margin. For eksempel kan bookmakere forutsi at et favorittlag vil vinne med 10 poeng. Derfor kan underdog-laget motta et 10-poengs handicap for spillformål.

Alt du trenger å vite om: Betting Lines
Alt om innsatslinjerHvordan fungerer innsatslinjer?Moneyline innsatsAlt om parlay-spillHvordan lese innsatslinjer?
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Alt om innsatslinjer

Alt om innsatslinjer

Gamblere satser på hvert lag basert på oddsen som sportsbooks gjør tilgjengelig. Analysen tar også hensyn til spillernes prestasjoner. Resultatene er nøyaktige omtrent 50 prosent av tiden. Spillodds er i stadig utvikling og er basert på hvordan team presterer.

Bettors sjekker oddsen for å bestemme den oppdaterte ytelsesforventningen for konkurrerende lag. Fremtidige odds er i konstant endring og gjenspeiler lagets prestasjoner gjennom sesongen.

Sportsbooker har en tendens til å stole på konsulenter som tilbyr informasjon om sannsynlige odds basert på bransjeerfaring. Etter å ha gjennomgått datamaskingenererte rangeringer, gir profesjonelle oddsmakere et estimat av odds på hver sportskonkurranses utfall basert på teamets samlede prestasjoner.

Profesjonelle oddsmakere justerer innsatslinjen basert på forhåndsbestemte kriterier, som kan inkludere skader, fordeler på hjemmebane, vær og reiseplaner for laget. Selv en dominerende pasningsforseelse kan spille en rolle i å bestemme oddsen og den påfølgende innsatslinjen.

Hvis et lag spiller back-to-back-kamper, kan denne tidsplanen påvirke sportsbookens analyse av odds og innsatslinje.

Alt om innsatslinjer
Hvordan fungerer innsatslinjer?

Hvordan fungerer innsatslinjer?

Etter at oddsen er satt, vil online bookmaker gjør spådommene tilgjengelige for publikum som en "åpner" eller de innledende oddsene, som er spådd for hver kamp. Betterne bestemmer hvilket lag de skal satse på basert på oddsen.

Oddsmakere setter innsatsgrensene på et lavt nivå i utgangspunktet for å bestemme hvordan spillerne satser før de hever innsatsgrensene.

Når markedet for å satse på en spesifikk kamp vokser, kan spilleboken justere oddsen eller spillelinjen i løpet av tidsrammen før spillet basert på hvor mye gambling de konkurrerende lagene tiltrekker seg.

De beste gamblinglandene inkluderer Australia, Singapore, Irland og Canada. I Europa har Storbritannia, Italia, Frankrike og Spania en tendens til å ha høye brutto gamblinginntekter. Bookmakere over hele verden bruker imidlertid bettinglinjer når de tilbyr odds til de som satse på sportskonkurranser.

Hvordan fungerer innsatslinjer?
Moneyline innsats

Moneyline innsats

I følge guider for sportsbetting, er Moneyline-spillet en enkel prosess som har to til tre mulige utfall. Med to lag eller spillere i et Moneyline-veddemål, velger gamblere hvilken spiller som vil vinne.

For fotball- eller MMA-kamper er det et tredje spillalternativ, kalt uavgjort, når det ikke er erklært en vinner eller taper. Sportsbook-applikasjoner tilbyr ofte trekningen som et Moneyline-spillalternativ. Andre tilbyr uavgjort uten innsatsalternativ. I dette tilfellet velger spilleren et vinnende lag eller en konkurrent uten uavgjort resultat.

Hvis en spiller spår det riktige resultatet av konkurransen, vil spilleboken utbetale på oddsen. Moneyline-innsatsen er forskjellig fra innsatslinjen ved at det kun er en seier, tap eller uavgjort.

Favoritt

I moneyline innsats, oddsen vil tippe favorittlaget eller -spilleren til å vinne kampen. En gambler kan satse beløpet som er oppført i oddsen for å vinne. For eksempel, på odds på -15, kan en person satse $15 for å vinne $10.

Utbetalingen er $25, som inkluderer innsatsbeløpet på $15 pluss vinnerbeløpet på $10. Med Moneyline-spillet vil laget eller spilleren som er foretrukket til å vinne alltid ha odds med et minustegn.

Underdog

Gamblere foretrekker noen ganger å satse på underdog hos en online bookmaker, som er konkurrenten mindre sannsynlighet for å slå motstanderen. Ved å bruke $10 som enhetseksempel, ville en bettor som satser på underdog måtte satse $10 for å vinne $15 og motta en utbetaling på $25. I Moneyline-spillet vises underdogs odds med et plusstegn, dvs. +15.

Til og med

Hvis lagene er så nærme i ferdigheter at oddsen er jevne, kan en spiller satse på like odds. I dette tilfellet kan spillere motta en utbetaling på $20 på en innsats på $10 for Even +10 odds.

Moneyline innsats
Alt om parlay-spill

Alt om parlay-spill

Parlay-spill er en enkelt innsats, som kobler flere enkeltspill sammen og avhenger av at alle innsatser vinner for at spilleren skal vinne innsatsen. Disse typer spill tilbyr høye utbetalinger, som er betydelig mer enn bare å plassere en enkelt innsats.

Årsaken til den høye fortjenesten er at oddsen for å vinne på tre spill er vanskeligere enn å vinne én innsats. Hvis spilleren taper bare én innsats i de tilknyttede innsatsene, taper han penger satset på hele spillet. Hvis noen av de individuelle innsatsene i parlay-innsatsen uavgjort, går innsatsen tilbake til reduserte odds i henhold til utfallene for alle kamper inkludert i parlay-innsatsen.

Vanligvis er korrelerte parlays begrenset. Korrelerte parlay-innsatser inkluderer to eller flere spill på samme kamp, som er avhengig av et lignende utfall. Veddemål på lignende resultater kan føre til høye utbetalinger, og det er grunnen til at bookmakere ofte begrenser korrelerte parlay-spill for å unngå betydelige tap i tilfelle flere spillere vinner.

Forskjell

Et annet parlay-veddemål er en innsats på to eller flere konkurrenter for å vinne i samme konkurranse. Bookies multipliserer utbetalingen for spillene der spilleren velger de riktige vinnerne. Hvis spilleren velger tre lag og alle tre lagene vinner, utbetaler bookmakeren til de høyere oddsene, som er mer enn en enkelt innsats.

Parlays kan variere fra to til ti lag i en innsats. Selv om spillere har blandede tanker om fordelene med betting parlay, er det fortsatt en populær måte å satse online.

Lønnsomhet avhenger av en spillers evne til å vinne mer enn 50 prosent av parlay-innsatsene. Til slutt betaler parlays ut mer penger selv om det er tøffere å vinne. Imidlertid kan erfarne fagfolk spille på et parlay basert på grundig forskning på konkurrerende lag og en individuell gamblers historiske evne til å vinne parlay-spill.

Alt om parlay-spill
Hvordan lese innsatslinjer?

Hvordan lese innsatslinjer?

Sportsentusiaster som satser på konkurranser vil vite at det er mange likheter, som inkluderer satser spesifikt på hvem som vil vinne en kamp, poengspredninger, over- og underspill og en rekke alternativer knyttet til spill på favoritten eller underdogen. Her er eksempler på hvordan du kan lese spilllinjer på forskjellige idretter og innsatser.

Spillelinjer på fotball

I Fotball, minustegnet indikerer laget favoriserte til å vinne, og plusstegnet indikerer laget som forventes å tape. +-tegnet er alltid en indikasjon på hvilket lag som er underdog i konkurransen.

Hvis et tall er oppført etter et (-) minustegn, forventes det favoriserte laget å vinne med det spesifikke tallet i poeng. Moneyline er ganske enkelt oddsen for at konkurrenter i en kamp vinner eller taper.

Enten 2 til 1 eller 5 til 1, odds uttrykker det numeriske resultatet av matematisk analyse av et lags spådde seier eller tap i en konkurranse. Innsatslinjen er punktet mellom de forventede poengene vunnet eller tapt, dvs. -15 eller +15. Men i fotball kan en tipper ganske enkelt satse på hvilket lag han tror kan vinne og ikke trenger å bekymre seg for poengspredninger eller odds i det hele tatt.

Spillelinjer for basketball

Dallas Mavericks Sportsbooks tilbyr en rekke forskjellige spillalternativer for profesjonelle basketballspill. I NBA-spill er en måte å satse på Moneyline-veddemål, hvor en spiller velger vinneren av spillet. Det er en allment akseptert metode for veddemål i sportsbetting. Pengelinjer er også et aspekt ved poengspredninger. For eksempel betyr -55 odds at en spiller vinner for hver riktig innsats mot -55 odds.

Spillere kan også satse ved å satse på den totale poengsummen ved å satse over eller under det anslåtte beløpet som er lagt ut av bookie. Hvis totalpoengsummen til begge lag går over spillebokens anslåtte beløp til den nøyaktige poengsummen spilleren valgte og satset på, vinner spilleren.

Spillelinjer for baseball

Baseballspill er som andre Moneyline innsatser. Spillerne velger favorittlaget som investerer $115 på -115 odds for å vinne $100 hvis riktig. Utbetalingen inkluderer $215, som er en kombinasjon av beløpet spilleren satset på $115 pluss gevinstbeløpet på $100.

Gevinstskalaen representerer det nøyaktige beløpet som spilleren gambler på favorittlaget eller underdogen. Imidlertid representerer oddsen alltid grunnlinjen for en gevinst på $100. Sportsbook-provisjoner oppstår når en favorittkonkurrent taper.

Hvis favoritten taper, betaler bookie ut til underdogen, og tjener på det høyere favorittspredningen. Hvis favoritten vinner, gir spilleboken ingen fortjeneste. Hvis favoritten har en optimal vinnersjanse, er det lite sannsynlig at spilleboken vil tjene penger. Men sportsbookie gir odds på tusenvis av kamper hver måned. Gevinstene og tapene jevner seg ut, slik at spilleboken kan vinne totalt.

Spillelinjer for hesteveddeløp

I hesteveddeløp, oddsen er enkle å forstå. Jo mer penger spillerne satser, jo kortere er oddsen. Odds indikerer forventet fortjeneste mot investert beløp. Ved 10-1 odds kan spilleren forvente å vinne $10 for hver satsede dollar. Even penger gir en spiller $2 for hver $2 satset for en total $4 avkastning.

Det kan ta litt tid før nye spillere forstår hvordan de skal satse på sport. Selv om noen sporter tilbyr lignende odds for omsetning, for eksempel å satse på den direkte vinneren, over og under totalt antall poeng, eller poengspredningen, er det andre sporter med mer forenklede eller utfordrende spillalternativer. For gambleren vil det å forstå oddsene og undersøke konkurrentene hjelpe til med å velge vinneren.

Hvordan lese innsatslinjer?
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen

Siste nytt

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill
2023-03-22

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill

Med en stor fanskare i Nord-Amerika og mange løp som foregår praktisk talt ukentlig på forskjellige veddeløpsbaner fra februar til begynnelsen av november, er NASCAR-spill et av de mest attraktive spillvalgene for motorsportsentusiaster.

Den ultimate Super Bowl-spilleguiden for å forberede deg selv
2023-03-08

Den ultimate Super Bowl-spilleguiden for å forberede deg selv

Det vil være mye penger å satse lovlig på Super Bowl 2023 etter at 2022-spillet slår alle tidligere rekorder. Forrige gang, i Super Bowl LVI, vant Los Angeles Rams mot Cincinnati Bengals med 23-20.

2022 FIFA World Cup semifinaler – Argentina vs. Kroatia
2022-12-12

2022 FIFA World Cup semifinaler – Argentina vs. Kroatia

Den siste uken av 2022 FIFA World Cup er over oss, og bare 4 lag gjenstår!