Toppligaer verdt å satse på i 2024

Land over hele verden legaliserer sportsgambling. Juridiske rammer for å delta i betting på favorittidrettslag har ført til en boom i innsatser online og offline. Fans bruker milliarder hvert år på sportsbetting. Idrettslag består av individer som samarbeider i et lag mens de spiller en bestemt idrett. Antall spillere på hvert lag varierer, avhengig av hver spesifikke idretts regler.

Et idrettslag skaper en merkevareidentitet på noen få måter. Kollegiale team får ofte navnet på lagets høyskole- eller universitetsmaskot. Pro-team identifiserer seg vanligvis med regionen på stedet der teamet er basert. Når det gjelder sponsede lag, kan laget bære navnet på selskapet som betaler regningen for alle lagets utgifter. For fansen kan et lags merkevarebygging og popularitet avgjøre hvor mange spill spillere legger på laget under en konkurranse.

Mest populære idrettslag og ligaer å satse påSpill på et idrettslagEr det verdt å satse på en liga?Hvordan satse på idrettslagBeste sportsspillere i verden
Ligue 1

På grunn av kommersielle interesser heter Frankrikes Le Ligue formelt Ligue 1 Uber Eats. Det er nasjonens primære fotballmesterskap i Frankrike. Le Ligue spilles av tjue lag og kjører på en nedrykks- og opprykksstruktur til og fra Ligue 2. Ligaen administreres av det franske fotballforbundet, LFP. Før kampanjen 2023/24 er planene å redusere Le Ligue til atten lag. De fleste kampene finner sted i helgene.

Vis mer
Eredivisie

Eredivisie er Nederlandens fremste profesjonelle fotballkonkurranse, som involverer 18 klubber. Hver klubb i ligaen spiller alle andre to ganger i løpet av kampanjen. En kamp er vanligvis hjemme. Returoppgjøret skjer på motstanderens bakke, totalt trettifire kamper for hvert lag i løpet av en kampanje. Disse mange spillene gjør det mulig for Eredivisie bookmaker-nettsteder å gi tippere enorme spillmarkeder. Football League-systemet i Nederland består av to helt profesjonelle divisjoner som også er tilgjengelige på nettbaserte sportsbettingsider.

Vis mer
Serie A

Serie A er også kjent som Serie A TIM på grunn av nasjonal sponsing. En Scudetto presenteres til vinneren av denne toppligaturneringen for profesjonelle klubber som er øverst i Italias fotballstruktur. Siden 1930 har ligaformatet brukt en round-robin-planlegging. Ligaen er anerkjent som en av verdens beste fotballigaer og er populær blant online-bookmakere i Serie A. Konkurransen blir også ofte fremstilt som en av de mest taktisk og solide defensive fotballigaene i verden.

Vis mer
Bundesliga

Bundesliga er den tyske klubbfotballens toppdivisjon. Den inkluderer et stort nettverk av organisasjoner som aktivt promoterer sporten i hele det europeiske landet. Den tyske føderale fotballigaen, eller Bundesliga komplekse nettverk av foreninger, lag og medlemskap spenner over hele landet og omfatter ulike spille- og organisasjonsnivåer.

Vis mer
La Liga

La Liga er en populær spansk fotballkonkurranse i fanship- og bettingverdenen. Det er elitefotballkonkurransen i det europeiske landet, og det er kjent som Primeira Division blant lokalbefolkningen. Den høyest rangerte profesjonelle ligaen er en avdeling av det spanske fotballigasystemet, og drives av Liga Nacional de Futbol Professional.

Vis mer
Premier League

Den engelske Premier League, viden kjent som The Premier League, skiller seg ut som verdens største og mest populære fotballiga og mest sette sportsbegivenhet. Tjue lag utgjør denne ligaen og konkurrerer i hjemme- og bortekamper. Det er totalt for 380 kamper i løpet av sesongen, som gir de beste online bookmakersidene med mange begivenheter. Premier League opererer på nedrykks- og opprykksbasis.

Vis mer
2022 FIFA World Cup semifinaler - Frankrike vs Marokko
2022-12-14

2022 FIFA World Cup semifinaler - Frankrike vs Marokko

2022 FIFA World Cup semifinaler fortsetter denne onsdagen på Al Bayt Stadium med en kamp som få av oss noen gang ville ha forestilt seg å se på dette stadiet, da de hjemvendte mesterne Frankrike møter avsløringen av turneringen - Marokko.

Kvartfinaler i FIFA-VM 2022 – England mot Frankrike
2022-12-09

Kvartfinaler i FIFA-VM 2022 – England mot Frankrike

Dag 2 av kvartfinalene i FIFA verdensmesterskap i 2022 er her, og med den det som helt sikkert kommer til å bli en av de mest spennende kampene i konkurransen når et elektrisk England-lag møter de regjerende mesterne, Frankrike!

Hvem vil bli Baseball Hall Famers i 2023?
2022-11-30

Hvem vil bli Baseball Hall Famers i 2023?

I 2022 ønsker Baseball Hall of Fame syv nye medlemmer velkommen til den eksklusive klubben. Det var etter at ingen navn gjorde kuttet året før. Med slike som David Ortiz, Tony Oliva og andre som ikke er i hallen, kan baseballentusiaster og tippere flytte oppmerksomheten til 2023-klassen av Major League Baseball-talenter som har en god sjanse.

Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter

Mest populære idrettslag og ligaer å satse på

Et stort flertall av idrettslagsdeltakerne er amatøridrettsutøvere. Imidlertid har profflag og ligaer blitt en integrert del av dagens sportslige landskap. Her er en liste over idrettslag som er de mest verdifulle i verden.

  • Real Madrid CF - 4,8 milliarder dollar
  • Dallas Cowboys – 5,7 milliarder dollar
  • FC Barcelona - 4,8 milliarder dollar
  • New York Knicks - 5 milliarder dollar

I 2012 satset spillere som satset på idrettslag mer enn 58 millioner dollar på Wimbledons finalekamp kl nettsider for sportsbetting. Mer enn 1 milliard fans fulgte med for å se Wimbledon-kamper under konkurransen. Spillet har fjerdeplass i tippepopularitet blant sportsgamblere.

Med omtrent 93 000 kamper har tennisfans mange muligheter til å satse. Verdens nr. 1 Iga Swiatek er favorisert i enhver tenniskonkurranse, spesielt etter å ha vunnet French Open 2022 i Paris.

Under March Madness satser spillere rundt 10 milliarder dollar på basketball, som er tredje i tippepopularitet blant sportsfans. Ettersom 68 lag konkurrerer om det nasjonale mesterskapet, satser lagenes fans på utfallet av individuelle kamper og det siste mesterskapsspillet. Kansas Jayhawks vant NCAA-mesterskapet i 2022, noe som gjorde laget til et å se etter innsatser i 2023.

Amerikansk fotball er nest etter én sport i globale innsatser. National Football League tiltrekker seg halvparten av all sportsspill i Amerika. Faktisk tiltrakk Super Bowl rekordhøye 158 millioner dollar i lovlige innsatser i 2018. Estimater av ulovlig spill på mesterskapet satte beløpet for den totale innsatsen nærmere 5 milliarder dollar.

Selv om Rams slo Bengals i Super Bowl 2022, er det bare de syv største idrettslagene som har vunnet mesterskap på rad, og det har ikke skjedd siden 2004. I 2023 kan oddsmakere se på andre store idrettslag for å vinne Super Bowl, inkludert Buccaneers, ledet av ikoniske, 7-ganger Super Bowl mester quarterback Tom Brady.

Som verdens mest populære sporten, fotball utkonkurrerer det beste idrettslagsspillet. Fotballmesterskapet, FIFA World Cup tiltrekker lag fra 210 land som deltar i turneringen. Fra kvalifiseringskamper til finaler konkurrerer lagene om hvem som vinner alt. Betters ser på og satser hvert trinn på veien. Både FC Barcelona og Real Madrid er lag som oddser for sportsbook.

Spill på et idrettslag

Med tusenvis av månedlige sportskonkurranser har de beste idrettslagene å satse på gunstige odds. Fansen satser på populære offline virksomheter, online nettsteder eller mobilapper tilgjengelig for nedlasting i Apple- og Google-appbutikkene.

Lag med høy sjanse til å vinne har en høyere pengerisiko for spillere som deltar i tipping på idrettslag. Derfor er det avgjørende for en gambler å kun satse penger på sport han har råd til å tape.

De fleste sportsbooks tilbyr flere måter å gjøre det på satse på samme konkurranse. For eksempel kan en spiller satse på hvem som vinner kampen, hvilken spiller som scorer først, eller spilleren som får flest poeng. Oddsen til et favorisert lag vil ha odds med et minustegn. Oddsen til et lag som forventes å tape vil ha et plusstegn på oddsen.

Veddemål basert på marginen for forventet seier i poeng er en populær måte å satse på. Hvis et lag forventes å vinne med 10 poeng, er poengspredningen -10. Spillere som satser på favorittlaget får tilbake pengene som er satset pluss ytterligere gevinster hvis odds-on-favoritten vinner med 10 poeng.

Er det verdt å satse på en liga?

For sportsentusiaster er spill på sportsligaer en form for underholdning som forbedrer spillet. Vinn eller tap, veddemål er verdt opplevelsen for de fleste. For eksempel er pengelinjebetting en annen populær måte å vinne en innsats på. Hvis favorittens odds er -400, satser en spiller $400 for en sjanse til å vinne $200.

Spilleren vinner imidlertid innsatsen pluss $200 hvis favoritten vinner, men kan tape $400 hvis favoritten taper kampen. Pengelinjespill er populært for sportskonkurranser med lavt poengsum, for eksempel fotball og baseball. Erfarne gamblere har mestret hvordan de skal håndtere risiko, og individuelle fans spiller ofte bare for moro skyld.

Hvordan satse på idrettslag

Erfarne gamblere satser smart. Å holde seg informert om betting av favorittidrettslag er en måte å velge de beste lagene å satse på. De fleste gamblere ser kampene for å finne ut hvilke spillere som presterer bra, og hvilke lag som vet hvordan de skal vinne.

Å forske på historisk vinn/tap-statistikk er også en smart måte å ta en informert avgjørelse på. Faktisk kan dataprogramvare analysere gevinstene for å produsere den sannsynlige vinneren i en head-to-head lagkamp.

Statistikk og data er imidlertid bare to måter å bestemme den sannsynlige vinneren på. Informasjon i nyhetene gir nøkler til et lags fremtidige prestasjonsevner og gir innsikt i spill på idrettslag. Hvis et lag skaffer seg en superstjernespiller, kan det øke sjansene for å vinne. Omvendt, hvis et lag mister en viktig spiller på grunn av skade, kan det møte utfordringer ved å konkurrere på samme nivå.

Å følge idrettslagets odds er også en effektiv måte å satse på. Sportsbooks ansatte er erfarne i å plukke vinnere og har rett mer enn 50 prosent av gangene. For å sikre en seier kan en bedre også satse på begge sider av kampen.

Ved å velge å skille bookmakere, kan en gambler plassere to innsatser, noe som nesten befester en gevinst. Selvfølgelig vil en uavgjort kamp i dette scenariet bety at spilleren taper hvis han satser på at begge lag vinner.

Beste sportsspillere i verden

Å mestre en idrett krever intens dedikasjon, talent, grus og atletikk. Få spillere når ikonisk status, som inkluderer tilbedelse fra fans og en bøtte med penger fra lønn, gevinster og påtegninger. Her er fem spillere som er favorisert av fans og sportsbook odds.

Cristiano Ronaldo tjener hele 26,4 millioner dollar i 2022-lønn og nyter en Twitter-følge på 42 millioner følgere. Som den mest populære fotballspilleren i verden akkumulerte han mer enn 1 milliard dollar i inntekter i løpet av karrieren fra lønn og påtegninger og har en estimert nettoformue på 500 millioner dollar.

LeBron James tjener 23 millioner dollar på å spille basketball for Los Angeles Lakers, og han tvitrer til mer enn 31 millioner Twitter-følgere. Forbes anslår at James' nettoformue overstiger 1 milliard dollar.

Serena og Venus Williams rystet tennisverdenen med individuelle og doble seire gjennom hele karrieren. Begge har gitt uvurderlige bidrag til sporten ved å vinne flere mesterskap, inkludert Wimbledon. Serena leder med 19 Wimbledon-seire til Venus' 12 seire. Begge har hatt status som nr. 1 rangerte tennisspillere i verden.

Hver av disse spillerne er ansett for å være de beste som noensinne har spilt sine respektive idretter og er ofte foretrukket av gamblere.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen