Slik satser du på La Liga i 2024

La Liga er en populær spansk fotballkonkurranse i fanship- og bettingverdenen. Det er elitefotballkonkurransen i det europeiske landet, og det er kjent som Primeira Division blant lokalbefolkningen. Den høyest rangerte profesjonelle ligaen er en avdeling av det spanske fotballigasystemet, og drives av Liga Nacional de Futbol Professional.

Denne 20-lags fotballigaen legger til rette for lag i nasjonale cuper som Copa del Rey og Supercopa de Espana og internasjonale konkurranser som UEFA Champions League, UEFA Europa League og UEFA Conference League. Med disse toppkonkurransene har online bookies en rekke spill å tilby gamblere.

Slik satser du på La Liga i 2024
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Historie og statistikk for La Liga

Historie og statistikk for La Liga

Ligaen har sett noen dominerende lag siden den ble grunnlagt i 1929. Real Madrid er et av de fremtredende lagene i toppligaen med totalt 35 ligatitler, doblet som nåværende (2021/2022) mestere. Ligaen har markert seg på den internasjonale scenen med lag som har vunnet noen av de høyeste europeiske utmerkelsene.

For øyeblikket deltar Real Madrid i UEFA Champions League-finalen 2021-2022 på Stade de France. Sportsbetting-entusiaster på nett ser frem til denne prestisjetunge kampen og forventer høye odds. Dette topplaget i La Liga har også rekorden for flest titler i den europeiske konkurransen. Villarreal, et La Liga-lag, vant UEFA Europa League-tittelen i 2021, og viser ligaens overlegenhet i Europas eliteløp.

Historie og statistikk for La Liga
Hjemoverlegenhet og rekorder

Hjemoverlegenhet og rekorder

Fotball er en fan-favoritt sport i Spania, og dette er tydelig under ligakampene. Fansen strømmer til stadionene for å oppleve live-kampene. Noen av de beste og mest betydelige stadionene i landet inkluderer Camp Nou, Santiago Bernabéu og Estadio Manuel Martinez Vallero. Under toppligakamper selger disse stadionene ofte alle tilgjengelige billetter.

Med så store antall under kamper, blir det en vanskelig oppgave for det gjestende laget med tanke på heiingen og buingen. I tilfeller med internasjonal konkurranse er dette en vanlig hendelse som gjør det vanskelig for motstanderne å ta hjem de tre poengene, la være ett enkelt poeng.

En av de største seirene til et La Liga-lag på hjemmebane under en internasjonal konkurranse er Real Madrids 8-0-seier over Malmö under en gruppespillkamp i Champions League i 2015.

Hver La Liga-kampuke har 10 ligakamper for det meste i helgene og lokale og internasjonale kamper i midtuken. På grunn av ligaens popularitet, kan tippere være trygge på å finne spillene i de fleste online sportsbooks. La Liga sine odds er gunstige med lovende avkastning på spillernes innsats.

Noen av ligarekordene inkluderer en 12-1 seier for Athletic Bilbao mot Barcelona i 1931, som var rekordseieren og den mest scorende uavgjort på 6 mål hver mellom Atletico Madrid og Athletic Bilbao i 1950.

Hjemoverlegenhet og rekorder
Topplagene i ligaen

Topplagene i ligaen

De best presterende La Liga-lagene inkluderer:

Real Madrid

Dette er en topp spansk fotballag som er basert i Madrid med kallenavnet Los Blancos. Disse europeiske tungvekterne ble grunnlagt i 1902 og bruker Santiago Bernabéu stadion som har en kapasitet på 81 044 tilskuere. Carlo Ancelotti er klubbens nåværende manager og har ledet laget til deres 35. La Liga-tittel i den siste 2021-2022-utgaven.

Atletico Madrid

Basert i Madrid deltar Atletico Madrid i Spanias elitekonkurranse, La Liga, og bruker Wanda Metropolitano stadion til hjemmekampene sine. Klubben har en rik historie etter å ha vunnet noen prestisjetunge titler som UEFA Champions League og Super Cup ved tre anledninger hver. Viktige spillere i klubbens historie inkluderer Adelardo Rodriguez som har flest opptredener (553) og Luis Aragones med flest mål (172).

Barcelona

Dette er spanske fotballgiganter som har opprettholdt dominansen i det spanske og europeiske fotballrommet. For å vise sin dominans har klubbens troféskap 26 ligatitler, 31 Copa del Rey og 13 Supercopa-titler. I online sportsbetting-verdenen er Barcelona et populært navn på grunn av dets forutsigbarhet i utfall.

Sevilla FC

Sevilla er hjemmet til spansk fotballkraftverk, Sevilla FC. La Liga-laget ledes for tiden av Julen Lopetegui og har klart plassering 4 av 20 i den nettopp avsluttede sesongen. Siden den ble grunnlagt i 1890, har klubben deltatt i La Liga i 77 sesonger etter å ha vunnet én gang og kommet på andreplass 4 ganger. Online bookie-leverandører som 1xBet, Betmaster og Unibet er noen av sidene du bør se etter når du satser på Sevilla.

Topplagene i ligaen
Toppstatistikk for La Liga

Toppstatistikk for La Liga

I de 93 årene ligaen har vært aktiv, har det blitt satt noen bemerkelsesverdige rekorder. Ligaens toppscorer er legendariske Lionel Messi som har scoret 474 mål. Sportsbook online har tilpasset spillalternativer ved å tilby markeder for individuelle spillere.

Slike spillere som Messi har gitt noen gode resultater for spillere på grunn av deres forutsigbare prestasjoner. Påfølgende all-time målscorere etter Messi er Cristiano Ronaldo, Telmo Zarra, Hugo Sanchez, Raul og Karim Benzema.

Spillere som er nøkkelen i ligaens historie med flest opptredener er Antony Zubizarreta med 622, Joaquin med 600, Raul Garcia med 553, Eusebio Sacristan med 543, og Paco Buyo med 542 opptredener.

Rekorder som har blitt satt av lag inkluderer de mest påfølgende ligatitlene som eies av Real Madrid. De oppnådde dette ved to anledninger, mellom 1961 og 1965 og mellom 1986 og 1990. Athletic Bilbao, Barcelona og Real Madrid har flest toppopptredener siden 1929 til dags dato. Espanyol er La Liga-laget med flest tap etter å ha samlet 1.119 totalt.

Toppstatistikk for La Liga
Liga og cupkonkurranser

Liga og cupkonkurranser

Lag som deltar i den spanske toppligaen spiller også i andre innenlandske og internasjonale konkurranser. På den internasjonale scenen har lagene vist seg å være verdige konkurrenter som har vunnet flere utmerkelser. Både nasjonale og internasjonale konkurranser gir gode markeder for online sportsbetting. Når som helst når ligaen er i gang, vil spillere alltid finne La Liga-spillodds å prøve lykken på.

De innenlandske konkurransene som online sportsbooks vanligvis tilbyr til gamblere inkluderer Copa del Rey, Supercopa de Espana og den fremste konkurransen La Liga. Siden starten av Copa del Rey har Barcelona vært den mest suksessrike klubben med 31 titler.

Real Betis er de siste mesterne for 2021-2022. Bortsett fra konkurransens premie, fremmer det å vinne tittelen automatisk et lag til UEFA Europa League i tilfelle den ikke hadde oppnådd den nødvendige posisjonen i La Liga-tabellen. I Supercopa bar Real Madrid dagen med Luka Modric som viste frem en mann-of-the-match-prestasjon.

Liga og cupkonkurranser
Historien om La Liga

Historien om La Liga

Den spanske toppfotballligaen ble grunnlagt i 1929 med de første 10 lagene etter forslag fra Jose Maria Acha. Kriteriet som ble brukt for å velge disse lagene var de siste seks Copa del Rey-vinnerne, tre andrespillere og ett lag gjennom en knockout-konkurranse. Siden lanseringen av konkurransen har tre klubber vært dominerende. Dette er Real Madrid, Athletic Bilbao og Barcelona, som aldri har rykket ned.

Barcelona vant den første sesongen, men senere etablerte Athletic-klubben seg og dominerte ligaen på 1930-tallet. På 1950-tallet ble Barcelona og Real Madrid de beste utøverne. De to lagene opprettholdt dominansen oppdatert og lag som Atletico Madrid har dukket opp og stilt verdig konkurranse.

Navn å merke seg i ligaens historie inkluderer Lionel Messi fra Barcelona og Cristiano Ronaldo fra Real Madrid i det 21. århundre. Raul Gonzalez er en tidligere Real Madrid-målmann med en stor rekord.

Historien om La Liga
Beste La Liga-odds

Beste La Liga-odds

La Liga er uten tvil en av de beste fotballigaene som er vertskap for noen av verdens beste lag som Barcelona og Real Madrid. Ligaen er også hjemsted for noen toppfotballnavn. For dette har konkurransen blitt populær blant gamblere som gir online sportsbooks grunner til å tilby de fleste spanske spill.

La Liga betting odds er en av de beste med en rekke markeder som tilbys tippere. De beste online bookmakerne har tilbudt et bredt utvalg av odds. Gamblere har muligheten til å satse mens et spill er i spill med livebetting-funksjonen. Noen av de populære markedene som tilbys i La Liga-markedet inkluderer pengelinjen, over-under, først til å score, bookinger, lag som skal score og riktig poengsum. Man kan enkelt bygge en tilpasset innsats rundt disse markedene.

Plasser innsatser

De pengelinje er den enkleste og mest spilte innsatsen i enhver spansk online bookie. Pengelinjen er et treveismarked. Man kan enten tippe seier for ett av lagene eller uavgjort i tilfelle lagene ser ut til å ha like sjanser. Det er ganske enkelt å satse på La Liga-spill. En spiller bør logge på sin foretrukne online sportsbook, gå til La Liga-delen og analysere de tilgjengelige lagene.

La Liga over og under-markedet er et trygt alternativ for spillere siden det handler om det totale antallet mål, i stedet for vinnersiden. Online bookies setter vanligvis et visst antall mål, og spillerne vil forutsi om den endelige opptellingen vil være mer eller mindre enn den angitte verdien. For eksempel betyr et marked på over 2,5 at det totale antall mål for kampen vil være 3 eller flere, mens under 2,5 betyr at målene som skal scores er 2, 1 eller ingen.

Beste La Liga-odds
Beste bookmakere å satse på La Liga

Beste bookmakere å satse på La Liga

Toppspillselskaper som tilbyr gode odds har sørget for å legge til La Liga-konkurranser i sine markeder. Når du velger en foretrukket side, sørg for å sjekke oddsen som tilbys og om siden regelmessig tilbyr La Liga-spill. For å få informasjon om disse sidene er det viktig å lese anmeldelser og få anbefalinger fra andre brukere.

Noen av beste bookmakere tilbyr spanske spill til gode priser inkluderer 10bet, 22Bet, Betfinal, Betsafe, Me88, VBET, William Hill, Royal Panda, Unibet, Melbet, Dafabet, 1xBet og Betwinner. Før du bestemmer deg for en bookmaker, sjekk om dens lovlighet i det spesifikke landet. De fleste av disse sidene er tilgjengelige på mobiltelefoner ved å bruke en nettleser, noe som betyr at man kan satse hjemme.

Beste bookmakere å satse på La Liga
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen