Slik satser du på Premier League i 2024

Den engelske Premier League, viden kjent som The Premier League, skiller seg ut som verdens største og mest populære fotballiga og mest sette sportsbegivenhet. Tjue lag utgjør denne ligaen og konkurrerer i hjemme- og bortekamper. Det er totalt for 380 kamper i løpet av sesongen, som gir de beste online bookmakersidene med mange begivenheter. Premier League opererer på nedrykks- og opprykksbasis.

Over en milliard husholdninger ser dens fyrstikker over hele verden. Entusiaster for online sportsbetting følger også ligaen nøye. Denne ligaen er vertskap for mange fremtredende ledere, lag, stjerner og bane i internasjonal fotball.

Slik satser du på Premier League i 2024
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Format for Premier League

Format for Premier League

Denne konkurransen starter i august og varer ut mai. Hver klubb møter alle andre, både hjemme og borte etter hvert som sesongen skrider frem. En seier gir laget tre poeng og uavgjort gir ett poeng. Når sesongen er over vinner den siden som har flest totalt poeng tittelen.

Når to lag avslutter sesongen med like poeng, avgjør målvariasjonen deres rangering i ligaen. Hvis lagene har identiske målforskjeller, brukes de scorede målene til å rangere dem. I tilfelle disse lagene fortsatt er uatskillelige, vil de ha samme rangering på tabellen.

Men når lagene uavgjort på toppen, brukes deres head-to-head-kamper til å avgjøre vinneren, og når det ikke er nok til å skille dem, spiller de et spill etter sesongen for å avgjøre vinneren.

Format for Premier League
Fans og fremragende stadioner

Fans og fremragende stadioner

Denne ligaen har noen av de mest entusiastiske og hengivne fansen over hele verden. Det går imidlertid dypere enn lidenskap. Selv med tanke på klubbene som tilbringer mesteparten av sesongen i nedrykkssonen, selv om klubben deres har dårlige resultater, kommer fansen fortsatt opp til hver kamp og synger lagets lovord.

Fansen trenger ikke reise langt i ligaen for å finne førsteklasses stadioner. Disse stadionene tilbyr flotte seter, utsikt og bekvemmelighet. Videre har lagene utmerkede spillebaner for å spille fotball gjennom hele sesongen.

Topp ti Engelsk Premier League-klubber har flotte hjemmestadioner, alt fra ikoniske som Old Trafford og Anfield til futuristiske grunner som Arsenals Emirates. Selv de små klubbenes stadioner har flotte design som ofte er konstruert til høye standarder.

Kamper sendes direkte på TV og er spent på av fansen. Inntektene fra globale kringkastingsrettigheter er betydelige. Det som imidlertid gjør Premier League unik er at inntektene fordeles jevnt mellom de 20 klubbene.

Fans og fremragende stadioner
Topplag i Premier League

Topplag i Premier League

Noen av de beste, mest krevende og mest verdifulle idrettsklubbene konkurrerer i ligaen. Hvert kontinent på planeten har en av disse klubbene.

Liverpool fotballklubb

Troppen har produsert noen av ligaens beste spillere og er populær blant online sportsbook-operatører. I Premier League har de imidlertid ikke vært dominerende. Liverpools eneste mesterskap kom i sesongen 2019/20. Dette var en fantastisk sesong der de likte flest seire i en sesong med 32. De endte også 18 poeng foran Manchester City, som ble nummer to.

Manchester City

Laget har hatt størst suksess de siste ti årene. City har vunnet seks mesterskap, det siste er sesongen 2021/2022. Klubben har også rekorden for den største vinnermarginen i ligaen. I 2017/18-sesongen var andreplasserte Man United nitten poeng bak Man City på slutten av sesongen.

Chelsea fotballklubb

Den London-baserte klubben er også en av de mest suksessrike lag i Premier League. Chelsea har fem Premier League-titler på sitt navn. Lagets siste seier skjedde i sesongen 2016/17.

Arsenal fotballklubb

Det London-baserte laget er mest kjent for sesongen 2003-04, hvor de gikk ubeseiret. Lagets kamper holdes i Emirates Stadium, som har en kapasitet på omtrent 60 000 mennesker.

Tottenham Hotspurs

Tottenham har kanskje ikke like stor suksess som de andre store seks klubbene når det gjelder vunne titler. Imidlertid vil deres nylige forbedringer helt sikkert gi dem en tittel. I tillegg har de Harry Kane, ligaens mest dødelige spiss for tiden.

West Ham United

Klubbens Boleyn Ground, hvor de spilte hjemmekampene sine frem til 2016, var velkjent. De flyttet senere til London Stadium, hvor de for tiden er basert. Klubben har vunnet FA-cupen tre ganger. West Ham nøt et godt løp i Europa League i 2021/22. De ble imidlertid eliminert i semifinalen.

Topplag i Premier League
Premier Leagues toppstatistikk

Premier Leagues toppstatistikk

Man United er ligaens mest suksessrike lag. Laget, som spiller hjemmekampene sine på legendariske Old Trafford Stadium, har vunnet Premier League tretten ganger. Også kjent som de røde djevlene, har de vunnet tittelen i tre sesonger på rad ved to anledninger. Sir Alex Fergusson, den nest lengstsittende manageren etter Arsenals Arsene Wenger, var ansvarlig for det meste av suksessen deres.

Arsenal har rekorden for flest ligaseire på rad. 2003/04-laget ble kalt "The Invincibles" på arrangementet. Det var imidlertid deres siste ligamesterskapseier til dags dato. Arsenal har vunnet fjorten FA-cuptitler, noe som gjør dem til det mest suksessrike laget i landet konkurranse. Den siste tittelen ble tildelt i 2020.

Premier League-klubber i europeiske konkurranser

Liverpool er Europas mest suksessrike engelske lag. De har vunnet seks titler, den siste i sesongen 2018-19. Seieren fungerte som en trøstepremie for tapet mot Real Madrid i forrige sesongs finale. Chelsea har vunnet cupen to ganger, mens Manchester United har vunnet den tre ganger.

Annen statistikk

Gareth Barry har gjort flest opptredener i ligaen, totalt 653 i karrieren. Med 123 gule kort er han også den mest gule spilleren. Alan Shearer er tidenes ledende målscorer, mens Ryan Giggs har assistrekorden på 162. Petr Cech har rekorden for flest clean shears med 202, som han tjente mens han spilte for Chelsea og Arsenal. Richard Dunne har fortsatt rekorden som den mest røde kortspilleren med 8 kort.

Premier Leagues toppstatistikk
Liga og cupkonkurranser

Liga og cupkonkurranser

Etter hvert som ligaen fortsetter, konkurrerer lag i Premier League i europeiske ligaer, ligacupen og FA-cupen. Laget som vinner UEFA Super Cup konkurrerer også i FIFA klubb-VM. Så gjennom hele sesongen har enhver Premier League-spillebok en rekke spillmuligheter.

De fire beste lagene etter sesongslutt kvalifiserer seg til gruppespillet i den påfølgende Champions League-utgaven. Klubben som havner på femteplass kvalifiserer til Europa League.

Men når vinnere av ligacupen eller FA-cupen kvalifiserer seg til Champions League, vil laget på sjetteplass og ikke har kvalifisert seg til Europa League bli invitert til å konkurrere i den. Fans kan satse på lagene de spår å få disse spilleautomatene hos de beste sportsbook-leverandørene.

Et resultat på en syvende plass kvalifiserer et lag til den nyopprettede Europa Conference League. I tillegg kommer ligacupens mester til sluttspillet i Europa Conference League.
De tre lavest rangerte klubbene rykker ned til andredivisjon, The Championship. Erstatteren deres er tre klubber fra Championship som oppnår opprykk.

Liga og cupkonkurranser
Historien til Premier League

Historien til Premier League

Ligaen ble etablert i 1992 av toppdivisjonsklubber for å dra nytte av lukrative tv-rettighetsavtaler, etter å ha bestemt seg for å dele seg fra Football League.

Femti lag har deltatt i konkurransen, med Brentford FC som det siste som ble med i 2021/22. Man United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Everton og Tottenham har vært i ligaen siden starten.

Syv forskjellige klubber har vunnet ligaen siden starten. Man United med tretten trofeer har mest suksess. Troppen dominerte turneringen på 1990- og 2000-tallet, og tok elleve titler. Andre er Blackburn Rovers, Chelsea, Arsenal, Leicester City, Man City og Liverpool.

Thierry Henry og Allan Shearer var de mest populære spillerne i løpet av denne tiden. Premier League pleide å bli prydet av disse anerkjente og briljante spillerne. Med 260 mål har Shearer fortsatt rekorden for flest scorede mål i Premier Leagues historie.

Før han trakk seg i 2006, spilte Shearer for Blackburn Rovers og Newcastle United. Henry dukket opp i 285 kamper for Arsenal, scoret 175 mål og assisterte ved 74 anledninger. Han var en målscorer så vel som en dribler med eksepsjonell fart.

Historien til Premier League
Spill Premier League Odds

Spill Premier League Odds

Det er ikke lett å satse på Premier League-kamper. Med så mange lag på høyt nivå samlet i én divisjon, er det avgjørende å bygge en pålitelig EPL-spillstrategi. Hjemmefordelen er en av de viktigste faktorene å vurdere. Lag spiller bedre på sine hjemmestadioner når fansen heier på dem. Derfor må spillere være opptatt av hvordan de kan satse på Premier League, da selv de beste lagene kan slite når de reiser.

Moneyline

Moneyline er en populær og grei måte å satse på for mange Premier League-spillere. Spillere må velge ett lag fremfor det andre i en Moneyline-satsing. Forutsatt at Chelsea spiller mot West Ham, og de tror Chelsea vil vinne. Man ville vinne deres Moneyline innsats når Chelsea vinner. På samme måte taper man Moneyline-innsatsen når West Ham vinner.

Over under

Denne typen spill krever at enkeltpersoner plasserer en innsats på det totale antallet mål scoret i løpet av en kamp. For eksempel odds for et spill mellom Liverpool og Arsenal kan være 4,5. Hvis man satser på OVER, må spillet score fem eller flere mål totalt for at denne innsatsen skal vinne. Hvis innsatsen er på UNDER, må det totale antallet scorede mål være fire eller færre, ellers vil ett tape pengene sine.

Handicap-odds for ligapoeng

Laget som forventes å vinne ligaen får vanligvis en poengsum på 0 ned til nedrykkskandidatene, som vanligvis har en poengsum på +40 poeng. Hver klubbs totale poeng legges til deres handicap når sesongen avsluttes. Laget som har flest poeng sammenlagt vinner dette markedet.

Bestillingsmarkeder

I kamper med en streng dommer er det vanlig å satse på hensynsløse spillere som skal bookes. I løpet av sesongen er det utstedt flere kort. Dermed vil denne innsatsen være et fantastisk valg for tippere.

Spill Premier League Odds
Beste bookmakere for Premier League-spill

Beste bookmakere for Premier League-spill

Nesten alle online bookmakere i verden tilbyr premier league-spill på nettmarkeder. Det er 380 kamper gjennom sesongen, noe som gir spillerne mange alternativer. Hver engelsk Premier League-kamp gir en rekke tippealternativer for publikum. Det finnes en rekke markeder på tilbud fra Premier League nettsteder for bookmakere.

Spillere kan blant annet spille på spredningen, live-kamper og futures. Når det kommer til Premier League, er det avgjørende å velge riktig spillside. De ledende bookmakerne for å finne utmerkede Premier League-odds inkluderer Megapari, Unibet, William Hill, 1xBet, 22Bet, Parimatch og BetWinner, blant mange flere.

Beste bookmakere for Premier League-spill
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen