Nyheter

October 31, 2023

FIFA-EA Sports Partnership: A Cautionary Tale of Negotiations and Consequences

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserEmil HansenLocaliser

For 30 år siden inngikk FIFA, den høyeste myndigheten innen global sport, en lisensavtale med et ungt sportsspillselskap, EA Sports. Dette partnerskapet fødte en av de mest suksessrike videospillfranchisene i historien, FIFA fotball/fotball. Gjennom årene har spillet solgt over 10 millioner enheter over hele verden og har blitt synonymt med navnet og berømmelsen til FIFA og dets begivenheter.

FIFA-EA Sports Partnership: A Cautionary Tale of Negotiations and Consequences

Forhandlingsspillet

Nylig, da det var på tide å fornye avtalen, fant FIFA og EA Sports seg uenige om gebyrer. FIFA ba om å doble avgiften fra $150 millioner til $300 millioner, men EA Sports nektet å gi seg. Begge parter stod på sitt, noe som resulterte i at FIFA gikk bort fra partnerskapet.

EA Sports FC 24: Det nye FIFA-spillet

Uavskrekket ved slutten av deres 30 år lange forhold, lanserte EA Sports sin siste fotballspillutgave som EA Sports FC 24. Til tross for at spillet ikke hadde FIFA-navnet, fikk spillet raskt troverdighet med Manchester Citys superstjerne Erling Haaland på forsiden. Spillere, både innen sporten og fotballspillserien, anerkjente EA Sports FC 24 som det nye FIFA-spillet.

FIFAs tabbe

FIFAs arroganse ved å anta at EA Sports ville trekke seg først, viste seg å være en kostbar feil. EA Sports har et sterkt rykte i sportsspillverdenen, etter å ha levert førsteklasses fotballspill i tre tiår. Porteføljen deres inkluderer titler som Madden NFL fotball, NHL hockey, NBA LIVE basketball, NCAA Football, Tiger Woods PGA TOUR golf og UFC. Spillere er lojale mot EA Sports, og FIFA-merket har liten betydning for dem.

Nedfallet

Å miste FIFA-merket kan faktisk fungere i EA Sports favør. FIFA har møtt en rekke skandaler og kontroverser i løpet av årene, noe som har svekket sitt rykte blant fotballfans. Fra korrupsjonsanklager til tvilsomme sponsoravgjørelser har FIFA vist mangel på forståelse og tilknytning til fanskaren. Som et resultat har fotballfans omfavnet det nye EA Sports FC 24-spillet, og etterlatt FIFA tomhendt og med et tap på 150 millioner dollar.

Ta bort

FIFA og EA Sports-partnerskapet fungerer som en advarende historie om forhandlinger og konsekvenser. Det fremhever viktigheten av gjensidig avtale og forståelse i forretningsforhold. FIFAs unnlatelse av å anerkjenne EA Sports verdi og de skiftende følelsene til fotballfans har kostet dem dyrt. Som organisasjoner er det avgjørende å tilpasse seg og lytte til behovene og preferansene til publikum for å opprettholde suksess og relevans.

Siste nytt

Hvordan håndtere dårlige løp i spill
2023-11-20

Hvordan håndtere dårlige løp i spill

Nyheter