Alt du trenger å vite om: Hvordan spille

Sportsspill er enkelt, morsomt og gir enkeltpersoner mulighet til å tjene penger. Nybegynnere, på den annen side, bør ikke haste med å sette innsatser. Så enkelt som sportsbetting er, er det ikke lett å gjøre alt riktig i begynnelsen. Det er tvilsomt at spillere vil like sportsbetting hvis de nærmer seg det feil, siden de mest sannsynlig ikke vil være på rett vei for å tjene gevinster.

Dette er ikke ment å avskrekke en fra å satse på sport. Målet med denne artikkelen er at spillere skal vite hvordan de skal satse og tilby spillere sterke grunnprinsipper å bygge på hvis de ønsker å vinne penger regelmessig.

Alt du trenger å vite om: Hvordan spille
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Din sportsspillguide

Din sportsspillguide

Her er en rask oversikt over hva spillere bør vite og gjøre for å ikke bare øke sjansene til å vinne, men også hjelpe dem med å spille ansvarlig og ha det gøy med det. Sportsspillindustrien, som Wall Street, er volatil. Bookmakere endrer betting odds gjennom dagen basert på aktiviteten de tar og andre nyheter, for eksempel skader og vær.

For eksempel, hvis lag A begynner som 7-poengs favoritter og det store flertallet av spill er på dem, kan linjen deres øke fra -7 til -7,5. Det er mulig at linjen kan flytte seg mye lenger til -8, eller at den vil bli "kjøpt tilbake" til -7.

Når det gjelder linjer, er det en god idé å sammenligne linjer fra flere sportsbooks. Linjer kan variere avhengig av sportsbook fordi ulike bookmakere henvender seg til ulike typer kunder.

Når det kommer til hvor mye man skal satse, er en rimelig tommelfingerregel å risikere kun det en spiller har råd til å tape. Husk at sportsspill er et maraton, ikke en sprint. Det vil være gode dager og dårlige dager. Det er derfor det er en flott strategi som kalles flat-betting.

Flat-betting innebærer å satse det samme beløpet på hvert spill og bare risikere 1 % til 5 % av en spillers bankroll på hver innsats (bankrollen er startbeløpet spillerne har til rådighet å satse med). Hvis tippere har en bankroll på $100, for eksempel, bør de ikke risikere mer enn $5 per spill.

Din sportsspillguide
Typer sportsspill

Typer sportsspill

En enkelt sport kan satses på en rekke måter, og det er mange måter å gjøre det på spille på forskjellige idretter.

Når det kommer til sportsbetting, er det beste spillere kan gjøre å lære reglene for hver innsatsform og den medfølgende belønningen, og starter med disse vanligste sportsspilltypene.

 • Money Line-spill: En av de enkleste metodene for å satse på sport er via pengelinjespill. Spillere vil bestemme hvem som skal vinne et spill eller en kamp, og gevinsten bestemmes av oddsen.
 • Straight bets: En straight bet er også kjent som en poengspredning i USA. Poengspredningen indikerer hvem som sannsynligvis vinner og med hvilken margin.
 • Totale linjeinnsatser: Her er innsatsen avhengig av det totale antall poeng scoret av begge lag. Spillerne må velge om de tror at sluttresultatet vil være høyere eller lavere enn tallet spesifisert av spilleboken.
 • Parlay-spill: Et parlay-spill er å plassere mange innsatser som alle må vinne for at en spiller skal vinne. Spillere kan satse Team A for å vinne World Series og Team X i Super Bowl samme år, for eksempel.
 • Teaser-spill: Fordi de har to eller flere valg, er teaser-spill sammenlignbare med parlays. Forskjellen er at i bytte mot en mindre samlet betaling, får spillerne en mer fordelaktig poengspredning.
 • Head-to-Head-spill: Når en spiller velger vinneren mellom to deltakere, kalles det en head-to-head innsats
Typer sportsspill
Spill på fotball

Spill på fotball

Fotball er en av de mest populære idrettene for tipping.

Det er en velkjent sport i de fleste land rundt om i verden og har flere kjente lag. En annen grunn til at så mange liker å satse på fotballspill er at det er så mange turneringer å velge mellom.

Disse turneringene består av dusinvis av forskjellige kamper som involverer mange forskjellige lag, og tilbyr fans av sporten mange muligheter til å satse på spill.

De eneste landene hvor fotball ikke er den mest populære sporten er USA, hvor NFL regjerer, Australia og New Zealand, hvor rugby dominerer, og Canada, hvor hockey er den nasjonale favoritten.

Spill på fotball
Tippeguide på fotball

Tippeguide på fotball

Å begynne å lære hvordan satse på fotball, velg en bookmaker med god merittliste. Spillesiden bør ha alle nødvendige lisenser og gi eksepsjonell kundeservice.

Nettsiden bør ha et bredt spekter av betalingsalternativer samt stor sikkerhet. Før du velger en sportsbookie, snakk med andre spillere og foreta litt undersøkelser på nettet for å få tips.

De mest populære spilltypene i fotball er førstescorer, halv/full tid, parlay, og begge lag som scorer.

Førstescorer-spill er den mest populære fotballspillmetoden så langt. Dette innebærer at en spiller satser på et lag de tror vil være det første som scorer i en kamp. De fotball odds for førstescorer-spill er vanligvis bedre siden det er mange mulige utfall.

Halv/heltid hvor tippere kan satse på om:

 • Den ene siden leder ved pause og det andre laget på full tid, eller omvendt,
 • Et lag vil være foran ved pause og ved slutten av kampen,
 • Det blir uavgjort ved pause og ett av lagene vil fortsette å vinne på full tid,
 • Kampen avsluttes uavgjort både halvveis og på slutten.

Parlay satser øke den mulige avkastningen på innsatsen deres ved å satse på mange lag for å vinne, tape eller uavgjort, redusere oddsen deres for hvert spill, men øke sjansene deres for å vinne stort.

Begge lag for å score spill er selvforklarende ved at en spiller får et utvalg kamper og instrueres om å velge kamper der begge lag skal score. Endringen er at i stedet for seier, tap eller uavgjort i parlay-spill, er det nå bare to mulige utfall: "vil score/vil ikke score."

Fantasy sportsligaer har eksistert lenge, men å satse på dem for å tjene penger har nylig blitt mer populært.

Fantasy fotballspill

Hovedkonseptet bak fantasysportstipping er at du setter sammen et lag med spillere basert på bestemte kriterier, og disse spillerne tjener deretter poeng for laget ditt avhengig av deres prestasjoner i spill.

Du kan da konkurrere om ekte penger med andre som har satt sammen fantasy-lag, hvor vinneren er den som har laget sitt best. Spill kan gjøres på en rekke måter, inkludert deltakelse i ligaer som varer en hel sesong.

Tippeguide på fotball
Spill på hesteveddeløp

Spill på hesteveddeløp

Hesteveddeløp har en lang og rik historie, etter å ha blitt praktisert i årtusener over hele verden. Vognkjøring var en fremtredende aktivitet i antikken, med løp som fant sted over hele Hellas og Roma.

Hesteveddeløp er bare nest etter fotball som den mest populære tilskuersporten i Storbritannia. I følge bransjestudier deltar over seks millioner mennesker på løpene i Storbritannia hvert år, med kvinner som står for 40 % av de som går.

Denne sporten er populær i Frankrike, Australia, USA, Canada, Hong Kong og Malaysia, og tilhengere i Japan er kjent for å sove i ventetiden på store begivenheter.

Spill på hesteveddeløp
Tips på hesteveddeløp

Tips på hesteveddeløp

Å begynne satse på hesteveddeløp, må spillere først registrere seg hos en passende spillside og deretter sette inn pengene sine der.

Deretter finner de ganske enkelt løpet de ønsker å satse på. De fleste nettsteder inkluderer en liste over racerbaner som er vert for løp den dagen, slik at du kan velge en og se alle de planlagte løpene.

Hvordan velge en vinner

Her er de seks hovedfaktorene spillere må vurdere når de prøver å forutsi vinneren av et hesteveddeløp - kjøringen, spordistansen, hestens stamtavle, koblinger, baneformen og handicapmerket.

 • Går: Going (også kalt banetilstand eller sporvurdering) er baneoverflaten til en hesteveddeløpsbane før et løp eller et løpsstevne. Turen bestemmes av mengden fuktighet i bakken og vurderes av en offisiell steward på løpsdagen
 • Avstand: De fleste hester kan bare løpe en viss distanse før de blir slitne. Å velge en hest med utholdenhet kan betale seg godt.
 • Stamtavle: Dette refererer til hestens aner. Erfarne tippere vil ofte undersøke en hests stamtavle for å se om den foretrekker å løpe på jord eller torv, håndtere en off-track (dvs. langsommere) eller dekke en ny distanse.
 • Tilkoblinger: Visse kombinasjoner av trener, jockey og eier har hatt mye suksess, og formen til disse to- og trekantene kan gi mye penger.
 • Kursform: Hester løper forskjellig på forskjellige veddeløpsbaner, så det er en god idé å sjekke løpskortene for tidligere kursvinnere.
 • Handicapmerke: Når en hest først har nådd sitt handicaptoppen, er det vanskelig for dem å konkurrere mot hester med bedre vekt. I handikapløp er det avgjørende å sammenligne en hests vurdering med den sist vinnende hesten.
Tips på hesteveddeløp
Spill på cricket

Spill på cricket

Cricket er et av de eldste spillene, med røtter tilbake til 1700-tallet i England. Det er også en av de mest populære sportene i verden, med mange sportsbettingentusiaster som satser på cricketkamper hjemmefra.

I virkeligheten er spill på cricket-sportsarrangementer en lukrativ del av online gamblingindustrien. Selv om det er mest populært i Storbritannia, India, Australia og Sør-Afrika, vokser det i popularitet blant amerikanere som blir mer kjent med spillet.

Selv om flertallet av tippere i USA fortsatt er ukjente med spillet, synes noen amerikanske sportsspillere å satse på cricket som interessant på grunn av de mange innsatsalternativene spillet gir.

Spill på cricket
Cricket betting guide

Cricket betting guide

Først og fremst må spillere finne den beste bookmakeren som er godt bevandret i cricket og gir konkurransedyktige odds. Dessuten noen bookmaker nettsteder gi kundene den statistikken de trenger for å være vellykkede spillere.

Det er mye lettere å plassere spill basert på mageinstinkter enn det er å designe og analysere en strategi. Men hvis spillere bruker noen av veteranenes velprøvde cricket-tips, trenger de ikke å utføre omfattende statistiske analyser for å øke sjansene dine for å vinne.

Følg alltid med på værmeldingen

Å kjenne været kan gi deg litt skjult innsikt i et spill som først og fremst er avhengig av vind og graden av luftustabilitet. For eksempel, hvis det er spådd regn, kan kamper planlagt på disse dagene forkortes, noe som favoriserer laget som slår nummer to.

Venter på resultatet av kastet

Avgjørelsen om hvem som slår først har en betydelig innvirkning på spillets resultat. Dette er fordi den første siden som slår til vil møte mindre av en ulempe ettersom spillet fortsetter på grunn av slitasje på wicket.

Viktigheten av form

Skjemaet vil avgjøre hvor godt eller dårlig et lag eller individuell spiller presterer. Sørg for at du undersøker lagene og spillerne på forhånd for å få den mest oppdaterte informasjonen om deres prestasjonsstatistikk.

Vurdere grunnforhold

Selv om kvalitetene til forskjellige spilleplasser kanskje ikke er et toppfokus for de fleste bedre, betyr de noe. Noen wickets ser for eksempel ikke ut til å snu i det hele tatt, mens andre reagerer fantastisk på spinn. Det er langsomme baner og noen som har en oppdrift som favoriserer hurtigbowlere.

Cricket er på toppen av listen når det gjelder idretter som er vanskelige å handikappe. Dette er på grunn av det store antallet markeder å velge mellom. Det er både ante-post og live in-play spill alternativer tilgjengelig.

Med så mange spillalternativer er det en betydelig risiko for å plassere flere spekulative spill. Som et resultat er det viktig å lære noen av de fineste taktikkene spillere kan bruke for å få en fordel og muligens slå systemet.

Cricket betting guide
UFC-spill

UFC-spill

I løpet av det siste tiåret har Ultimate Fighting Championship (UFC) økt i popularitet, det samme har spill på begivenhetene som finner sted. Etter hvert som flere enkeltpersoner satser, blir online bookmakere drevet til å forbedre tjenesten sin ved å tilby ytterligere spillalternativer, kampanjer og odds som er konkurransedyktige.

Spillere kan tjene mye penger ved å satse på UFC. Akkurat som de fleste sportsbetting, er det prøvd og testede strategier som kan hjelpe spillere med å redusere risiko og samtidig øke avkastningen. Veteraner vurderer alltid taktikken, men den er enda viktigere for førstegangsspillere med blandet kampsport.

Det er et par ting å vurdere som vil hjelpe helt nye spillere med å komme i gang med UFC-spill på høyre fot.

UFC-spill
UFC tippeguide

UFC tippeguide

Å finne en sportsbook er den første tingen å gjøre for å satse i UFC. Det er en stor beslutning å ta, men det er mye enklere nå enn det var for noen år siden. Grunnen til dette er at takket være utvidelsen av UFC-spill, tilbyr de fleste bookies nå betydelige UFC-spillalternativer.

Anmeldelser er tilgjengelige for å hjelpe spillere med å avgjøre om du trenger hjelp, og spillere bør også søke råd fra bettingfellesskapet.

Det spillere bør søke etter er et grunnleggende grensesnitt som de er kjent med, og som lar dem enkelt navigere i spillmarkedene. Se etter eventuelle spillavtaler spillere kan dra nytte av, enten det er gratisspill, tilbud om pengene tilbake eller noe annet; de vil alle hjelpe tippere i begynnelsen.

UFC-betting: Viktige spillvilkår å vite

 • Favoritt: Fighteren som er spådd å vinne - og nesten alltid til latterlig lave odds. Med undercard-kamper er det alltid mer lønnsomt å satse på favoritter.
 • Underdog: På den annen side er dette kombattanten som neppe vinner. Det kan være mer lønnsomt enn å satse på favoritten fordi du vil få tilbake innsatsen pluss en fortjeneste.
 • Trykk: En innsats som resulterer i uavgjort er verken en tapende eller en vinnende billett. Innsatsen din returneres ganske enkelt.
 • Kritt: Kampens favoritt eller prosjekterte vinner, og vanligvis individet med best odds; nesten alltid negative odds.
 • Beslutning: Resultatet av kampen i henhold til dommernes resultatkort. Dette kan enten være delt, enstemmig, flertall eller en teknisk beslutning.
 • TKO: Dette betyr Technical Knock Down. Fighterne blir slått ned tre ganger, eller dommeren griper inn og stopper kampen etter å ha fastslått at fighteren ikke er i stand til å fortsette. Med mindre dommerne bestemmer kampen på scorekortene eller proklamerer en No Contest, er hjørnepensjonering også TKOs.
UFC tippeguide
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen

Siste nytt

The Ultimate Boxing Sports Betting Guide
2023-11-17

The Ultimate Boxing Sports Betting Guide

Boksespill har alltid hatt en hengiven fanskare. De siste årene har flere og flere kampfans begynt å aktivt oppsøke spillmuligheter på viktige begivenheter. Den gode nyheten er at det nå er enklere enn noen gang å satse på boksing. Hvis du er interessert i sportsbetting, er det viktig å kjenne til de ulike boksemarkedene, typiske oddsformater og nyttige tips før du legger inn noen innsatser. Du bør også lære hvordan du velger pålitelige online bookmakere. Denne omfattende guiden til online boksespill dekker alle basene.

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill
2023-03-22

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill

Med en stor fanskare i Nord-Amerika og mange løp som foregår praktisk talt ukentlig på forskjellige veddeløpsbaner fra februar til begynnelsen av november, er NASCAR-spill et av de mest attraktive spillvalgene for motorsportsentusiaster.

Den ultimate Super Bowl-spilleguiden for å forberede deg selv
2023-03-08

Den ultimate Super Bowl-spilleguiden for å forberede deg selv

Det vil være mye penger å satse lovlig på Super Bowl 2023 etter at 2022-spillet slår alle tidligere rekorder. Forrige gang, i Super Bowl LVI, vant Los Angeles Rams mot Cincinnati Bengals med 23-20.

Den kuleste vintersporten å satse på
2022-03-02

Den kuleste vintersporten å satse på

Sport som spilles på snø eller is kalles vintersport. I motsetning til sommersport har vintersport en kortere sesong fra november til februar. Noen arrangementer, for eksempel vinter-OL, er planlagt hvert fjerde år. Olympiske vinterleker presenterer de mest spennende online sportsspillmulighetene. Likevel er flere årlige og halvårlige vintersporter tilgjengelige for omsetning.