Alt om Archery -spill

Historisk sett var bueskyting involvert i jakt eller vokting av hus og riker mot invaderende hærer. Den har eksistert i nesten 10 000 f.Kr. Men i nyere tid har den blitt fremført som en slags underholdning før den utviklet seg til en konkurranse. Britene var blant de første som gjorde det populært som sport.

Bueskyttere fra mange nasjoner, spesielt belgiske Hubert Van Innis, konkurrerte i det første bueskytingsspillet i OL i Paris i 1900. Det har vært olympiske leker uten bueskyting i de mellomliggende årene. Bueskyting er derimot i dag en sport med konkurranser og utøvere som representerer sine nasjoner i OL.

Alt om Archery -spill
Hvorfor er bueskyting populært å satse på?

Hvorfor er bueskyting populært å satse på?

Det er verdt å merke seg at eldre bueskytingsspill inneholdt skyteduer. Konkurrenter bruker nå et skjold for å treffe et spesifikt mål. Sporten er også definert av spesifikke regler. Det var slik det var i stand til å passe inn i olympiske sommerleker rute.

En av grunnene til at bueskyting kan være en populær sport å legge innsats på skyldes mangfoldet av disipliner og konkurranser som er involvert, noe som kan gjøre sportsspill mer spennende.

Når det gjelder denne sporten er det to hoveddisipliner. Tradisjonell bueskyting er definert som skyting uten bruk av teknisk assistanse, og tradisjonelle bueskyttere bruker stort sett langbuer og recurver. Målbueskyting er derimot en bueskytingsdisiplin som krever at idrettsutøvere skyter inn i fargede, runde mål. Standardmål er angitt med ti konsentriske sirkler med lik avstand med poengverdier fra 1 til 10.

Det er også mange bueskytingskonkurranser og turneringer å se frem til, for eksempel:

  • FITA-runden er en en-dags utendørs turnering der hver bueskytter har 144 piler med 36 skudd fra hver av fire distanser.
  • Innendørs FITA-runden, avsluttes med 30 piler skutt fra en avstand på 18m fra hver ende. Innendørs FITA-runder bruker 3-punkts målflater med en diameter på 40 cm (60 cm for barn).
  • FITA olympiske runde lukkes med 36 piler hver ende fra 70m til siste runde.
  • Innendørsligaene, hvor tre-bueskytterlag kjemper mot hverandre. Hver bueskytter skyter tre piler fra en rekkevidde på 18m, med en tidsbegrensning på to minutter per ende.
  • Utendørsligaen, der tremannslag deltar. Tre piler per bueskytter i hver ende, for totalt tre ender, fra en målflate på 50m til 80cm. Alle piler må skytes innen tre minutter.
  • Feltbueskyting utføres ute. De sirkulære målflatene består av 5 ringer. De er svarte med bare den indre ringen som er gull, og bare 12 av de 24 avstandene er oppgitt.
  • 3-D bueskyting etterligner jaktscenarier. Bueskyttere skyter mot skumdyr fra ubestemte avstander.
  • Japansk bueskyting er kjent som kyudo. Kyudo er mye mer enn bare skyting og scoring; det handler om seremonien og åndelige komponenter også. Yumi, Kyudo-buen, skiller seg sterkt fra vestlige buer, på grunn av sin asymmetriske form.
  • Buejakt, eller jakt på vilt med pil og bue, samt buefiske, er forbudt i visse vesteuropeiske nasjoner, inkludert Østerrike og Tyskland. Entusiaster og turister i flere land kan imidlertid få buejaktlisens.
Hvorfor er bueskyting populært å satse på?
Hvordan satse på bueskyting

Hvordan satse på bueskyting

Hvis du liker sportsbetting, kan det være lurt å prøve å satse på bueskyting for en ny spenning og spenning. Bueskyting er kanskje ikke like populær som andre idretter over hele verden, men den har noen spennende egenskaper og historie som vil lokke deg til å satse mer.

Richard III av England introduserte ny lovgivning som forbyr terningspill som backgammon en gang på 1380-tallet fordi hans militære bueskyttere brukte for mye tid på å spille backgammon, men ikke nok tid på å trene bueskyting.

Så hvordan reagerte bueskytterne på dette? De praktiserte sporten, men de fant også opp en rekke gamblingspill basert på bueskytingsevner, slik at bueskyttere kunne satse både på seg selv og andre. Med utviklingen av teknologien har bookmakere inkludert disse bueskytingsrelaterte konkurransene i tilbudene sine, noe som betyr at det nå er mulig å satse på bueskyting.

Men husk at du ikke bør begrense deg til bare én sportsbook. Når det gjelder bueskyting, er ikke alle bookmakere skapt like. Noen kan bare dekke noen få markeder, men andre kan gi et bredere spekter.

Det viktigste er at ikke alle bookmakere er like flittige eller dyktige til å verdsette sine markeder som andre. Så før du gjør en innsats, undersøk alle alternativene dine. Du kan fort oppdage at du plutselig har utviklet en god forståelse av hvilke bookmakere som er mest fordelaktige å gamble med.

Hvordan satse på bueskyting
Er online bueskytingsspill lovlig?

Er online bueskytingsspill lovlig?

I områder hvor online sportsbetting er tillatt, bueskyting er lovlig. Individuelle tippere i områder hvor online sportsspill ikke er forbudt kan bruke offshore-spillplattformer for båtracer. Selv om det er teknisk ulovlig å bruke offshore friidrettsspilltjenester, er det få om noen begrensninger som hindrer deg i å gjøre det.

De eneste spillbegrensningene som kan påvirke innsatsene dine er de som hindrer finansinstitusjoner i å behandle transaksjoner med gamblingleverandører – som enkelt kan løses ved å bruke erstatningsbetalingsmetoder – eller forskrifter som forbyr visse former for bueskyting som du ønsker å satse på, som f.eks. som lover som forbyr buejakt og buefiske.

Er online bueskytingsspill lovlig?
Hvordan satse på bueskyting

Hvordan satse på bueskyting

Det er viktig, som med alle andre sportsspill, at du har en viss forståelse av spillet og deltakerne. For eksempel er det fordelaktig å kjenne til styrker og svakheter til spillere og deres motstandere. Utøverne du satser på bør demonstrere et visst nivå av kunnskap om sporten, konsistens av poeng eller skudd, presisjon og motstandsdyktighet mot stress gjennom hele spillet. Du bør også lære mer om pilene som brukes i sporten.

Som et resultat er det viktig å bruke litt tid på å følge begivenhetene og se favorittbueskytterne dine konkurrere. Dette øker dine odds å gjette utfallet av et spill riktig. Dette er avgjørende for å vinne enhver innsats du setter mot en person eller et spill.

Hvordan satse på bueskyting
Beste odds på bueskyting

Beste odds på bueskyting

Det er fire hovedtyper av markeder innen bueskyting,

For seier

Et standard bueskytingsspill inneholder sett. Hvis bueskytteren vinner settet, får han to poeng; hvis settet er uavgjort, får han ett poeng. Når en av utøverne scorer 6 poeng eller mer, er spillet over. Bookmakere kan godta spill på en seier med handicap.

Totale poeng

Plasser et online spill på antall poeng i et sett. Spill på det totale antall poeng i spillet kan også godtas.

For turneringsseier

Nå som flertallet av hovedkonkurransene i bueskyting er flyttet til det olympiske systemet, avhenger også mye av partiet.

En-til-en

Spillere må velge en av de to motstridende bueskytterne som vil bli rangert først i konkurransen.

Beste odds på bueskyting
Tips om bueskyting

Tips om bueskyting

Før deg plassere en innsats på en bueskytingskamp må du analysere hver deltakers unike egenskaper. Du bør for eksempel finne ut hvor effektivt de kan fokusere, samt hvordan de klarer seg med ulike grader av stress og belastning.

Du må også vite hvilke ferdighetsnivåer de har. Du vil ikke ha tid til å skaffe deg all denne informasjonen etter at konkurransen har begynt, så du må gjennomføre studiet lenge før turneringen starter. Deres merittliste vil gi deg en ide om hvordan de har gjort det i tidligere turneringer.

Du bør også vurdere de mange konkurransene der de deltagende bueskytterne har konkurrert i løpet av karrieren, samt om de tidligere har møtt noen av sine motstandere. I de fleste tilfeller vil du oppdage at en deltaker du liker utseendet til har møtt noen av de andre rivalene tidligere, så du bør være nysgjerrig på hvordan de klarte seg mot dem tidligere. Hvis de har tapt mot en konkurrent tre ganger på rad, kan du vurdere å satse på en annen bueskytter.

Tips om bueskyting
Ansvarlig gambling

Ansvarlig gambling

For å unngå å tape en stor sum penger på en gang, bør du styre økonomien din nøye. Husk at du aldri bør satse mer enn du er villig til å tape. For å unngå å miste alle pengene dine på en gang, del opp midlene. Hvis du har en dårlig rekke, ikke prøv å kompensere ved å øke innsatsstørrelsen. Du må enten sette en grense for hvor mye penger du kan sette inn hver måned eller en grense for hvor mye penger du kan tape i et enkelt spill.

Du bør være i stand til å holde deg rolig og erkjenne når du skal gi opp. Når du er frustrert, er det mer sannsynlig at du tar forhastede beslutninger, noe som er katastrofalt når det kommer til gambling. Ha et klart hode til enhver tid og vurder din neste vurdering grundig.

Hvis ting går ut av kontroll og du mistenker at du begynner å utvikle en avhengighet, prøv selvekskludering. Selvekskludering lar de som sliter med spilleproblemer ta en pause og fokusere livet og pengene sine andre steder.

Den kan koble deg på nytt med ytterligere fellesskapstjenester for å hjelpe deg med å håndtere gamblingproblemet ditt, samt gi deg den hjelpen du trenger hvis du er usikker på hvordan du skal håndtere de neste trinnene i gjenopprettingen.

Ansvarlig gambling