Slik satser du på Bundesliga i 2024

Bundesliga er den tyske klubbfotballens toppdivisjon. Den inkluderer et stort nettverk av organisasjoner som aktivt promoterer sporten i hele det europeiske landet. Den tyske føderale fotballigaen, eller Bundesliga komplekse nettverk av foreninger, lag og medlemskap spenner over hele landet og omfatter ulike spille- og organisasjonsnivåer.

Den ordinære sesongen går fra august til mai. Hver side spiller 34 kamper, både hjemme og borte, og gir Bundesliga-betting online bookmakere store markeder. Bundesliga består av atten lag. I ligaen spiller hvert lag mot alle motstanderne to ganger, hjemme og borte gjennom hele sesongen.

Slik satser du på Bundesliga i 2024
Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Kvalifisering til europeisk fotball

Kvalifisering til europeisk fotball

Trepoengssystemet erstattet den tidligere topoengsprisen for seier siden sesongen 1995/96. Hver kamp gir nå tre poeng til vinneren, ingen til taperen, og ett poeng til hvert lag i tilfelle uavgjort.

Bare én klubb blir kronet til mester ved slutten av den ordinære sesongen. De tre nederste sidene degraderes umiddelbart og erstattes av de tre øverste lagene fra andredivisjon. Det andre nivået er kjent som 2.Bundesliga siden 1974. Den tredje divisjonen har vært kjent som 3.Liga siden 2008. Den var tidligere kjent som Regionalliga siden den ble dannet i 1963.

Den tyske mesteren, toer, tredjeplass og fjerdeplasserte lag går videre til Champions League, Europas beste klubbkonkurranse. Laget på femteplass og vinneren av DFB-cupen kvalifiserer seg til Europa League.

Det sjette-rangerte laget tar seg til Europa Conference League. I tilfelle vinneren av DFB Pokal også kvalifiserer seg til Champions League, vil andreplass i samme cup konkurrere i Europa League. Det sjette laget vil få en plass i Europa League når både DFB Pokal-finalistene kvalifiserer seg til Champions League og Europa Conference-plassen vil gå til det sjuende laget.

Lag rykket ned fra Tysklands toppligaen på slutten av den ordinære sesongen flytter til andre lag for den påfølgende sesongen. 2.Bundesliga har også 18 klubber som konkurrerer om de tre tilgjengelige opprykksplassene på slutten av sesongen. Neste sesong blir de som ender sist nedrykket til sine regionale avdelinger hvor de konkurrerer om en plass i 2.Bundesliga.

Laget som havner på 16. plass i Bundesligaen spiller mot laget som kommer på tredjeplass i andre lag i et sluttspill på to kamper. Seieren av uavgjort deltar i Bundesliga den påfølgende kampanjen, mens taperen rykker ned til andredivisjon.

Kvalifisering til europeisk fotball
Topplag i Bundesliga

Topplag i Bundesliga

Femtiseks klubber har deltatt i Bundesliga siden starten. Flere av disse lagene har vært dominerende, mens andre har blandede resultater. Disse lagene har vært representert av stjerner og talentfulle spillere som gjør Bundesliga til en av de mest spennende konkurransene å se i verden.

FC Bayern München

Vanligvis kjent som FC Bayern, spiller laget sine hjemmekamper på den enorme Allianz Arena stadion. Laget har vært dominerende i Bundesliga og er representert med stjernespillere. Gerd Muller er tidenes toppscorer i Bundesliga. Robert Lewandowski er nummer to. Begge har representert Bayern München. I fotballens verden, Bayern har det høyeste antallet supportermedlemskap.

Borussia Dortmund

Klubben er populært kjent som BVB og har base på Signal Iduna Park stadion i Dortmund. BVB regnes som den nest beste klubben i Tyskland og har levd opp til denne tittelen. Deres siste tittel kom imidlertid i 2011/12, men laget har vært på andreplass ved flere anledninger. Laget har en Champions League tittelen og ble nummer to i den helt tyske finalen i 2013, og tapte mot Bayern München.

Leipzig

Leipzig er et nytt lag i tysk fotball, som ble dannet i 2009 og ble rykket opp til Bundesliga i 2016. Laget har sementert sin plass som topplag i Tyskland, og endte som andreplass i 2016/17-sesongen og 2020/21 . Laget vant også DFB-Pokal i 2022 og ble nummer to i Champions League 2019/20.

Topplag i Bundesliga
Toppstatistikk for Bundesliga

Toppstatistikk for Bundesliga

Bayern har rekorden for de høyeste totale poengsummene i en kampanje, med 91 i 2013. Dermed er laget et vanlig utvalg av spillere i enhver online sportsbook. Det største gapet mellom mesterne og andreplassen skjedde i samme sesong, med Bayern som endte 25 poeng foran Dortmund. Troppen beseglet tittelen den sesongen med færrest kamper, og vant 2013/14-kronen på bare 27 kamper.

I 2015/16 endte Borussia Dortmund på andreplass med 78 poeng, en ligarekord for et toer-resultat. Bayern München har scoret flest mål i en sesong med 101. I tillegg har troppen scoret flest mål hjemme (69) og på bortebane (47).

212 clean sheets i Bundesliga gjør Manuel Neuer til keeperen med flest shutouts i ligaens historie. Gerd Müller satte serierekord med 365 mål på 427 kamper. Med 602 kamper for Eintracht Frankfurt, har Charly Körbel rekorden for flest ligaopptredener. Stefan Effenberg har fått flest bookinger av noen spiller, med 121 kort, syv røde.

Toppstatistikk for Bundesliga
Bundesliga League og Cup-konkurranser

Bundesliga League og Cup-konkurranser

Etter hvert som sesongen skrider frem, spiller lag fra Bundesliga også i ligacupen, DFB-Pokal. DFB-Pokal er en årlig knockout tysk fotballturnering organisert av det tyske fotballforbundet (DFB). Ligaen har 64 lag, inkludert alle Bundesliga- og 2.Bundesliga-klubber. Etter Bundesliga-mesterskapet regnes det som den neste prestisjefylte klubbkonkurransen i tysk fotball.

Bayern har de høyeste DFB-Pokal-titlene, 20, siden denne konkurransen startet i 1935. Laget er dermed et populært valg på sportsbook-nettsider. De nåværende mesterne er RB Leipzig, som vant sin første tittel i 2022.

I tillegg konkurrerer lagene i Europeiske sportsbegivenheter. Champions League er for de fire beste lagene, mens Europa League er for femte- og sjetteplassene. Det syvende laget konkurrerer i Europa Conference League, som ble grunnlagt i 2021/22.

Disse tyske lagene er ikke like dominerende som de fra Spania, England eller Italia. De har vunnet arrangementene åtte ganger totalt. Tyske lag har vært de nest mest dominerende i Europa League, og vunnet syv ganger. Eintracht Frankfurt vant 2021/22-utgaven.

Bundesliga League og Cup-konkurranser
Historien om Bundesliga

Historien om Bundesliga

Lenge før Bundesliga eksisterte tyske fotballigaer. Den første regionale ligaen, det sørtyske fotballmesterskapet, ble grunnlagt i 1898. Bundesligaens seksten grunnleggende medlemmer ble valgt blant de beste landslagene.

Bundesligaen ble grunnlagt i 1963 av det tyske fotballforbundet. Deutsche Fußball Liga har organisert ligaen siden 2001. De mest fortjente lagene fra flere tyske regioner ble samlet i én liga for første gang.

Bayern München har dominert Bundesliga de siste 32 sesongene, og vunnet 32 ganger. Bayern har vunnet hver av de ti titlene siden 2012/13. Bayern München tapte aldri en gang i Bundesliga-titlene 1986/87 og 2012/13, og satte en ny rekord for færrest tap i en enkelt sesong.

Bayern München har flest triumfer i en kampanje, med 29 i 2012/13 og 2013/14. Laget er også Europas mest suksessrike tyske lag, etter å ha vunnet Champions League seks ganger, den siste tittelen var i 2020.

Bayern har ti europacuper og fire internasjonale klubbcuper til gode. Bayern München vant Bundesliga, DFB-Pokal og Champions League i henholdsvis 2012/13 og 2019/20.

Historien om Bundesliga
Beste Bundesliga-odds

Beste Bundesliga-odds

Hvem som helst kan enkelt lære å satse på Bundesliga med bare enkle grep. Fotball er en sport som tiltrekker spillere fra alle slags bakgrunner. Når det kommer til fotballspill, er det avgjørende å vite hvordan man leser oddsen. Å forstå betydningen av tallene kan gi spillere en betydelig fordel i forhold til andre gamblere.

Moneyline

Dette er en standard Moneyline innsats der individer må velge en side for å få en seier eller uavgjort mellom de to lagene. Det negative tegnet (-) symboliserer den minst likte, mens plusstegnet (+) representerer underdogen. Dette er vanlig hos Bundesliga bookmakere; Imidlertid kan alle tre linjene i en treveis Moneyline være pluss penger (+) avhengig av matchup.

Under/ Overs

Over-Under Totals-spill er en morsom metode for å lage spådommer i tysk liga. Spillere kan satse på det totale antallet mål scoret av begge klubber som spiller i en bestemt kamp, og om de scorede målene vil gå OVER eller UNDER det totale antallet mål som bookmakeren har spådd.

Hos en hvilken som helst online bookie er det gjennomsnittlige totale målet 2,0, men dette kan variere basert på matchup. Forutsatt at dette markedet for en kamp mellom Leipzig og Frankfurt er satt til 3,5. Individer bør satse på OVER når de tror den kumulative poengsummen for begge lag vil være fire mål eller mer. Man bør satse på UNDER hvis de spår at den samlede poengsummen vil være tre mål eller mindre.

Mot spredningen

Oddsselskapet justerer line-in-point spread-spillet slik at det laveste laget har en fordel i spillet. Allerede før kampen starter får underdogen vanligvis +0,5 mål. Fra og med -0,5 mål vil favoritten være de handikappede. Hvis tippere støttet underdogen til +0,5, ville de vinne hvis laget deres vant eller kampen endte uavgjort. Spillere mister innsatsen hvis laget taper kampen.

Bestillinger og andre markeder

Spillere kan satse på spillere eller totalt antall lagbestillinger i en kamp. Totalt antall cornere, riktig scoring og til og med spillere som scorer er noen av tilleggsmarkedene som er tilgjengelige. Spillere må følge nøye med på kampene for å spille på denne typen spill.

Beste Bundesliga-odds
Beste bookmakere å satse på Bundesliga

Beste bookmakere å satse på Bundesliga

Tysklands Bundesliga, regnet som en av Europas fem store, tilbyr et bredt utvalg av fotballspill hver uke til spillere over hele verden. Bayern München, Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen er alle klubber i verdensklasse, mens mange oppegående lag streber etter å ta de store guttene ned et hakk.

Det er mange anerkjente Bundesliga nettsider for sportsbetting å velge mellom når du søker gunstige odds på fotballspill. De beste online bookmaker-leverandørene inkluderer Dafabet, BetWinner, Parimatch, Vbet og William Hill. Det er avgjørende å lære om spillerne og lagene som deltar i kampene man er interessert i å tippe på i en Bundesliga-spillebok.

Beste bookmakere å satse på Bundesliga
About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen