Sport Betting

Ønsker du å bli med i den underholdende verden av sportsbetting? Hvis du har spørsmål om hva sportsbetting er, hvordan du satser, eller du bare vil lære nye tips og triks, vil denne enkle nybegynnerguiden komme godt med. Hvis du elsker sport, eller bare nyter gleden ved å overraske, ta en titt på de beste sportsbettingsidene vi har valgt ut for deg. Denne siden diskuterer alt grunnleggende om sportsbetting, fra å satse til å spille på et pålitelig nettsted. Selvfølgelig er det også noen få pålitelige tips for å øke vinneroddsene dine i det lange løp.

Sport Betting
Fotball

Det kalles ofte «det vakre spillet», og for sportsbettere er det ikke noe vakrere syn enn et brett fullt av fyrstikker å satse på. Når det kommer til sport, hva er det første spillet du tenker på? Det ville nok vært fotball eller fotball. Fotball er den mest populære sporten i verden, og spilles på alle kontinenter hele året. 

Vis mer ...
Basketball

Basketball er en av de mest populære idrettene i verden og kan rimeligvis sees på som nest etter fotball. Sammenlignet med andre idretter er basketball ganske nytt, etter å ha blitt oppfunnet så sent som i 1891. Basketball har virkelig en internasjonal oppblomstring, som kan sees av dens konkurransemessige karakter under de olympiske sommerleker, så vel som mengden av forskjellige land representert av spillere i NBA.

Vis mer ...
Baseball

Baseball er kjent som Amerikas tidsfordriv og er blant de mest populære sportene i USA. Det har en lang tradisjon med tradisjon i Amerika, ettersom Major League Baseball ble etablert helt tilbake i 1903. Siden den gang har baseball gjort sin vei rundt i verden, med svært lojale følgere over hele Asia så vel som Latin-Amerika.

Vis mer ...
Hesteveddeløp

Hesteveddeløp kalles ofte kongesporten. Det er en av de mest populære sportene i verden å satse på og går tilbake gjennom historien i nesten alle sivilisasjoner. Elegansen til disse enorme, kraftige dyrene slår hvert menneskes hjerte. Det har vært mange variasjoner siden den gang, inkludert hundeveddeløp og til og med griseløp, men hester regjerer på topp når det kommer til spillverdenen.

Vis mer ...
Formula 1

Formel 1 er en topprangert racingserie over hele verden. Så det er ikke rart at spill på denne sporten er et utbredt tidsfordriv for mange seere. Fans av kjøresporten kan sette pris på noen spennende handlinger mens de observerer sine favorittsjåfører gå head-to-head på banen. Formel 1-spill har imidlertid blitt en enda større avtale med internett. 

Vis mer ...
Tennis

Tennis har vært en populær sport for spillere, tilskuere og sportsbettingere over hele verden siden slutten av 1800-tallet. Det fartsfylte actionspillet er egnet for en cardio-trening, underholdende å se på og en spennende sport å satse på både live og pre-game. Det er et populært spill blant både tippere og sportsbooks. Det er så mange tennisturneringer å satse på, noe som gjør det enda bedre.

Vis mer ...
American Football

Amerikansk fotball er en av de mest populære idrettene i USA. Og som enhver annen sport har den sin egen bettingkultur. Det er mange forskjellige måter å satse på amerikansk fotball. Den enkleste og vanligste måten er å satse på hvem som vinner spillet. Med mange online sportsbooks å velge mellom, er tipping på amerikansk fotball en morsom og spennende måte å fordrive tiden på. 

Vis mer ...
Ice Hockey

Ishockey har bragt varme om vinteren til spillere og fans i nærmere 130 år nå. Siden den første kampen ble spilt i Canada i 1895, har ishockey sementert sin plass som nasjonalsport i landet og spredt seg til mange andre deler av verden. Og i dag tiltrekker det seg en annen gruppe av befolkningen også; ishockeyspillere.

Vis mer ...

Archery

Hva er sportsbetting?

Hva er sportsbetting?

Sportsbetting er en aktivitet der tippere plasserer spill på oddsen for store sportsbegivenheter. Sportsbooken forbereder oddsen for fotball, nettball, tennis, basketball og andre lovlige sportsbegivenheter over hele verden.

En spiller må bare velge seier, uavgjort eller tap som kampresultat. I tillegg til disse markedene kan de også forutsi antall scorede mål, antall kort, varigheten av en politisk debatt, og så videre.

Historien om sportsbetting

Når begynte sportsbetting, og hva var motivasjonen bak det? Dessuten, hvem oppfant det? Sportsgambling har vært et utbredt tidsfordriv så lenge sivilisasjonen har eksistert.

Imidlertid peker de tidligste registreringene på at det hele startet i Hellas for mer enn 2000 år siden etter introduksjonen av olympiske leker. Deretter spredte begivenheten seg til Roma, hvor den ble legalisert og senere kom til England. De engelske nybyggerne spredte deretter aktiviteten til Amerika og andre deler av verden.

Selv om risikoen for å tape penger er åpenbar, har spill på sport blitt så populært i disse dager. Faktisk, fra 2019, ble bookmakermarkedet verdsatt til svimlende 85 milliarder dollar.

Næringen var også forventet å vokse med 7 % per år fra 2018 til 2022. Men slik situasjonen er nå, er dette bare anslag, takket være covid-rammede 2020.

Hva er sportsbetting?
Hvorfor satse på sport?

Hvorfor satse på sport?

Selv om tallene ovenfor er imponerende, etterlater de et viktig spørsmål å tenke på; hvorfor er sportsbetting så utbredt?

Selv om det er flere svar på dette spørsmålet, ligger det viktigste i enkelhet. Å plassere en sportssatsing er relativt enkelt enten du er en ny eller erfaren spiller. Som sagt før, bettors trenger bare å velge et utfall av begivenheten, sette en innsats og be for det beste.

Imidlertid går disse markedene dypere enn å forutsi seire, uavgjorte og tap. Dette er enda en grunn til at sportsbetting nyter enorm popularitet. I tillegg til gevinster og pengelinjespill, nyter tippere også markeder som over/under, asiatiske handikap, dobbel sjanse og innsatser på halvtid/heltid.

Uten å glemme live betting eller in-play-spill, som lar spillere satse på live-kamper.

Det sier seg også selv at tipping på sport er en lommevennlig tidsfordriv. I dag lar tusenvis av legitime bookmakere spillere satse med så lite som $0,50 eller så mye som $50 000. Dette betyr at både de som har og de som ikke har, komfortabelt kan delta i aktiviteten uten å ødelegge bankkontoene deres. Alt i alt er sportsspillindustrien bare i gang.

Hvorfor satse på sport?
Hvordan satse på sport?

Hvordan satse på sport?

Forutsatt at du nå er klar til å satse på sport, hva neste? Først, finn den beste bookmakeren og opprette en konto. Bookmakeren kan kreve viktig informasjon som ekte navn, bostedsadresse, telefonnummer, ID-nummer og mer før kontoen blir aktiv. Fortsett deretter for å kreve velkomstbonusen. Hos noen bookmakere kan en kampanjekode være nødvendig for å utløse belønningen.

Men før du dykker ned i satsingsvann, det er viktig å lære de forskjellige oddstypene og hvordan du beregner dem. Oddsen er det som bestemmer beløpet spillere kan vinne på en bestemt innsats. Vanligvis kommer oddsene i desimal-, brøk- eller amerikanske formater. Så, lær hvordan disse oddsene fungerer.

Lær dessuten de forskjellige innsatstypene og få et grep om dem. Kjenn for eksempel forskjellen mellom punktspredningsinnsatser og pengelinjespill. Lær også noe om totaler og parlays samt teasere og pleasers. Bare merk at noen innsatser kan være litt komplekse å forstå.

Hvordan satse på sport?
Er online sportsspill lovlig?

Er online sportsspill lovlig?

Godt spørsmål! Ja, å plassere sportsspill er absolutt lovlig, avhengig av landet. Med andre ord kan tipping være lovlig, ulovlig eller uregulert.

Et lovlig sportsspillmarked er et miljø der myndighetene regulerer tipping. Et godt eksempel er Storbritannia, hvor Gambling Commission overvåker alle spillaktiviteter. Internasjonale operatører kan søke om lisenser i slike markeder forutsatt at de følger de fastsatte reglene.

Som navnet antyder, er et ulovlig spillmarked der staten eller myndighetene forbyr enhver form for spill på nett. I Singapore, for eksempel, er det forbudt å plassere sportsspill hos landbaserte eller online bookmakere. Et annet land er UAE (De forente arabiske emirater), hvor en hard straff venter på alle som er funnet skyldige i å ha deltatt i noen form for gambling.

Til slutt, uregulerte spillmarkeder er land som lar online sportsspill ligge i en gråsone. Japan og India har for eksempel strenge gamblinglover, men berører ikke sport noe sted. Slike land er vanligvis et fristed for de fleste offshore eller internasjonale topprangerte bettingsider.

Det er enda bedre å spille på disse markedene på grunn av det store utvalget av førsteklasses online bookmakere å velge mellom.

Er online sportsspill lovlig?
Lovlig online sportsbetting

Lovlig online sportsbetting

Det er viktig å satse på en lisensiert spillebok, enten du satser i et regulert eller uregulert miljø. Men hvordan vet man at en sportsbook er pålitelig? Nedenfor er noen hakemerker:

  • Lisensinformasjon: Dette er utvilsomt den enkleste ruten for å få en pålitelig bookie. Et legitimt lokalt eller internasjonalt organ godkjenner de beste gamblingsidene. For en offshore bookie bør den være lisensiert av UKGC, MGA, Swedish Gambling Authority, og så videre. Informasjonen skal være tilgjengelig nederst på hjemmesiden.
  • Sikkerhetsprotokoll: Online sikkerhet innebærer mer enn bare å spille hos en lisensiert bookmaker. Det er fordi nettsvindlere alltid jobber døgnet rundt for å utvinne personlige og økonomiske data. Derfor må de beste spillplattformene være SSL (Secure Socket Layer) kryptert. For å bekrefte dette, se om bettingsidens URL-kobling har et hengelåstegn.
  • Betalingsmetoder: Det er ingen vits å nøye seg med en bookie med en håndfull bankmetoder. I dag er det titalls nettbankalternativer og til og med kryptovalutaer som en bookmaker kan tilby. Men ikke alle bankmetoder er like. Spill kun på et nettsted som tilbyr pålitelige alternativer som PayPal, Neteller, Skrill, Visa, MasterCard, etc.
  • Kundeservice: Juridiske betting-nettsteder har vanligvis lite å skjule. Som sådan er støtteteamet deres alltid tilgjengelig 24/7 og i flere kanaler. De tilbyr støtte via live chat, sosiale medier, e-post og telefon. Hvis mulig, bør støtten være tilgjengelig på de fleste internasjonale språk for å imøtekomme offshore-spillere.
  • Brukeranmeldelser: En sportsbookmaker kan krysse av for alle boksene ovenfor, men mislykkes i én; spillerens rykte. Derfor er det viktig å få førstehåndsinformasjon fra folk som har brukt sportsbookene før. Det er da du vil vite viktige funksjoner som tilgjengelige odds, markeder, transaksjonsvarighet, servicekvalitet og mer.
Lovlig online sportsbetting
Tips og triks for sportsbetting

Tips og triks for sportsbetting

Lære oddsene og å velge en regulert sportsbook er en god start. Men for å være en suksessfull sportsvedder er det et par ting å gjøre.

For det første er dype forskningsferdigheter nødvendig i en bransje der bookmakere ser på mange faktorer før de setter oddsen. Forutsatt at du er en golffan, se på faktorer som baneoppsettet, været, spillerens form og annen statistikk. Se, tipping handler ikke bare om flaks.

I mellomtiden, unngå personlig skjevhet når du forsker. Det er forståelig å ha personlige forbindelser med en bestemt spiller eller et bestemt lag. Men fordi online betting handler om å vinne penger, ikke sats på følelser. For eksempel, hva er sjansene for at en ut av form Lewis Hamilton havner først i en F1 Grand Prix? Tydeligvis ingen, selv om alt er mulig.

Viktigst, lage et fungerende gamblingbudsjett. Hvorfor? Å lage en bankroll sikrer at innsatser er innenfor grensene dine. Ta for eksempel en spiller som tjener $3000 i måneden.

I så fall kan de sette av 10 % av dette beløpet til gamblingaktiviteter. Fortsett nå med å dele opp $300 i mindre enheter for daglig eller ukentlig bruk. Husk at det er en dårlig idé å risikere hele bankrollen på en enkelt innsats.

Tips og triks for sportsbetting
Ansvarlig spilling

Ansvarlig spilling

For å oppsummere, er det viktig å lære noe om ansvarlig spilling. Som sagt, å opprette en spillebankroll vil gå langt for å skjerme spillere fra et økonomisk rot. Det er alltid en dårlig idé å spille med penger beregnet på husleie, skolepenger, husregninger og andre nødvendigheter. Så, bare sats med penger du er greit å tape.

Dessuten, lær deg å time spillet ditt og gå ut når tiden er inne. Tipping kan til tider være underholdende, og spillere finner seg selv i timevis hos bookmakeren. Dessuten er det ganske vanlig å jage tap, spesielt for spillere med høye forventninger. Sett derfor en tidtaker og gå ut så snart du vinner et anstendig beløp eller opplever et tapt løp for å unngå disse scenariene.

Til slutt, søk raskt hjelp i tilfelle tegn på spillavhengighet. Spill kan være så vanedannende at noen spillere ikke klarer å tilbringe tid med familiene sine. Andre slutter til og med helt i jobben. Heldigvis kan spillere fortsatt nyte tipping og andre aspekter av livet deres ved å behandle gambling som en tidsfordriv. Husk at det kan være langt mellom gevinster. Sats derfor for moro skyld.

Ansvarlig spilling

Siste nytt

Hvem vil bli Baseball Hall Famers i 2023?
2022-11-30

Hvem vil bli Baseball Hall Famers i 2023?

I 2022 ønsker Baseball Hall of Fame syv nye medlemmer velkommen til den eksklusive klubben. Det var etter at ingen navn gjorde kuttet året før. Med slike som David Ortiz, Tony Oliva og andre som ikke er i hallen, kan baseballentusiaster og tippere flytte oppmerksomheten til 2023-klassen av Major League Baseball-talenter som har en god sjanse. 

Odds for FIFA-VM 2022
2022-11-16

Odds for FIFA-VM 2022

Det etterlengtede 2022 FIFA World Cup er endelig rundt hjørnet. Qatar, vertsnasjonen, vil låse horn med Ecuador 20. november i det som tilsynelatende vil bli en spennende gardinheving av den månedlange turneringen. Fra søramerikanske stjerner som Neymar og Messi til Europas beste, som Harry Kane og Kylian Mbappe, forventes turneringen å vise frem noen av de beste talentene noensinne til å sparke ballen.

Mest omsatte sportsbegivenheter
2022-11-09

Mest omsatte sportsbegivenheter

Online sportsbetting har opplevd en boom de siste årene på global skala. Ifølge Statistica.com ble sportsspillindustrien verdsatt til 231 milliarder dollar i 2021. Og hvis markedsprognoser er noe å gå etter, forventes denne industrien å overgå 300 milliarder dollar innen 2023. Alene utgjør sportsspill 30 til 40 % av globale spillmarkedet.

Unibet signerer avtale med Ajax
2022-11-02

Unibet signerer avtale med Ajax

Etter at morselskapet Kindred sikret seg en lisens til å drive virksomhet i Nederland i mai lanserte Unibet i juli. Kindred hadde sluttet å operere i Nederland før markedet åpnet, og ble med flere andre operatører som gjorde det samme for å overholde nederlandske myndigheters forskrifter.