FIFA World Cup - gruppe E Forhåndsvisning av kampdag 1

FIFA Verdensmesterskap

2022-11-23

Eddy Cheung

England, Nederland, Argentina og Frankrike har nå debutert i fotballens toppetappe, og nå er det på tide at ytterligere to evigvarende favoritter får i gang kampanjen deres - Tyskland og Spania.

FIFA World Cup - gruppe E Forhåndsvisning av kampdag 1

Mens de europeiske gigantene er favorittene til å gå videre til neste runde, kan du forvente mange overraskelser i en gruppe som kanskje ikke er så rett frem som det ser ut til! Hvis du ikke tror oss, bare spør Argentina!

Tyskland vs Japan

Fire ganger verdensmesterskap i Tyskland starter turneringen sin denne onsdagen mot Japan, et lag de aldri har møtt før i denne konkurransen. Faktisk har disse sidene bare møtt hverandre to ganger før - begge i internasjonale vennskapskamper - hvor Tyskland fortsatt er ubeseiret med én seier og én uavgjort.

Redemption Song

Ved å delta i sitt 20. verdensmesterskap i FIFA noensinne, er Tyskland et av de mest suksessrike lagene i konkurransen i det 21. århundre, etter å ha nådd semifinalen i fire av de fem verdensmesterskapene siden.

Verdensmesterskapet i 2014 kommer til Qatar som det første laget til å kvalifisere seg utenom vertene selv, etter å ha vunnet ni av sine 10 europeiske kvalifiseringskamper og scoret 36 mål i prosessen.

Etter å ha krasjet ut i gruppespillet i en katastrofal kampanje i 2018, vil Hansi Flicks menn definitivt være ute etter hevn denne gangen og på jakt etter et dypt løp i turneringen for å vaske av den dårlige smaken i munnen deres for 4 år siden.

Bryte mønsteret

Japan har i mellomtiden ikke den historiske verdensmesterskapet som deres tyske kolleger har. Deres første turnering var så sent som i 1998, men til deres ære har de klart å komme seg til den store scenen ved enhver anledning siden.

Kvalifisering til VM andre i sin gruppe - 7 poeng foran Australia og bare 1 poeng bak den nå legendariske saudiarabiske siden - Japan kommer inn i turneringen i god form. De tapte sin siste forberedelseskamp mot Canada, men har sett veldig solide ut mot Brasil, USA, Sør-Korea og Ghana gjennom hele året.

En interessant statistikk om Japan er imidlertid at de har vekslet mellom enten å bli eliminert i gruppespillet eller i 16-delsfinalen i hver eneste av de siste 7 turneringene. Siden de kom til Round of 16 i Russland 2018, er de skjebnebestemt til å krasje ut i Qatar, eller vil de klare å bryte mønsteret?

Mens en seier for Tyskland ikke har stor verdi til en pris på 1,44, ser vi at dette er en mer komplisert kamp enn det ser ut som på papiret. Til en pris på 3,00 på Betway, Tyskland, å vinne og begge siders resultater er definitivt verdt å se nærmere på.

Spania mot Costa Rica

Verdensmesterskapet i 2010 møte underdog-laget som fikk alle til å drømme om 2014 når Spania møter Costa Rica onsdag 22. november på Al Thumama Stadium i Doha.

Selv om dette er første gang disse lagene har møtt hverandre i verdenscupen, har de møttes ved tre anledninger i løpet av det siste tiåret, og Spania kom ut av laget ubeseiret med 2 seire og uavgjort. Det siste av møtene deres var i 2017, da de presset 5 forbi den sentralamerikanske siden.

Nytt lag, samme forventninger

Med bare én spiller igjen fra VM-troppen som vant turneringen i 2010 – Barcelonas Sergio Busquets – har Spania hatt mye arbeid å gjøre for å gjenoppbygge laget sitt de siste årene.

Imidlertid har det harde arbeidet definitivt lønnet seg ettersom de bringer inn i cupen en ung og lovende tropp som har store ambisjoner - på grensen til forpliktelser - om å gjøre et dypt løp i turneringen og vise frem vakker spansk fotball underveis.

Heldigvis for sine ambisjoner kommer de røde til VM i god form - etter å ha vunnet fire av sine siste 5 kamper og kvalifisert seg til semifinalen i UEFA Nations League av noen solide skjermer.

Mens spanjolene er mer kjent for sitt besittelsesbaserte angrepsmerke innen fotball, slapp de bemerkelsesverdig nok bare inn 3 mål i løpet av denne perioden, noe som viser at forsvaret deres ikke er noe å spotte.

Kan Costa Rica utføre et mirakel to ganger?

Året var 2014. Den vesle sentralamerikanske nasjonen Costa Rica ble trukket inn i det alle kalte «dødens gruppe» i Brasil, hvor de skulle møte 3 tidligere verdensmesterskap: Uruguay, Italia og England. De hadde ingen sjanse i helvete. Costa hvem?

Eller det var i det minste det alle trodde. Så da de slo Uruguay og Italia og så uavgjort mot England for ikke bare å kvalifisere seg til neste runde, men faktisk toppe gruppen, visste plutselig hele verden navnet deres. 

Eventyret var imidlertid ikke over ennå, ettersom de deretter skulle fortsette å slå Hellas i 16-delsfinalen før de til slutt bøyde seg på straffer mot Nederland.

Selv om dette var 8 år siden og mindre enn en håndfull av de samme spillerne fra den troppen er igjen, ville det vært dumt å sette Costa Rica ned i enda en gruppe som det ser ut til at de ikke har noe behov for å komme seg ut i live fra.

Hvis du er ute etter en fornuftig innsats, ser Over 2,5 til 1,64 ut som et godt alternativ. Men hvis du ønsker å drømme at mirakler kan skje igjen, er gevinsten for Costa Rica priset til 25.00 hos Betsson.

Siste nytt

2022 FIFA verdensmesterskap - Mexico vs Argentina
2022-11-26

2022 FIFA verdensmesterskap - Mexico vs Argentina

Nyheter