Slik satser du på Eredivisie i 2024

Eredivisie er Nederlandens fremste profesjonelle fotballkonkurranse, som involverer 18 klubber. Hver klubb i ligaen spiller alle andre to ganger i løpet av kampanjen. En kamp er vanligvis hjemme. Returoppgjøret skjer på motstanderens bakke, totalt trettifire kamper for hvert lag i løpet av en kampanje. Disse mange spillene gjør det mulig for Eredivisie bookmaker-nettsteder å gi tippere enorme spillmarkeder. Football League-systemet i Nederland består av to helt profesjonelle divisjoner som også er tilgjengelige på nettbaserte sportsbettingsider.

Disse to er Eredivisie og Eerste Divisie. Systemet har også ett semiprofesjonelt nivå, Tweede Divisie. Videre er det syv amatørligaer, hvorav den høyeste er Derde Divisie, tidligere kjent som Topklasse.

Slik satser du på Eredivisie i 2024
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Opprykk og nedrykk

Opprykk og nedrykk

Alle ligaene er knyttet sammen av en nedrykks- og opprykksstruktur. Likevel, for å oppnå opprykk til Eerste Divisie, må en klubb sende inn en skikkelig forretningsstrategi til landets fotballforbund for godkjenning. Dessuten må laget oppfylle spesifikke stadionkrav og andre standarder satt av fotballforbundet for alle lag i de to øverste divisjonene.

Den nederste klubben i ligaen degraderes automatisk ved slutten av hver sesong. På samme måte oppnår mesteren i First Division Eredivisie-opprykk automatisk. To nederste lag i Eredivisie spiller i separate nedrykkssluttspill.

Det er to grupper i sluttspillet, som hver inneholder ett Eredivisie-lag og tre Eerste Divisie høyt plasserte klubber. Hver klubb spiller en hjemme-og-borte-serie med de andre lagene i sluttspillgrupper for opprykk/nedrykk. Mesteren fra hver sluttspillgruppe går videre til Eredivisie den påfølgende sesongen, mens de andre lagene rykker ned til First Division.

Siden oppstarten har Eredivisie fått anerkjennelse som blant de mest anerkjente og spennende fotballkonkurransene globalt.

Eredivisies offensive system er tilbedt i hele Europa og resten av verden, med supportere som elsker å se fotball og en nasjon full av sportsentusiaster. Det har også blitt sett på som et fremtredende sted for talentfulle unge spillere å komme og bygge et rykte for å komme videre i karrieren.

Hva gjør Eredivisie så populær?

Eredivisie er kjent over hele verden for sine ungdomsutviklings- og treningsprogrammer for internasjonale elitespillere og trenere. Suksessen til nederlandske fotballag er nært knyttet til utviklingen av spillerne deres og mulighetene de gir for unge talenter til å forbedre seg og bygge et rykte for seg selv på en større plattform.

Mange nederlandske spillere har allerede vært i stand til å spille på toppen av den globale scenen på grunn av Eredivisies oppmerksomhet og dedikasjon til ungdomstalenter gjennom historien.

Opprykk og nedrykk
Topplag i Eredivisie

Topplag i Eredivisie

Siden fremveksten av nederlandsk profesjonell fotball, nederlandske toppspillere har vist seg å være etterspurt. Disse stjernespillerne har hovedsakelig representert Ajax, PSV og Feyenoord, de tre store lagene i Nederland.

Ajax

Dette laget spiller hjemmekampene sine i Amsterdams ikoniske Johan Cruyff Arena, og er det mest ettertraktede på Eredivisie-nettsider. Ajax er det mest suksessrike laget i ligaen og Europa blant nederlandske klubber. Klubben har en massiv fanbase, spesielt med strategien om å signere unge spillere og gjøre dem til superstjerner.

Etter oppkjøringen i sesongen 2018/19 fikk laget enorm popularitet, noe som førte til at de nådde Champions League semifinaler, og eliminerer Real Madrid og Juventus.

PSV

Klubben er det nest mest suksessrike nederlandske laget. Den har jevnlig konkurrert om Eredivisie-tittelen, vunnet den 21 ganger i løpet av de siste tre tiårene, og er et populært valg hos enhver online bookie. Deres siste seier var i 2017/18 da de vant tittelen for tredje gang på fire år etter å ha vunnet i 2014/15 og 2015/16. PSVs siste europeiske suksess var imidlertid i 1987/88, da de vant Champions League.

Feyenoord

Basert på De Kuip stadion er Feyenoord det tredje største laget i Nederland. Stadionet deres regnes som den livligste bakken i landet. Feyenoords triumf i 2016/17 var deres eneste nylige tittel siden 1999. Klubben har tre europeiske trofeer, deres siste suksess var i 2002.

Topplag i Eredivisie
Toppstatistikk for Eredivisie

Toppstatistikk for Eredivisie

PSVs Coen Dillen satte rekorden ved å score flest mål i en kampanje i Eredivisies første sesong med 43. Denne rekorden har bestått tidens tann. På den annen side vant ikke troppen hans tittelen: Ajax ble Eredivisies første mestere. Ajax har vunnet Eredivisie 36 ganger, PSV 24 og Feyenoord 15 ganger.

Willy van der Kuijlen eier Eredivisies scoringsrekord med 311 mål totalt. Coen Dillen, en annen PSV-spiss, traff målet 43 ganger i det første året av mesterskapet, som fortsatt er nasjonal rekord. Pim Doesburg har fortsatt ligarekorden med 687 kamper.

Med 19 strake seire i sesongen 1971/72 satte Ajax rekorden for flest påfølgende seire i en sesong. Ajax har også rekorden for flest mål scoret i en enkelt sesong, 122 i 1966/67. Patrick Pothuizen hadde 84 gule kort i ligaen, mens Gregor Van Dijk har Eredivisie-rekorden med syv røde kort.

Europeisk suksess

I europeiske konkurranser har nederlandske klubber hatt mye suksess. Ajax er det mest dominerende laget i Champions League, etter å ha vunnet fire titler og blitt nummer to to ganger. På begynnelsen av 1970-tallet var troppen ustoppelig, og tok tre titler på rad fra 1971 til 1973. PSV og Feyenoord er de andre nederlandske vinnerne, hver med én tittel. I Europa League har nederlandske lag vunnet fire titler.

Toppstatistikk for Eredivisie
Eredivisie League og Cup-konkurranser

Eredivisie League og Cup-konkurranser

Etter hvert som sesongen går videre, konkurrerer lagene i Eredivisie i europeiske arrangementer, inkludert KNVB-cupen og ligacupen. Som vanlig i store europeiske ligaer, spenner sesongen fra august til mai. Siden 1898 har den nederlandske fotballorganisasjonen KNVB arrangert KNVB-cupen, markedsført som TOTO KNVB Beker, for kommersielle formål. Denne konkurransen er kjent som den nederlandske cupen utenfor Nederland.

Den nederlandske cupen konkurreres av lag fra de fire beste kategoriene i det nederlandske ligasystemet. Denne knockout-konkurransen inkluderer også tjuefire semifinalister fra KNVB District Cups. Mesterne i KNVB-cupen spiller mot serievinnerne for Johan Cruyff Shield, som går av stabelen neste sesong.

Når vinneren ikke kvalifiserer seg til Champions League, spiller de i Europa League. PSV er nåværende mester; Ajax har imidlertid rekorden for flest vunne titler, med 20.

Ligavinneren mottar automatisk inngang til Champions League, mens andreplassen må konkurrere i en liga, mens en fjerdeplass krever deltakelse i Europa League-kvalifiseringssluttspillet. Europa Conference league-sluttspillet holdes for de følgende fire lagene i stillingen.

Eredivisie League og Cup-konkurranser
Eredivisies historie

Eredivisies historie

Fra etableringen i 1898 av Nederlands nasjonale fotballkonkurranse til 1954, bestemte tidligere regionale ligavinnere landets mestere gjennom sluttspill. Imidlertid dette turnering forble strengt amatør. Årsaken til dette var at KNVB nektet å ta imot erstatning og straffet spillere som mottok lønn eller overgangssum.

På begynnelsen av 1950-tallet, etter at flere medlemmer av landslaget flyttet til utlandet for å søke økonomisk fordel, økte etterspørselen etter et profesjonelt fotballsystem i Nederland. Forbundet utstedte suspensjoner til individene, og hindret disse spillerne fra å representere landet på internasjonalt nivå.

For sesongen 1954–55 ble det imidlertid dannet en opprørsk fotballorganisasjon for disse profesjonelle spillerne for å imøtekomme den økende interessen.

Ligaen fortsatte i 11 runder før de to forbundene ble enige om å forene seg. Disse institusjonene ble umiddelbart kansellert, og en ny, samlet konkurranse ble opprettet. I 1956, to år etter etableringen av profesjonell fotball i landet, ble Eredivisie offisielt dannet.

Ajax har vunnet 36 Eredivisie-titler, mens PSV har vunnet 24 og Feyenoord har vunnet 15. I nederlandsk fotball har disse tre klubbene vært hovedkreftene.

Siden debuten for Ajax i 1964 var Johan Cruyff den mest kjente fotballspilleren som dukket opp fra Nederland.

Eredivisies historie
Beste Eredivisie-odds

Beste Eredivisie-odds

Eredivisie i Nederland er en spennende divisjon med mange fremtredende klubber og kommende fotballtalenter. Jada, det vil ikke være i stand til å konkurrere med Premier League eller La Liga hver sesong. Men hver helg fortsetter mange individer å se kamper; flere av dem plasserer ulike spill.

Moneyline

Veddemålsutsikter for spesielle anledninger er alltid tilgjengelige på alle sportsbook-nettsteder som tilbyr live-spillmarkeder på Eredivisie-kamper. Punters får tre forskjellige spillalternativer når de plasserer en slik innsats basert på hvordan de forventer at kampen slutter.

Det er spill på hjemmelag, bortelag og uavgjort, og det er alltid verdt tiden å sammenligne oddsen som tilbys på slike kamputfall.

Over under

Når det kommer til fotballspill i Nederland, er det nesten uoversiktlig å satse på "over 2,5 mål". Eredivisie har et høyt mål-per-spill-forhold, med mange lag som foretrekker en offensiv spillestil.

Mot spredningen

I punktspredningsbetting setter oddsmakeren linjen slik at underdogen har en fordel i spillet. Selv før spillet begynner, får underdogen ofte en målfordel på +0,5. Favorittlaget vinner sannsynligvis, med start på -0,5 mål. De tippere som satser på underdogs til +0,5 kan vinne hvis laget deres vant eller kampen endte uavgjort. Hvis siden taper spillet, tapes innsatsen.

Bestillinger og andre markeder

Spillere kan satse på antall hjørner gitt i en kamp, mens kortspill er sentrert på det samlede antallet kort som vises til begge lag. Andre spill som vinner en konkurranse, hvem som får flest mål i en konkurranse, hvem som skal degraderes og hvor mange poeng et bestemt lag vinner i løpet av sesongen.

Beste Eredivisie-odds
Beste bookmakere for Eredivisie-spill

Beste bookmakere for Eredivisie-spill

Å finne beste online sportsbook-nettsted for å plassere spill og se på live-strømmer kan være utfordrende for enkelte individer. Dette er spesielt tilfelle når et betydelig antall nettsteder tilbyr disse tjenestene. I tilfelle man ikke er sikker på hvordan man skal satse på Eredivisie, må de utvise ekstrem forsiktighet og oppsøke et anerkjent og pålitelig nettsted.

Unibet, Megapari, Helabet, BetWinner, 1xBet, Parimatch og William Hill er blant de beste online bookmakersidene for å oppdage Eredivisie-spillodds. Spillere må av og til se gjennom noen av debattene og foraene som er opprettet av forskjellige fotball- og bettingfans, da dette kan hjelpe til med å utvikle en innsatsstrategi.

Beste bookmakere for Eredivisie-spill
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen