Finn de beste oddsene i 2024

Avhengig av hvordan du bruker dem, kan bettingodds være nødvendig hvis du er interessert i smart betting. Å lære å lese odds, og hva gode og dårlige odds er, er en essensiell del av betting. Nedenfor har vi laget en omfattende guide om odds innen betting. En av de første tingene nye spillere bør lære er å forstå odds på sportsbetting. Det er et avgjørende skritt siden det gjør det mulig for spillere å finne ut hvor sannsynlig det er at en hendelse inntreffer og hva deres potensielle belønninger kan være.

Rugby Odds
Vis mer
Ice Hockey Odds

Ishockey er kanskje ikke en populær sport som fotball eller basketball over hele verden, men er ekstremt populær i de nordlige delene av verden, spesielt i Canada, USA og Nord-Europa. Derfor er spill på den nordamerikanske hockeyligaen HNL, som regnes som den beste i verden, også veldig populært.

Vis mer
Basketball Odds

Basketball, spesielt NBA, har tatt over verden de siste tiårene og blitt en av verdens mest populære idretter. NBA er sannsynligvis den mest suksessrike sportsorganisasjonen i verden, og dermed en av favorittene for tippere.

Vis mer
Cricket Odds

Visste du at cricket er den nest mest populære sporten i verden? Selvfølgelig, bare statistisk, fordi det er populært i India, Pakistan og Commonwealth-landene, noe som ikke gjenspeiler det sanne bildet av populariteten til denne sporten.

Vis mer
Boxing Odds

Boksing er en av de mest attraktive idrettene noensinne. Denne sporten har millioner av fans over hele verden. Den er full av drama, følelser og action som få sportsbegivenheter kan by på. I motsetning til andre idretter, som fotball, tennis og basketball, tilbyr ikke boksing så mange spillelinjer.

Vis mer

American Football Odds

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill
2023-03-22

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill

Med en stor fanskare i Nord-Amerika og mange løp som foregår praktisk talt ukentlig på forskjellige veddeløpsbaner fra februar til begynnelsen av november, er NASCAR-spill et av de mest attraktive spillvalgene for motorsportsentusiaster.

Den ultimate Super Bowl-spilleguiden for å forberede deg selv
2023-03-08

Den ultimate Super Bowl-spilleguiden for å forberede deg selv

Det vil være mye penger å satse lovlig på Super Bowl 2023 etter at 2022-spillet slår alle tidligere rekorder. Forrige gang, i Super Bowl LVI, vant Los Angeles Rams mot Cincinnati Bengals med 23-20.

Ulike typer spillodds forklart
2023-03-01

Ulike typer spillodds forklart

Du må forstå oddsen før du begynner å satse på et hvilket som helst nivå. Å forstå de vanligste oddsene og hvordan du kan lese og forstå de ulike formatene deres er avgjørende for å plassere utdannede innsatser.

NFL-fotballodds som spillere bør vite
2023-01-04

NFL-fotballodds som spillere bør vite

Mens det er over/under og poengspredningsodds, stopper ikke NFL fotballodds bare ved disse. Det er mange andre måter å satse på NFL, inkludert pengelinje, innsatslinjer i første og andre halvdel og futures.

Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter

Hva er odds på sportsbetting?

Det kan virke forvirrende i begynnelsen, men denne oddsguiden bør hjelpe spillere å forstå. Gjennom årene har metoden sportsbookies genererer odds og bettinglinjer har endret seg dramatisk.

Old-school Vegas oddsmakere dominerte tidligere sportsspillmarkedet, men mye har endret seg siden introduksjonen av internettspillebøker og finjusteringen av programvare og algoritmer for sportsbetting.

Det som ikke har endret seg er hovedmålet satt av sportsbooks siden de første dagene av sportsbetting: å balansere handlingen på begge sider av et spill. Odds er imidlertid ikke ment å reflektere den sanne og nøyaktige sannsynligheten for noen av hendelsene.

Tross alt, å satse når du tror det er en forskjell mellom den reelle sjansen for en begivenhet og den underforståtte sannsynligheten oppnådd fra en bettinglinje er en av de beste taktikkene for å skaffe deg et forsprang på dine online bookmakere.

Det er viktig å erkjenne at det primære målet til oddsmakere er å redusere risikoen til din spillebok, ikke å presentere et nøyaktig (eller sannsynlig) bilde av virkeligheten. - som risikoforvaltere og ekspert sportsprognosere.

Formålet med odds er å oppmuntre til likeverdig handling på begge sider av en idrettslinje. Ideelt sett vil en spillebok motta tilsvarende innsatsvolum på begge sider av en innsats og tjene 5-10 prosent på juicen (eller "vig") enten de vinner eller taper.

Odds på sportsbetting forklart

Å forstå hvordan odds i tipping fungerer kan hjelpe spillere med å gjøre klokere innsatser, øke sjansene deres for å vinne, og dermed forsterke gleden av spillet.

Odds er også viktig for online betting bookies som det balanserer begge sider av en innsats, noe som betyr at huset fortsatt får sin skyld.

For å tjene på sportsbetting må du forstå forskjellen mellom odds og sannsynlighet. Odds er ikke alltid en direkte representasjon av sjansene for at noe skjer eller ikke skjer, selv om de to i hovedsak er relatert.

Enkelt sagt, sannsynlighet i sportsbetting er subjektiv. Når det gjelder å forutsi det sannsynlige utfallet av et spill, vil både bettors og online bookies ha motsatte synspunkter.

Sannsynlighetene varierer vanligvis mellom 5 % og 10 %, med noen tilfeller mindre og andre større. Å foreta korrekte evalueringer av sannsynligheten for et resultat, og deretter vurdere om oddsen for det utfallet gir innsatsverdi, er nøkkelen til vellykket sportsspill.

Det er et alternativ for liveodds-sportstipping, der spilleren kan spille mens sportsbegivenheten pågår direktestrømmet.

Hvordan fungerer odds på sportsbetting?

Så hvordan fungerer europeiske odds? Beløpet som utbetales på vinnende innsatser bestemmes av oddsen for sportsbet. Dette er grunnen til at de vanligvis blir referert til som en innsatss "pris"

En innsats kan ha enten odds på eller odds mot pris. Odds på betyr at de potensielle gevinstene er mindre enn det som ble lagt opp, og odds mot betyr at beløpet spillerne kan vinne vil være større enn det de satset.

Du vil fortsatt tjene penger hvis du vinner en odds på innsatsen fordi det første innskuddet ditt er returnert, men du må risikere mer enn du har for å vinne. Fordi de er mer sannsynlig å vinne, er det ofte odds på store favoritter. Når en gambling har større sjanse for å tape enn å vinne, kalles det odds mot.

Selv pengeodds er mulig. Et vinnende spill med jevne penger vil utbetale det nøyaktige beløpet som er satset pluss den første innsatsen. Som et resultat har du effektivt doblet pengene dine. Husk at jo høyere odds, jo mindre sannsynlig er det at en gambling vinner, men jo høyere utbetaling.

Forstå typene sportsbetting odds

Standard oddsformat kan variere avhengig av regionen. Gamblingsider, på den annen side, gjør dette enkelt ved å ivrig imøtekomme spillere som ønsker en annen oddsstruktur ved å la dem justere oddsformatet til formatet de er vant til. Noen av de beste bettingsidene tilbyr til og med en rekke oddstyper.

Oddsformatene vi går gjennom er de vanligste i USA, Storbritannia og Europa – Moneyline, Desimal og Fractional odds.

  • Moneyline odds er mest populære i Amerika og jobber annerledes for publikumsfavoritter og underdogs.
  • Fraksjonelle odds er også ofte kjent som britiske odds, britiske odds eller tradisjonelle odds.
  • Desimal odds anses å være det enkleste spillformatet å forstå. Det er mest populært i Europa, Canada og Australia, men de fleste bookmaker-spillebøker tilbyr muligheten til å vise oddsen i desimaloddsformatet.

Hvordan lese odds?

Hvis du er usikker på hva du ser når du ser på betting odds, kan du ikke nøyaktig finne verdi i bettingmarkedene, som er nøkkelen til suksess i sportsbetting.

Amerikanske odds

Amerikanske odds er ganske forskjellig fra andre spillformater, da det vanligvis fremhever en favoritt og en underdog.

Oddsen for favorittsiden til å vinne vil vanligvis vises med et '-'-tegn. Tallet ved siden av viser hvor mye en spiller trenger å satse for at de skal vinne $100.

Underdogens tall vil bli oppført med et '+'-tegn, som indikerer hvor mye en spiller vil vinne hvis de satser $100.

For eksempel er lag A favoritten til å vinne søndagskampen til -110 odds. Hvis spillere plasserer en innsats på $110 på lag A, vil de motta $100 og få tilbake innsatsen på $110, for totalt $210 i utbetalinger.

I tilfelle av underdogs, la oss si at en tipper legger $100 på Team B til +240 odds. Hvis lag B vinner spillet, vil de motta $240 pluss den opprinnelige innsatsen på $100. Dette gir en total utbetaling på $340.

Fraksjonelle odds

Disse oddsene representerer nettosummen som spilleren vil få hvis de vinner etter å ha tatt med innsatsen.

For å illustrere, si at fredagskveldskampen mellom lag A og lag B har henholdsvis 5/1 og 1/5. Hvis en spiller tjener $5 på lag A og de går seirende ut, tar vi $5 og multipliserer med fem, som er telleren for oddsen.

Derfor vil deres innsats for lag A vinne deg $25 pluss din opprinnelige $5 innsats – en total utbetaling på $30.

Et spill på lag B med odds på 1/5 vil derimot bare gi $1 for hver $5 som satses. Dette tilsvarer en total betaling på $6 for en $5 innsats.

Fraksjonelle odds er mest brukt i hesteveddeløp. Så hvis en spiller satser $50 på Noble Feet på 20/1 og Noble Feet vinner, vil de få den opprinnelige innsatsen multiplisert med oddsen, som er 50 ganger 20. Derfor vil de vinne $1000 på innsatsen din pluss innsatsen på $50 for en total utbetaling på $1150.

Desimal odds

Desimalodds er mer enkle odds enn de to andre. Tallet som er angitt for desimalodds er det nøyaktige beløpet som vil bli utbetalt hvis innsatsen er en vinner. Anta at kampen lørdag kveld har 2,0 odds på Fighter A og 5,5 for Fighter B.

Hvis en tipper satser $100 på Fighter A og de vinner, vil $100 multipliseres med oddsen, i dette tilfellet 2,0. Derfor vil deres totale gevinster og utbetalinger være $200. Hvis de satser på Fighter B med samme beløp, vinner de en total utbetaling på $550.

Ulike sportsodds

I teorien kan odds vises i alle formater, uavhengig av spillet. Men i virkeligheten vil plasseringen til den tiltenkte målgruppen ha en innvirkning.

Fordi seerpopulasjonen i stor grad er basert i USA, vil NFL-odds nesten alltid vises (i hvert fall innledningsvis) i det amerikanske formatet.

Hvordan fungerer odds i fotball

Fotball er en av de mest populære idrettene å satse på i Storbritannia, med spillere som bruker 40 % av alle pengene plassert på det vakre spillet. Så hvordan satser du på fotballkamper?

Et stort antall kamper har støttet industriens vekst, slik at spillere kan spille på et bredt spekter av markeder, med mange bookie-nettsteder som tilbyr unike kampanjer og konkurransedyktige odds.

Det første du må forstå er at i fotball er det ingen garanterte spill. Spillere kan gjøre så mye research de vil og vite alt som er å vite om et spill, men et overraskende resultat er fortsatt mulig.

Dette er grunnen til at tippere bør bruke kunnskapen sin om fotballspill til å velge spillet og innsatsen de vil satse på. Enklere spill, som Match Bet eller målscorermarkeder, og de med lavere risiko, som Draw No Bet, vil passe mindre erfarne spillere bedre.

Spillere bør bare spille på ligaer og lag de er kjent med, ellers risikerer de å tape penger fordi de ikke kan være sikre på om innsatsen har verdi.

For eksempel, en fotballfan som følger Premier League tett, ville ha det bedre å satse på den ligaen de er kjent med i stedet for en liga de ikke er kjent med andre steder i verden.

Det er nå mye statistikk tilgjengelig på gratissider for enhver tipper å se på, noe som kan hjelpe dem med å forstå noen av de mer presise rekvisittmarkedene som nå er tilgjengelige på tvers av de mange bookmakerne.

Hvordan cricket odds fungerer

Odds på cricketbetting er kjernen i alt som har med å gjøre cricket betting, og det er umulig å lykkes med å tippe uten å forstå hva oddsen fungerer.

Begrensede overkamper er enkle head-to-head-spill, mens testkamper har potensiale for uavgjort. Odds er i hovedsak en numerisk representasjon av sannsynligheten for en bestemt hendelse basert på tidligere spill.

Hvis spillere gambler mot populær mening, er sjansene deres små, men de vil vinne mye penger hvis de har rett,

Det er en tommelfingerregel at spillere kun skal satse på lag de er kjent med; ellers risikerer de å tape penger siden de ikke vet om innsatsen er verdt noe.

Forstå hesteveddeløp odds

Husk at en hests vinnersjanser, samt hvor mye penger som skal utbetales hvis og når den vinner, bestemmes av sannsynlighet.

Tradisjonelle odds gir spillere en sjanse til å se hva slags prosentvis sjanse et online spillselskap eller industrien som helhet gir til en hest, i motsetning til pari-mutel-systemet, der utbetalingene i hovedsak bestemmes av spillerne selv som helhet basert på hvordan mye penger er i bassenget og hvor mange innsatser på hver hest er lagt.

For eksempel kan det hende at en 5-1 hest ikke ser ut til å være et langskudd ved første øyekast, men multipliser det med en standard $1 innsats og del 100 på det tallet. Som et resultat gir det å dele 100 med 6 denne hesten en suksessrate på mindre enn 17 %.

I hesteveddeløp, en 17 prosent sjanse for å vinne er ikke forferdelig; la oss innse det, det kan være 20 løpere i feltet, og hver av dem ville bare ha 5 % sjanse til å vinne hvis alle var like.

Men husk at hvis en hests odds tilsier at den har 17 prosent sjanse for å vinne, har den også 83 prosent sannsynlighet for å tape, så spillere må holde innsatsen rimelig og tallene på sin side.

Hvordan beregne UFC-odds

De fleste odds på sportsbetting vises på samme måte. Minustegnet (-) indikerer favoritten, mens plusstegnet (+) representerer underdogen. Spillere vil også legge merke til at de fleste odds beregnes basert på innsatser på $100.

Hvis tippere ser +110 eller -110, betyr det at vig - beløpet som samles inn av bookmaker - er $10. Sportsbooker må tjene penger for å holde seg i virksomhet, og juicen er derfor vanligvis mellom $5 og $10.

For eksempel, UFC-spillere kan se odds for en kamp mellom Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov til odds på henholdsvis +125 og -155.

Hvis de skulle satse på favoritten, ville de måtte satse $155 for å vinne $100. Omvendt, hvis tippere satser på underdog (McGregor), trenger de bare å sette ned $100 for å vinne $125.

De beste UFC-fighterne er mangfoldige, men uansett hvor utmerket en fighter er, har de alle styrker og mangler. Disse er synlige i fighterens kampstil. Bettere bør ta seg tid til å studere hver fighters forskjellige tilnærminger og hvordan de samhandler med hverandre.

Selv om en fighter vanligvis kan kontrollere tempoet i en kamp, kan det å vise en sårbar feil mot feil motstander resultere i et ødeleggende tap for en favoritt og betale en god underdog-gambling.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen