Alt om Aussie Rules -spill

Aussie Rules er den korte formen for australske fotballregler, og som navnet antyder har den sin opprinnelse i Australia. Det er et ekstremt populært spill som har elementer av rugby, amerikansk fotball, britisk fotball og basketball samlet til ett spill. Aussie-regler er et utrolig raskt bevegelig spill som er spennende med sine forskjellige måter å sende ballen på.

Spillet er et populært alternativ for sportsbetting på grunn av mangfoldet av innsatser som er tilgjengelige, inkludert live-betting og futures-spill. Med en 23 ukers sesong og 4 ukers sluttspill er det nok av kamper å satse på.

Alt om Aussie Rules -spill
Alt du trenger å vite om australske fotballregler

Alt du trenger å vite om australske fotballregler

Aussie Rules spilles på en oval bane med en oval ball. Det er en kontaktsport der to lag på 18 spillere hver har som mål å score mål eller baklengs, og laget med flest poeng på slutten vinner. Et spill varer i 80 minutter og består av 4 kvarter à 20 minutter hver. Spillerne får hvile i 6 minutter på slutten av første og tredje kvartal, og hvile i 20 minutter ved pause.

Scoring

Scoringsområdet i hver ende av feltet består av 4 stolper, 2 indre høye stolper og 2 ytre kortere stolper. Et mål (verdt 6 poeng) scores ved å sparke ballen gjennom de 2 indre stolpene i hvilken som helst høyde. En bak (verdt 1 poeng) scores hvis ballen sparkes mellom en indre stolpe og en ytre stolpe.

En baklengs scores også hvis ballen går mellom de indre målstengene som drives av en hvilken som helst del av kroppen unntatt føttene, eller hvis den treffer en målstolpe eller spretter av en motstander i mål. Poengsummen viser antall mål, baklengs og totalt poeng.

Kampen

Kampen ledes av en dommer som kaster en mynt for å bestemme hvilken retning lagene skal spille. Dommeren starter spillet ved å sprette ballen midt på den midterste firkanten som begge lagene kan ta i besittelse av.

Når en spiller tar ballen i besittelse, må han kaste den umiddelbart ved å sparke den, slå den med håndball (slå eller banke med åpen hånd) eller løpe med den. Når en spiller løper med ballen, må han sprette ballen hver 15. meter. Spillere har ikke lov til å kaste ballen.

Takling

Spillere i besittelse av ballen kan takles eller støtes av motstandsspillere. Når en spiller blir taklet, må de kaste ballen, ellers kan de bli straffet for å "holde ballen." Takling er kun tillatt mellom skuldre og knær, over eller under disse områdene vil resultere i frispark, avstandsstraff eller suspensjon.

Farlig takling som å dytte en spiller i ryggen eller forstyrre et merke (en slags frispark) vil også bli straffet. Motspillere kan blokkere motstandere med hendene eller bruke hele kroppen.

Alt du trenger å vite om australske fotballregler
Er online Aussie Rules-spill lovlig?

Er online Aussie Rules-spill lovlig?

Aussie Rules-spill er tillatt i alle land der landbasert og online-spill er lovlig. Sportsbetting online for Aussie Rules er tillatt Australia bortsett fra inplay online betting, i motsetning til de fleste andre land som tillater det.

Ikke alle stater i USA har legalisert online betting, men der de har det, vil en bettor sannsynligvis kunne satse på Aussie Rules. Mens Aussie Rules-spill kan finnes på mange sportsbooks, er det noen som ikke inkluderer det. Så er det landene som forbyr gambling direkte som UAE, Qatar, Brunei, Kina og andre.

Slik satser du på australske regler

De beste online bookmaker for australske regler er betting bet365, etterfulgt av 1xBet, 22BET, Unibet, Casumo og 10bet, som alle er trygge og sikre. 1xBet har mange Aussie Rules bookie-markeder å velge mellom, livestreamer kamper og har all kampstatistikk for hånden.

Selv om livespill er ulovlig i Australia, tilbyr offshore-selskaper online tipping i spillet i motsetning til de fleste australske bookmakere som ikke gjør det. Det er fortsatt spillmuligheter selv etter at sesongen slutter i september, inkludert hvem som vinner neste sesong, hvem som vil være i de siste 8 og de populære futuresmarkedene.

Aussie regler odds

De mest populære australske reglene odds på sportsbetting er en poengspredning og pengelinjeodds. Disse spillene forutsier hvem som vil vinne med hvilken spredning, og hvem som vil vinne spillet. Futures-spill er også veldig populært med høyere odds gitt når innsatsen gjøres tidlig i sesongen. En god Aussie Rules sportsbookmaker på nettet vil tilby en rekke innovative futures. Futures-spill er tilgjengelige hele året, inkludert noen fremtidsodds.

Er online Aussie Rules-spill lovlig?
Hvordan satser du på australske regler?

Hvordan satser du på australske regler?

Australiere elsker tipping og har gjort det lovlig og ulovlig i mange år. Med økningen av nettbaserte gamblingsider, ble Interactive Gambling Act 2001 vedtatt for å regulere sportsbookmakere på nettet, og sette noen begrensninger på hva sidene lovlig kan gjøre.

Aussie Rules er et annet navn for australske fotballregler og er den desidert mest populære sporten i Australia med det fjerde høyeste oppmøtet i verden av en innenlandsk sportsliga. Det blir også populært over hele verden med økende antall tippere som satser på sporten.

Prosessen involvert i hvordan satse på sport, inkludert Aussie Rules er veldig enkelt. Spillere må først velge en spillebok som appellerer til dem og åpne en konto hos dem ved å følge instruksjonene på skjermen. For det andre må de finansiere kontoen ved å bruke de tilgjengelige betalingsalternativene. For det tredje, naviger til Aussie Rules (også kjent som australsk fotball), velg en kamp, velg type spill og bekreft deretter innsatsen.

Hvordan satser du på australske regler?
Typer Aussie Rules-spill

Typer Aussie Rules-spill

Det er hundrevis av forskjellige spill som kan gjøres på Aussie Rules-kamper. Den desidert mest populære er Head to Head (pengelinjespill) der tippere satser på hvilket lag som vinner kampen. Linjespill er nyttig når lagene er ulikt matchet, og spilleren kan forutsi om det handikappede laget vinner med et visst antall poeng.

Marginspill er også veldig populært. Dette spillmarkedet er der en spiller velger marginen som et lag vil vinne med, vanligvis mellom 1-39, eller 40+ poeng.

Det er avledede spill tilgjengelig der spillere kan plassere spill, for eksempel linjespill, på en halv eller en fjerdedel av spillet. Mange forslag kan gjøres, inkludert første lag som scorer, antall mål og baklengsmål osv.

Live betting er også veldig populært, hvor spill kan plasseres mens kampen pågår. Futures-spill kan gjøres på fremtidige begivenheter som hvem som vil bli vinneren av AFL-finalen, hvilke spillere som vil vinne AFL Brownlow-medaljen, AFL Coleman-medaljen eller være AFL Rising Star blant andre.

Typer Aussie Rules-spill
Største australske regler-arrangementer og turneringer

Største australske regler-arrangementer og turneringer

Den desidert største begivenheten i Aussie Rules-kalenderen er AFL League. Atten lag konkurrerer i løpet av sesongen med de 8 beste som automatisk kvalifiserer seg til AFL Final Round og AFL Grand Final. Det er den eneste profesjonelle Aussie Rules-turneringen for menn som spilles i verden. Sluttspillet finner sted over 4 uker i september og vinneren tildeles premierskapet.

Det er en annen turnering som finner sted hvert tredje år med amatørlag fra hele verden bortsett fra Australia kalt The Australian Football International Cup. En amatørkonkurranse for kvinner fant sted for første gang i 2011. Det arrangeres også andre amatør- eller semiproffkonkurranser rundt om i verden, inkludert i Australia.

Største australske regler-arrangementer og turneringer
Aussie fotballregler tippetips

Aussie fotballregler tippetips

All sportsbetting er underlagt flaks, men det er en rekke faktorer som kan tas i betraktning for å forbedre vinnersjansene. Å forske på statistikk og følge med på trender kan gi en tipper en fordel når han skal bestemme seg for et spill.

For eksempel kan sporing av hvordan individuelle spillere presterer hjelpe hvis en spiller ønsker å plassere noen forslagsspill på individuelle spillere. Også individuelle lagmedlemmers skade- og kondisjonsnivå kan påvirke lagets prestasjoner i dette hektisk tempofylte spillet. Å holde seg oppdatert på den nyeste informasjonen vil definitivt hjelpe en tipper til å velge spill på en mer informert måte.

Det er også verdt å vurdere å satse på derivater (vedde på en fjerdedel eller halvparten av kampen) siden noen myke linjer kan bli funnet. Det er her en spillers kunnskap kommer inn igjen, da det å vite hvilken del av spillet et lag spiller best kan bidra til å ta bedre spillbeslutninger.

Å kjenne til værmeldingen for et bestemt spill kan også ha betydning for hvem eller hva en spiller satser på. Noen lag presterer bedre eller dårligere avhengig av værtype. Så er det hjemmebanefordelen som kan gjelde for noen lag, mens andre kan ha en mer gunstig rekord ved å spille på bortebane.

Aussie fotballregler tippetips
Ansvarlig gambling

Ansvarlig gambling

Dette selskapet verdsetter ansvarlig spilling som en førsteprioritet for å hjelpe spillere å nyte opplevelsene sine og holde kontrollen. Mange operatører tilbyr alternativer for å beskytte folk, for eksempel innskuddsgrenser, tidsbegrensninger og selvekskludering.

Spillere kan velge å sette en grense på innskuddene sine som ikke bør være mer enn spilleren har råd til å tape. Grensen kan reduseres når som helst, men kan bare økes etter en forhåndsavtalt tidsramme.

Tidsbegrensninger kan også settes for å forhåndsbestemme lengden på spilleøkter eller som påminnelser om å ta en pause. Hvis en spiller føler at de bruker for mye tid på gambling, kan de velge å ta litt timeout. Igjen vil tidsbegrensningen på dette bestemmes av spilleren selv. Det kan være ulike tidsintervaller fra 24 timer og oppover til seks måneder.

Dette selvekskluderingsalternativet kan etter deres egen beslutning bli permanent der spillerens konto stenges og all kontakt med operatøren stoppes. Operatørene gir disse verktøyene til spillerne sine for å beskytte deres velvære. Beskyttelse av spillere er en topp prioritet for online betting sider.

Ansvarlig gambling