Slik satser du på Ligue 1 i 2024

På grunn av kommersielle interesser heter Frankrikes Le Ligue formelt Ligue 1 Uber Eats. Det er nasjonens primære fotballmesterskap i Frankrike. Le Ligue spilles av tjue lag og kjører på en nedrykks- og opprykksstruktur til og fra Ligue 2. Ligaen administreres av det franske fotballforbundet, LFP. Før kampanjen 2023/24 er planene å redusere Le Ligue til atten lag. De fleste kampene finner sted i helgene.

Noen kamper spilles imidlertid på ukekvelder og er vanlige valg på Le Ligues bookmakernettsider. Det vanlige spillet blir vanligvis avbrutt i to uker i helgen før jul og gjenopptas i januars andre uke. Le Ligue er blant de europeiske store nasjonale mesterskapene, rangert på femteplass bak England, Spania, Italia og Tysklands ligaer.

Slik satser du på Ligue 1 i 2024
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Ligue 1s struktur

Ligue 1s struktur

Hvert lag møter alle andre i divisjonen to ganger i løpet av sesongen, tradisjonelt fra august til mai. Lagene spiller en gang på hjemmebanen og en gang på motstandernes, i 38 kamper som er tilgjengelige på en hvilken som helst topp online sportsbook.

Imidlertid kan eksepsjonelle omstendigheter noen ganger tillate en side å arrangere hjemmekampene sine på et annet sted. En seier gir et lag tre poeng, mens uavgjort gir ett poeng. Et tap gir ingen poeng.

Totalt antall poeng, målforskjell og scorede mål rangerer lag, og spillere kan satse på disse markedene på de beste bookmakersidene på nett. Laget med flest poeng ved slutten av den ordinære sesongen blir utropt til mester. Vinneren avgjøres av målforskjellen og målene dersom poengene er uavgjort. Når noen sider fortsatt er uavgjort, blir de rangert i en lignende posisjon.

En sluttspillkamp på et annet nøytralt sted bryter uavgjort for ligamesteren, degradering eller deltakelse i europeiske turneringer.

Europeisk kvalifisering

I henhold til UEFA koeffisienter, kvalifiserer de tre best rangerte sidene til kontinentets showpiece, Champions League. De to beste lagene går rett til konkurransens gruppespill. Den andre siden går videre til kvalifiseringsrunden. Fjerdelaget går videre til Europa League, mens det femte laget vanligvis kvalifiserer seg til Europa Conference League.

Den gjenværende Europa League-plassen er valgt av Coupe de France, landets nasjonale cupkonkurranse. Det femterangerte laget i Le Ligue kvalifiserer seg til Europa League når begge cupvinnerne kvalifiserer seg gjennom sin ligarangering. Dermed, i et slikt scenario, kommer det sjette-rangerte laget til Conference League.

Ligue 1s struktur
Topplag i Ligue 1

Topplag i Ligue 1

Det er flere toppklubber i den franske ligaen. Disse lagene har vunnet en rekke titler for å styrke sin status som topplag. Andre har sett talentfulle spillere pryde trøyene sine foran fans og ikoniske stadioner.

Paris Saint-German

Klubben med base i hovedstaden er det mest suksessrike laget som vinner over 40 utmerkelser. Populært omtalt som bare PSG, spiller klubben sine kamper på Parc des Princes. PSG har sett en massiv økning i popularitet de siste årene, spesielt etter å ha signert stjernespilleren Neymar for rekordhøye 222 millioner euro.

Likevel signerte PSG Mbappé for rekordhøye 180 millioner euro. Sammen med andre stjernespillere har PSG fortsatt sin dominans i fransk fotball og er et vanlig valg av tippere i enhver sportsbook online. Dette fotballaget har også et veldig kjent esportslag, PSG esport som deltar på de største esports-arrangementene.

Olympique de Marseille

Klubben er kjent som Marseille, og det er det eneste franske laget som har vunnet en Champions League-tittel. Laget har også den nest beste rekorden i Coupe de France med ti triumfer. Marseille har imidlertid ikke sett den siste suksessen i ligaen, med deres siste tittel i 2010. Men til tross for dette har laget en massiv fanbase i landet.

AS Monaco

Monaco er foreløpig den eneste utenlandske klubben som deltar i Le Ligue. Teamet er kjent for å utvikle unge talenter og gjøre dem til globale superstjerner. Deres siste triumf i ligaen var i 2016/17. Etter sesongen ble flere førstelagsspillere solgt, og laget fikk blandede resultater de påfølgende sesongene. Laget endte imidlertid som andreplass i sesongen 2021/22.

Lyon

Offisielt kjent som Olympique Lyonnais, spiller klubben sine hjemmekamper på det enorme Groupama Stadium. Laget har vært en toppspiller, og har deltatt i Champions League ved sytten anledninger. Klubben har en svært aktiv og lojal fanbase bestående av mange grupper av supportere.

Topplag i Ligue 1
Toppstatistikk for Le Ligue

Toppstatistikk for Le Ligue

Det har vært flere vinnere i ligaen foruten PSG og Saint-Étiennes 20 triumfer. Marseille har ni titler, Monaco og Nantes har åtte trofeer; Lyon har syv titler mens Bordeaux har seks seire. Andre vinnere er; Reims med 6, Nice og Lille med 4. Lens, Montpellier og Strasbourg har en enkelt tittel hver.

PSG har flest poeng i en enkelt kampanje, 96 poeng i 2015/16. Likevel er laget knyttet til Monaco for flest seire i en sesong, 30, i henholdsvis 2015/16 og 2016/17. Saint-Étienne har mest rekord for flest hjemmeseire i en sesong, 19, hvor de avsluttet sesongen 1974/75 ubeseiret på hjemmebane. PSGs 15 borteseire i 2015/16 er fortsatt en ligarekord. I sesongen 2018/19 hadde PSG 14 kamper seiersrekke, som er en ligarekord.

Mickaël Landreau har flest opptredener, og spilte 618 kamper mellom 1997 og 2014. Landreau representerte Nantes, PSG, Lille og Bastia. Delio Onnis er rekordscoreren i Le Ligue, med 299 mål.

Le Ligue-lag i europeiske konkurranser

Franske lag har ikke hatt suksess i Champions League. Marseille er den eneste innehaveren, og vant cupen i 1993. Lagene har imidlertid hatt bemerkelsesverdige prestasjoner i konkurransen, med PSG som nådde finalen i 2020. PSG og Monaco nådde også semifinalene i henholdsvis 2021 og 2017. Nei, Le Ligue-klubben har noen gang vunnet Europa League.

Toppstatistikk for Le Ligue
Le Ligue og Cup-konkurranser

Le Ligue og Cup-konkurranser

Coupe de France er fransk fotballs høyeste knockout turnering, styrt av det franske fotballforbundet (FFF). Den er tilgjengelig for alle profesjonelle og amatørfotballag i Frankrike, inkludert klubber som opererer i utenlandske divisjoner og regioner. Denne cupen ble første gang arrangert i 1917. Mellom Le Ligue-sesongene konkurreres det om vanlige kamper i turneringen.

Når kombinert med spontane sammenkoblinger og engangsmøter, kan Coupe de France vise seg å være utfordrende for topplagene å vinne. Vinneren får en plass i Europa League den påfølgende sesongen. Høyere rangerte klubber er forpliktet til å spille som gjestelag når de pares mot motstandere i lavere ligaer, to divisjoner under dem, til fordel for amatørlag. Med 14 trofeer er PSG det mest dominerende laget i konkurransen.

Trophée des Champions er en årlig kamp som involverer mesterne i Le Ligue og vinnerne av Coupe de France. Det ligner på supercupene som er populære i mange andre ligaer i Europa.

Le Ligue og Cup-konkurranser
Historien om Ligue 1

Historien om Ligue 1

Le Ligue ble etablert i 1932, under banneret National, men etter et år ble den endret til divisjon 1. Den opererte under denne betegnelsen til 2002 da den endret navn til den nåværende. Med ti ligatitler hver er Saint-Étienne og PSG de mest suksessrike klubbene i Frankrike. Klubben med flest titler på rad er Lyon. Fra 2002 til 2008 var troppen ustoppelig, og tok syv titler på rad.

PSG har også vært dominerende de siste årene, og erobret åtte av de potensielle elleve trofeene siden 2012. Marseille eier ligarekorden for de fleste sesonger blant eliten, med 71. PSG opprettholder ligarekorden for kontinuerlige ligaopptredener, 47 kampanjer, fra 1974 til og med nå. Nantes har rekorden for det lengste ubeseiret løpet i en enkelt sesong, 32 kamper, og færrest tap, 1 kamp, i sesongen 1994/95.

Nantes har også rekorden for den mest betydningsfulle perioden uten å tape hjemme. Laget gikk på 92 kamper uten å tape fra mai 1976 til april 1981. PSG er den nåværende mesteren, etter å ha vunnet kampanjen 2021/22. AS Monaco, et utenlandsk lag har vunnet ligaen ved flere anledninger. Monacos deltakelse i ligaen gjør det til en grenseoverskridende konkurranse.

Historien om Ligue 1
De beste oddsene i Le Ligue

De beste oddsene i Le Ligue

Fotball er blant de mest spennende idrettene å spille på, og satsing på den franske ligaen er intet unntak. Spenningsnivået i Le Ligue er sammenlignbart med det i andre toppligaer i Europa. I Le Ligue er det forskjellige spillvalg, hver med sitt unike sett av omstendigheter. Å forstå hvordan disse aspektene fungerer kan hjelpe spillere med å bestemme hvor de skal satse.

Moneyline

EN Moneyline innsats spår hvilket av de to Le Ligue-lagene som vinner en kamp direkte i fotball. Hvert lag har odds tildelt seg. Spillere betales basert på deres valg. Dette er det vanligste Le Ligue-markedet som er tilgjengelig hos enhver online bookie. Toppklubber har lavere odds når de møter de mindre klubbene.

Over under

På hver nettside for sportsbetting er et over/underspill en innsats på det totale antall mål. Når man tror en kamp vil være over/under en spesifisert totalsum, plasserer de innsatsen sin. Over 3,5 mål indikerer at minst fire mål må scores i løpet av kampen. Alt mindre enn det vil resultere i tap av innsatsen. Under 3,5 mål betyr at begge lag må score maksimalt tre mål til sammen. Noe mer enn det resulterer i tap av innsatsen.

Mot spredningen

Denne typen gambling innebærer å trekke fra poeng og gi poeng til underdogen. Spredningen refererer til forskjellene i poeng/mål. Monaco kan ha en spredning på +1,25, og Lens kan ha en spredning på -1,25 i et spill. Lens er favorisert med -1,5 mål, noe som betyr at de må vinne eller uavgjort med ett mål. Alt mindre enn det betyr at innsatsen er tapt.

Bestillinger og andre markeder

Spillere kan også satse på de totale bestillinger for hele spillet, laget eller spilleren for å motta et kort. Dessuten er prop-spill lik de i andre sporter. Enkeltpersoner kan satse på alt som kan skje gjennom spillet, for eksempel hvem som skal score det første målet eller hvordan kampen vil ende. Parlays-spillene er også vanlige blant vanlige Le Ligue-spillere. Denne typen spill innebærer å plassere mange spill på én billett.

De beste oddsene i Le Ligue
Beste bookmakere å satse på Le Ligue

Beste bookmakere å satse på Le Ligue

Å velge beste spillsider å gjøre sine innsatser er den mest kritiske komponenten for å være en vellykket Le Ligue-spiller. Den valgte online bookmakeren bestemmer hvordan du skal satse på Le Ligue og hva du skal satse på. I tillegg har online bookmaker en betydelig og direkte innflytelse på enkeltpersoners generelle opplevelse.

Dette er grunnen til at det er så viktig å velge en Le Ligue-spillebok som passer for deg og som vil holde alle dine delikate personlige data trygge. Følgende er noen av de beste nettstedene for Le Ligue-spill på nett: Betsson, Betsafe, Dafabet, Betmaster, Unibet, Parimatch, 22Bet og Megapari blant alle topp bookies.

Beste bookmakere å satse på Le Ligue
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen