Alt om Ice Hockey Odds

Ishockey er kanskje ikke en populær sport som fotball eller basketball over hele verden, men er ekstremt populær i de nordlige delene av verden, spesielt i Canada, USA og Nord-Europa. Derfor er spill på den nordamerikanske hockeyligaen HNL, som regnes som den beste i verden, også veldig populært.

NHL er den sterkeste og mest kjente ligaen i verden. Den består av 30 lag fra Amerika og Canada som spiller 82 ordinære sesongkamper hver. På slutten av sesongen konkurrerer de åtte beste fra hver konferanse i sluttspillet om den mest prestisjefylte prisen - Stanley Cup.

Ishockey er ikke bare en av de mest spennende idrettene å se på, men den tilbyr også flere spillmuligheter som kan være både morsomme og lønnsomme. Enten du er en erfaren tipper eller en nybegynner som ønsker å dykke inn i en verden av ishockey-tipping, her er en trinn-for-steg-guide for å komme i gang.

Alt om Ice Hockey Odds
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Nøkkelfaktorer som påvirker ishockeyoddsene

Nøkkelfaktorer som påvirker ishockeyoddsene

Når det gjelder betting på ishockey, det handler ikke bare om flaks. Det er nøkkelfaktorer som påvirker oddsen. Å forstå disse elementene kan hjelpe deg med å gjøre smartere spill, noe som potensielt kan føre til bedre avkastning. Så la oss grave i disse viktige faktorene.

 • Teamets ytelseshistorie: Et lags tidligere prestasjoner kan fortelle deg mye om dets fremtidsutsikter. Hvis et lag har vært på en seiersrekke, kan oddsen lene seg i deres favør. Men husk at tidligere resultater ikke er en garanti for fremtidige seire. Hold deg alltid oppdatert med gjeldende sesongs statistikk.
 • Spillerskader og endringer i spillerlisten: Spillerskader kan påvirke et lags sjanse til å vinne betydelig. For eksempel, hvis en stjernespiller er skadet, kan oddsen vippe mot det laget. Sjekk alltid endringene i listen før du plasserer innsatsen. Eventuelle endringer i siste liten kan ha stor innvirkning på spillet.
 • Hjemme-/bortespilldynamikk: Hjemmefordel er en ekte ting i ishockey. Lag presterer generelt bedre når de spiller på hjemmeisen på grunn av kjente omgivelser og støtte fra publikum. Så hold et øye med hvor spillet spilles.
 • Nylige head-to-head-kamper: Nylige kamper mellom lag kan også gi deg verdifull innsikt. Hvis lag A har vunnet de tre siste kampene mot lag B, kan de være det sikreste alternativet. Opprør er imidlertid vanlig, så bruk denne informasjonen med omhu.
Nøkkelfaktorer som påvirker ishockeyoddsene
Ulike typer odds på ishockey

Ulike typer odds på ishockey

Nå som vi forstår hva som kan påvirke oddsen, la oss utforske de forskjellige typene spill du kan plassere i ishockey.

 • Moneyline Odds: Moneyline er den enkleste typen innsats der du velger laget du tror vil vinne. For eksempel, hvis oddsen for lag A er +150 og lag B er -150, vil du vinne mer penger hvis du satser på underdog, lag A, og de vinner.
 • Puck Line-spill: Pucklinjespill er unikt for ishockey og ligner på poengspredninger i andre idretter. Her må et lag vinne med et visst antall mål, eller tape med færre enn et visst antall mål. Dette gjør innsatsen mer interessant, spesielt når ett lag er sterkt favorisert.
 • Over/Under eller totalspill: I Over/Under-spill satser du på det totale antallet mål scoret av begge lag. Hvis Over/Under er satt til 5,5, satser du på at de totale målene enten vil være over eller under det tallet. Vurder faktorer som den defensive og offensive statistikken til lagene før du gjør denne innsatsen.
 • Futures og prop-spill: Futures er spill på hendelser som vil skje i fremtiden, som hvem som vinner mesterskapet. Prop-spill er mer spesifikke, som hvilken spiller som skal score det første målet. Disse spillene er morsomme, men er generelt vanskeligere å forutsi.

Ved å forstå disse nøkkelfaktorene og ulike typer spill, vil du være mer rustet til å dykke inn i den spennende verdenen av ishockey-betting. Husk, spill alltid ansvarlig og vurder å besøke et topplistet kasino på BettingRanker for den beste spillopplevelsen.

Ulike typer odds på ishockey
Hvordan satse på ishockey

Hvordan satse på ishockey

Ishockey er ikke bare en av de mest spennende idrettene å se på, men den tilbyr også flere spillmuligheter som kan være både morsomme og lønnsomme. Her er trinnene for å komme i gang:

 1. Undersøk teamene: Før du plasserer noen spill, undersøk alltid lagenes siste prestasjoner, spillerstatistikk og andre relevante data.
 2. Sjekk oddsen: Ulike bookmakere vil tilby varierende odds for samme kamp. Finn de beste oddsene for spillet du er interessert i.
 3. Plasser innsatsen din: Bestem beløpet du ønsker å satse og plasser innsatsen på laget du tror vil vinne.
 4. Se og vent: Nyt spillet, og hvis laget ditt vinner, gjør du det også!
Hvordan satse på ishockey
Hvordan lese odds på ishockey

Hvordan lese odds på ishockey

Å forstå hvordan man leser odds er avgjørende for alle som ønsker å satse på ishockey. Det indikerer ikke bare utbetalingen for et vinnende spill, men viser også den underforståtte sannsynligheten for et bestemt utfall. Spillodds representerer bookmakers vurdering av sannsynligheten for at en spesifikk hendelse inntreffer. De bestemmer også hvor mye penger du kan vinne basert på innsatsen din.

Det er tre primære oddsformater:

 • Desimalodds: Mest vanlig i Europa, Australia og Canada. Det representerer den totale utbetalingen (innsats + fortjeneste). For eksempel betyr odds på 2,50 at du vil motta $2,50 for hver $1 du satser, inkludert din opprinnelige innsats.
 • Fraksjonelle odds: Vanlig i Storbritannia og Irland. Representert som brøker, som 6/4. Dette betyr at for hver $4 du satser, vil du tjene $6.
 • Moneyline (eller amerikanske) odds: Mye brukt i USA. De vises som positive eller negative tall. Et positivt tall (f.eks. +150) viser hvor mye fortjeneste du vil tjene på en innsats på $100. Et negativt tall (f.eks. -200) indikerer hvor mye du må satse for å tjene $100.

Beregne potensiell utbetaling:

 • Desimalodds: Innsats x Odds = Utbetaling. For eksempel vil en innsats på $10 til 2,50 odds gi $25 ($15 fortjeneste + $10 innsats).
 • Fraksjonelle odds: (innsats x teller) / nevner = fortjeneste. Med 6/4-odds vil en innsats på $4 gi en gevinst på $6.
 • Moneyline Odds: For positive odds: (Innsats x Odds) / 100 = Fortjeneste. For negative odds: (100 x innsats) / |Odds| = Fortjeneste.

Underforstått sannsynlighet:

Du kan også forstå oddsen som bookmakerens estimat av en hendelse som skjer:

 • Desimalodds: (1/odds) x 100 = Underforstått sannsynlighet. Så 2,50 odds har en underforstått sannsynlighet på 40%.
 • Fraksjonelle odds: Nevner / (teller + nevner) x 100. For 6/4-odds er den underforståtte sannsynligheten 40%.
 • Moneyline Odds: For positive odds: 100 / (odds + 100) = implisitt sannsynlighet. For negative odds: |Odds| / (|Odds| + 100).

Overround

Det er viktig å forstå at bookmakere legger til en margin (kjent som overround eller vig) til oddsen for å sikre at de tjener penger. Dette er grunnen til at den totale implisitte sannsynligheten for alle mulige utfall i en hendelse vil overstige 100 %.

Hvordan lese odds på ishockey
Hvordan finne de beste oddsene på ishockey

Hvordan finne de beste oddsene på ishockey

 1. Bruk nettsteder for oddssammenligning: Disse plattformene samler odds fra forskjellige bookmakere, slik at du raskt kan se de gunstigste oddsene for en bestemt kamp eller begivenhet.
 2. Spesialiserer seg på spesifikke ligaer: Oddsen kan variere betydelig mellom ligaene. Ved å spesialisere deg i spesifikke ligaer, vil du utvikle en bedre forståelse av lag, spillere og andre påvirkningsfaktorer, noe som gjør det lettere å se verdiodds.
 3. Følg ishockeynyheter: Hold deg oppdatert med de siste ishockeynyhetene. Skader, lagform og annen dynamikk kan påvirke oddsen. Å være i forkant kan hjelpe deg å gripe bedre odds før de forkortes.
 4. Bruk spillbørser: Plattformer som Betfair lar spillere foreslå sine odds og satse mot hverandre. Dette peer-to-peer-systemet kan noen ganger tilby bedre odds enn tradisjonelle bookmakere.
 5. Se etter Bookmaker-kampanjer: Noen bookmakere tilbyr forbedrede odds på bestemte spill eller begivenheter. Disse kampanjene kan tilby bedre verdi, men les alltid vilkårene og betingelsene.
Hvordan finne de beste oddsene på ishockey
De beste online bettingsidene for ishockeyodds

De beste online bettingsidene for ishockeyodds

Å velge den beste spillesiden er avgjørende for en god spillopplevelse. Her er hva du bør vurdere:

 • Rykte: Velg alltid anerkjente og godt anmeldte bettingsider. Sjekk ut BettingRankers toppliste over anbefalte bookmakere i dag og dykk inn i den spennende verdenen av ishockey-betting!
 • Odds tilbys: Jo bedre odds, jo høyere potensiell avkastning.
 • Alternativer for livespill: In-play eller live betting kan øke spenningen.
 • Brukererfaring: Et godt nettsted er enkelt å navigere og har pålitelig kundeservice.
 • Bonuser og kampanjer: Mange nettsteder tilbyr innledende innskuddsbonuser eller gratisspill til nye brukere.
De beste online bettingsidene for ishockeyodds
Tips og triks for odds på ishockey

Tips og triks for odds på ishockey

Enten du er nybegynner eller har spillerfaring, er hockey en oversett sport på mange områder. Men detaljene ved denne sporten og veddemål på den bør ikke gå glipp av. Alt du trenger er litt nysgjerrighet, lesing og kjennskap til begrepene.

Mange undersøkelser har vist at favorittene er viktigere i hockey enn i andre idretter. Bare 41,2% av underdogs vant i motsetning til baseball for eksempel hvor de vant 42,5%. Det høres ut som en liten forskjell, men den forskjellen på 1,3 % utgjør en stor forskjell når det gjelder å vinne billetter.

Det er også interessant hvordan hockey ikke legger like stor vekt på om lag spiller på "hjemmeis" som det gjør i andre idretter. Det har med stadionene å gjøre, fordi hockeyspillere er ganske isolert fra mengden i motsetning til andre idretter og har færre distraksjoner. For NHL er hjemme-vinn-forholdet 54,9 % og borte-vinn-forholdet 45,1 %.

Betydningen av målvakten

Keepere i ishockey får ofte en fridag, spesielt hvis laget deres har hatt en rekke vellykkede kamper. Selv om det sannsynligvis ikke spiller så stor rolle som startende pitcher i baseball eller startende quarterback i amerikansk fotball, kan forskjellen mellom et lags startmålvakt og backup være betydelig.

Så det er viktig å være oppmerksom på hvilken keeper som starter kampen før du legger penger i innsatsen.

Tips og triks for odds på ishockey
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen

Faq

Alt du trenger å vite om casinoer

Hva er de mest populære typene spill i ishockey?

De mest populære veddemålene i ishockey inkluderer pengelinjespill, pucklinjespill, over/under-spill og rekvisittspill.

Hvordan fungerer moneyline-spillet i ishockey?

Moneyline-spill innebærer å velge vinneren av et spill. Positive og negative odds indikerer henholdsvis underdog og favoritt. For eksempel, hvis oddsen er -150, må du satse $150 for å vinne $100 på favoritten.

Hva er pucklinjeinnsatsen, og hvordan skiller den seg fra poengspredningen i andre idretter?

Pucklinjen i ishockey ligner på en punktspredning. Det gir et lag et handicap på -1,5 mål eller +1,5 mål. Å satse på favoritten til -1,5 betyr at de må vinne med minst 2 mål, mens satser på underdog til +1,5 betyr at de kan tape med 1 mål og fortsatt dekke innsatsen.

Hvordan fungerer over/under-spill i ishockey?

Over/under-spill, også kjent som totaler, innebærer å forutsi om den totale kombinerte poengsummen til begge lag vil være over eller under en bestemt verdi satt av oddsmakere.

Hva er prop-spill i ishockey-spill?

Prop-spill er forslagsspill som fokuserer på spesifikke hendelser i et spill, for eksempel hvilken spiller som skal score det første målet, hvor mange redninger en målvakt vil gjøre, eller om en bestemt spiller vil bli straffet.

Finnes det noen strategier for vellykket betting på ishockey?

Forskerteamets ytelse, nylig form, skader og kamper. Vurder hjemme-/borterekorder og vær oppmerksom på trender som målscoringsmønstre og kraftspilleffektivitet.

Hvor viktig er fordelen med hjemmeis i ishockeyspill?

Fordelen med hjemmeis kan påvirke spillresultatene. Lag presterer ofte bedre hjemme på grunn av kjennskap til banen, publikumsstøtte og siste linjeskifte, noe som kan påvirke matchup-dynamikken.

Kan værforholdene påvirke ishockeyspill?

Værforhold påvirker sjelden innendørs ishockeyspill. Utendørsspill kan imidlertid bli påvirket av været, noe som kan påvirke spillingen og potensielt påvirke spill.

Hva er «live betting» i ishockey, og hvordan fungerer det?

Live-betting, eller in-play-betting, lar deg plassere spill under spillet. Oddsen justeres i sanntid basert på spillets fremgang, og gir muligheter til å utnytte skiftende situasjoner.

Hvordan skal nybegynnere administrere bankrollen når de satser på ishockey?

Nybegynnere bør sette et budsjett for spill og unngå å risikere mer enn de har råd til å tape. Vurder å bruke et enhetssystem, der en enhet representerer en viss prosentandel av bankrollen din, for å administrere spill konsekvent. Start med mindre innsatser mens du lærer deg tauene.