Alt om Curling -spill

Det anslås at curling er en av de eldste idrettene i verden, med en historie som går tilbake mer enn 500 år. Først utviklet den i Skottland, spredte den seg gradvis til andre land, tatt dit av skotske migranter. Det er veldig populært i kaldere land (isen er en viktig del av spillet!), så Norge, Sverige, Finland, Canada og Island har alle en stor interesse for curling. Det er en uvanlig sport som fanger fantasien til de som ikke er kjent med den.

Alt om Curling -spill
Alt om å satse på curling

Alt om å satse på curling

Curling er populært for tipping når de store turneringene finner sted. Dette inkluderer verdensmesterskap og vinter-OL. Mens curling har sin egen tilhengerskare, er det i disse tider at den blir gjort oppmerksom på et mye bredere publikum, og folk er mer interessert i å satse på utfallet av individuelle spill eller turneringen.

Antall lag som deltar i vinter-OL er vanligvis 15, noe som gjør det relativt enkelt for fans å studere ytelsen til spillere og lag for å danne seg en mening om potensialet for å vinne.

Verdensmesterskapet er en større turnering for curling ettersom flere land deltar. For de som følger sporten, er det flere alternativer for curling-betting for en større turnering som denne og mer en mulighet til å studere formen til hvert lag.

Alt om å satse på curling
Alt du trenger å vite om curling

Alt du trenger å vite om curling

Sporten har blitt beskrevet som en kombinasjon av ishockey, ti pin bowling og plenboller. Spillerne har åtte curlingsteiner og de må skyve dem nedover isen, som er satt opp litt som en bowlingbane, og få dem så nær målet de kan. Målet er også kjent som et 'hus' og det har fire sirkler som blir mindre når du kommer nærmere sentrum.

Poeng gis for hvert av disse områdene i sirkelen, med høyere poeng opptjent ved å komme nær sentrum. Arbeidet er et lagarbeid. Ett medlem av teamet er ansvarlig for å skyve steinen nedover isen, prøver å nøye bedømme vinkelen på skyvet og hastigheten som trengs for å få steinen nær midten.

Spill med presisjon

De andre medlemmene i teamet er ansvarlige for å forberede isen foran steinen ved hjelp av feiebørstene. Dette vil hjelpe dem å øke eller redusere hastigheten på steinen eller til og med hjelpe dem å endre kursen litt. De må være i stand til å forhandle veien til steinen gjennom mindre hull og forbi andre steiner for å prøve å få høyest poengsum.

Alt du trenger å vite om curling
Er online curlingspill lovlig?

Er online curlingspill lovlig?

For det meste er det lovlig å spille online spill på curlingkamper. Imidlertid må det huskes at lovene for spill i hvert land er forskjellige, så den enkelte må sjekke på forhånd for å forsikre seg om at de har lovlig lov til å spille på denne måten.

De fleste nettbaserte curlingbettingsider vil bli satt opp for å sikre at de kun tar medlemmer fra land der det er akseptabelt for dem å plassere et spill. Nettstedets bruker må sende inn identifikasjon slik at nettstedet kan være sikker på at de kun har å gjøre med brukere fra tillatte land.

Er online curlingspill lovlig?
Hvordan satse på curling?

Hvordan satse på curling?

Når de store curling turneringene finner sted, de fleste av de ledende sportsbettingsider vil tilby odds på kampene og turneringens resultater. De som er registrert på en online bettingside må sjekke at siden tilbyr muligheten til å satse på den. Populariteten til sporten som tilskuerarrangement har økt de siste årene takket være dens inkludering i vinter-OL, noe som betyr at de fleste sportsbetting-sidene er mer interessert i det nå.

Det kan imidlertid være vanskeligere å finne spillalternativer når de store turneringene ikke finner sted. Mens sporten er en av de eldste som finnes, var rekkevidden begrenset inntil nylig. Begivenheter begynte å bli vist på TV, og inkluderingen av sporten i OL gjorde det oppmerksom på publikum over hele verden, og begivenheter som ikke bor i land der sporten spilles har fattet interesse.

Odds på curling

Odds på curling vil bli gitt på forskjellige aspekter av arrangementet. Det er mulig å satse på vinneren eller taperen av en individuell kamp, utfallet av eventuelle tidlige heat og vinnere eller tapere av kvartfinalene, semifinalene og selvfølgelig finalen. Det er også mulighet for å satse på sluttresultatet for hver kamp.

Sidene vil se på ytelsen til individuelle lag og spillere for å beregne oddsen de tilbyr. Odds vil endre seg fra tid til annen, så de som ønsker å plassere en satse på ett bestemt land ved starten av vinter-OL kan oppleve at oddsen endrer seg hvis de gjør det spesielt bra eller dårlig i et av sine heat. Det er viktig å huske at oddsen er en prediksjon for hvor godt laget vil gjøre det.

Hvordan satse på curling?
Hvordan satser du på curling?

Hvordan satser du på curling?

Det første trinnet i online betting på curling er å vurdere lagenes tidligere prestasjoner. Dette er vanskeligere for en begivenhet som vinter-OL, som bare finner sted en gang hvert fjerde år, da det betyr at laget normalt vil variere i hver begivenhet ettersom spillere trekker seg eller kanskje ikke kvalifiserer seg til laget. Vurder deretter hvilke lag som er mer sannsynlig å gi god avkastning på innsatsen. Lagene som er favoritter til å vinne vil ha lavere odds mot seg, så identifiser et lag som har et godt rykte for å levere resultater og tilbyr rimelige odds.

Med en nettside for sportsbetting, er det første trinnet å registrere deg på nettstedet og legge til penger på kontoen. Velg deretter innsatstype og innsatsbeløp. Spillekupongen på nett er enkel å fylle ut, og det siste trinnet er å trykke "send inn". Spillet er da live, og hvis det blir en gevinst, vil siden oppdatere kontoen med gevinstene.

Hvordan satser du på curling?
Hvilke typer curlingspill finnes det?

Hvilke typer curlingspill finnes det?

Det er flere forskjellige innsatstyper som kan brukes når du skal satse på curling. Den første er spread betting. Dette vil sette et handikap på favorittlagene. Dette betyr at de må oppnå en viss poengsum for at innsatsen skal anses som en seier. Dette er et godt alternativ for de som ønsker å satse på et mindre favorisert lag da avkastningen sannsynligvis vil være høyere.

Under/over-betting er et annet alternativ. Dette er en innsatstype der det ikke er nødvendig å gjette vinneren av kampen, bare hvis sluttresultatet er under eller over et spesifikt beløp. Moneyline-betting er den mest populære typen, med folk som ganske enkelt velger et spesifikt utfall uten å vurdere ytterligere faktorer.

Prop-spill er ikke like vanlig med en sport som curling. Dette er fordi de forholder seg til spesifikke deler av spillet, for eksempel den individuelle poengsummen til en spiller, og dette skjer ikke i curlingbetting. Den eneste poengsummen er lagets.

Hvilke typer curlingspill finnes det?
Største curlingbegivenheter

Største curlingbegivenheter

Den største begivenheten i curlingkalenderen er Vinter-OL. Dette finner sted en gang hvert fjerde år, men antall lag som deltar er ikke stort. Ti land deltar, med lag for herre-, dame- og mixed double-arrangementer. I vinter-OL 2022 ble gullmedaljen for mennene vunnet av Sverige, Storbritannia tok sølvmedaljen og Canada tok bronsen. Hos kvinnene vant Storbritannia gull, Japan tok sølv og Sverige tok bronse.

Den neste største turneringen er verdensmesterskapet. Flere land deltar på dette arrangementet, som arrangeres årlig. Formatet er det samme, med herre-, dame- og mixed double-arrangementer.

Største curlingbegivenheter
Curling tips

Curling tips

Som med alle typer spill, er det ikke avgjørende for tipperen å vite store mengder detaljer om sporten for å kunne satse på den. Men alle som ønsker å øke sjansene for å plassere et vellykket spill, bør i det minste finne ut om sporten før de går videre. Lær om reglene og hvordan lag kan vinne er viktig. Når feltet starter med 10 eller flere lag, er det ikke lett å velge hvilket som skal lykkes.

Å se noen turneringer vil bidra til å gi en ide om hvordan det hele fungerer og hva du skal se etter. For de som ønsker å satse på det totale resultatet av en turnering. Å vente til de innledende heatene er over vil bidra til å gi en god ide om hvordan hvert lag presterer og vil bidra til å gjøre en utdannet gjetning når du plasserer innsatsen.

Curling tips
Ansvarlig gambling

Ansvarlig gambling

Hos nettbaserte curlingbookmakere når de vurderer å satse, er det viktig å huske at det er skritt som kan tas for å beskytte enkeltpersoner. Disse vil bidra til å stoppe dem fra å spille for mye. Gambling kan bli en avhengighetsskapende vane, som er ødeleggende. De fleste nettsider for sportsbetting vil tilby råd og veiledning om ansvarlig gambling, og alle som er bekymret for dette bør lese den. Kundeservicepersonalet skal også kunne gi råd på dette området ved behov.

Det er tiltak som kan tas som innskuddsgrenser. Disse lar spilleren sette et tak på beløpet de har lov til å sette inn på sin curling sportsbook-konto. Dette begrenser overforbruk og bidrar til å kontrollere antall innsatser som kan gjøres. Et annet alternativ er selvekskludering.

Det er her den enkelte gambling erklærer at de ikke skal få lov til å spille. De legges til en liste og nettsteder har da ikke lov til å la dem registrere seg. Spillere kan også ta råd fra organisasjoner som Gambler's Anonymous om andre skritt de kan ta.

Ansvarlig gambling