Nyheter

November 9, 2023

The Lost Lionesses: Inspiring Women in Football's History

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserEmil HansenLocaliser

The Lost Lionesses-prosjektet samlet ulike elementer for å skape en kraftfull og inspirerende historie. Anført av fotografen Will Douglas og stylet av Charlotte Kennedy, viste prosjektet frem den livlige og lekne garderoben til Lost Lionesses. Opptaket hadde som mål å fange essensen til disse bemerkelsesverdige kvinnene, som ble beskrevet som å ha "unge sjeler" og en "smittende" energi når de alle var sammen.

The Lost Lionesses: Inspiring Women in Football's History

Shooten tok en "strippet back"-tilnærming, ved å bruke et subtilt England-blått bakteppe og mykt lys for å skape en enkel, men virkningsfull estetikk. Mens noen av løvinnene i utgangspunktet nølte med å stå foran kameraet, ble stemningen lettet ved hjelp av 80-tallsmusikk. Det emosjonelle aspektet ved opptaket var tydelig, med en ektemann som uttrykte sin stolthet og felte tårer.

Prosjektet har hatt stor innvirkning på alle involverte. Sophie, som har snakket med mange mennesker om prosjektet, har funnet ut at det har rørt og overrasket dem. Historien om de tapte løvinnene og forbudet mot kvinnefotball er fortsatt relativt ukjent i fotballverdenen, og å diskutere den med venner og familie har vært opplysende.

For Jon-Paul ble prosjektet full sirkel da Englands kvinner tok seg til VM-finalen. Det var et øyeblikk med bekreftelse og fremgang, som viste hvor langt kvinnefotballen har kommet. Will håper at prosjektet vil bidra til fortsatt vekst og utvikling av spillet, og minner oss om ofrene som disse kvinnene har gjort tidligere.

Når vi ser fremover, har prosjektet som mål å utvide omfanget ved å lage landskamper for andre ukjente kvinnelag, inkludert de fra verdensmesterskapet i 1970 og EM i 1969. Denne pågående innsatsen vil sikre at kvinnefotballens historie blir anerkjent og feiret, og inspirerer fremtidige generasjoner av spillere.

The Lost Lionesses-prosjektet er et bevis på motstandskraften og besluttsomheten til kvinner i fotball. Den fungerer som en påminnelse om fremgangen som er gjort og arbeidet som fortsatt må gjøres for å oppnå likestilling i idretten. La oss fortsette å hedre fortiden og støtte nåværende og fremtidige løvinner som har banet vei for suksess.

Siste nytt

Hvordan håndtere dårlige løp i spill
2023-11-20

Hvordan håndtere dårlige løp i spill

Nyheter