Hvordan spille

March 22, 2023

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill

Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Med en stor fanskare i Nord-Amerika og mange løp som foregår praktisk talt ukentlig på forskjellige veddeløpsbaner fra februar til begynnelsen av november, er NASCAR-spill et av de mest attraktive spillvalgene for motorsportsentusiaster.

Hva du trenger å vite om NASCAR-spill

NASCAR driver en rekke racingserier og -formater, med Truck Series, Xfinity Series og Cup Series som de mest populære. Alle disse løpene er tilgjengelige for NASCAR-spill hos de fleste bookmakere.

Det er ikke vanskelig å lære å satse på NASCAR hvis du holder øye med visse ting hver uke. For de som er ivrige etter å sette i gang spilleventyrene sine, her er noen eksperttips og forslag til NASCAR-spill for å komme i gang.

Slik forbereder du deg på NASCAR-spill

For å lykkes med NASCAR-betting, må du vite hvordan utviklingen i ukene frem til en begivenhet kan endre utfallet. 

De fleste bookmakere slipper sine NASCAR-odds i begynnelsen av uken. Sprint Cup Series-lag kvalifiserer og utfører ekstra treningsøkter når portene åpner.

Både sjåfører og team bruker disse øktene til å forberede kjøretøyene sine for kvalifisering og finjustere dem til løpet. Spillesider fjerner NASCAR-odds fra skjermen før de kvalifiserer seg og publiserer dem på nytt med den siste informasjonen på løpsdagen.

Kvalifisering

Din NASCAR spillstrategi må vurdere å kvalifisere seg fordi det kan påvirke løpets utfall. 

Utgangsposisjonen

Startposisjonen er viktig, men den varierer avhengig av racerbanen.

Baneposisjon er kritisk på noen kretser med bare ett racingspor, for eksempel Bristol Motor Speedway eller Martinsville Speedway, siden det er vanskelig å passere andre racerbiler. Sporet er hurtigbanen på racerbanen. Derfor blir racerbiler sittende fast i ett kjørefelt på spor med ett spor, men førere kan lett passere på spor med to eller tre spor.

På one-groove baner kan en sjåfør bevare energien sin senere i løpet hvis de får en solid start og ikke trenger å anstrenge seg for hardt for å ta igjen bakken mot sine rivaler. Utgangsposisjonen er imidlertid mindre kritisk på de større racerbanene som Michigan International Speedway og Talladega Superspeedway, hvor raskere biler kan kjøre jevne pasninger.

Pit Stall-valg

Pit stall valg avgjøres også av kvalifiseringen og er like avgjørende som førerens startposisjon. Pole position-vinneren får førstevalget av pit stalls, etterfulgt av sjåførene som kvalifiserte seg nummer to til femte. Dette er avgjørende siden det vanligvis er finere pit stalls i noen deler av banen enn andre.

De fleste polvinnende lag velger den siste pit-stallen ved enden av pit-veien. Det er nyttig siden det betyr at sjåførene deres ikke trenger å vente mens andre kjøretøy flyttes ut av veien før de kan gå når jekken slippes og servicen er utført. Du finner noen få boder med hull i ryggen eller fronten på de fleste baner. Disse gjør det lettere for sjåfører å gå inn og ut av gropene, noe som resulterer i raskere pit-stopp og bedre banetider.

Det er noen racerbaner hvor en god pit stall er like avgjørende som en sterk startposisjon. Det er ofte kollisjoner på pit road ved Martinsville på grunn av de trange kvartalene og begrenset plass. Pocono Raceway har en ganske bred gropvei, noe som reduserer mulige ulykker.

Læring hvordan satse på NASCAR betyr å gjøre leksene dine på NASCAR-banen før du satser. Tippepublikummet legger ofte for stor vekt på førerens startposisjon og belønner de som starter bakerst i flokken. Når Sprint Cup-serien kjører på en av de større racerbanene hvor forbikjøring er enkel, og pit road er bred, kan denne kunnskapen gi deg en betydelig fordel.

Øve på

Treningstider for hvert Sprint Cup-lag offentliggjøres hver uke, inkludert de raskeste rundetidene og høyeste gjennomsnittshastigheter. Hvis du er interessert, kan du se disse hendelsene på Speed Channel. Det er her seerne kan få innsikt fra sjåfører og mannskapssjefer på deres favoritt racerbiler gjennom dybdeintervjuer.

Når du analyserer treningshastigheter, ta spesielt hensyn til den endelige treningen, ofte kjent som Happy Hour. Dette er den siste muligheten for lagene til å finjustere bilene sine før løpsdagen og gir det klareste bildet av hvem som vil lykkes og underprestere. I tillegg til å være den siste muligheten for Sprint Cup-teamene til å sjekke bilens håndtering, er siste øvelse den økten som mest simulerer løpsdagens grønne flagg-forhold.

Det er en enorm innvirkning av været på en bils ytelse under et løp, og optimalisering av bilens oppsett for været kan gjøre eller ødelegge en sjåførs vinnersjanser. Lavere banetemperaturer øker dekkgrepet, noe som resulterer i raskere rundetider. Dekkene blir varme og fettete når temperaturen stiger, noe som får bilene til å skli mens de raser. Så hold et øye med når de virkelige treningsrundene er og hvilke værvariabler for økten er mest likt med grønne flagg når du lager din NASCAR-spillstrategi.

NASCAR-spilltyper

På løpsdagen, når kvalifiseringen og treningsøktene er over, blir oddsen beregnet og offentliggjort. Et av de beste NASCAR-spilltipsene du vil komme over, er å forstå innsatsene du kan plassere på et NASCAR-løp. Følgende er eksempler på vanlige NASCAR-innsatser:

Direkte løpsvinner

Å gjøre løp til vinnere betyr å sette en innsats på en bestemt fører for å vinne løpet den dagen. Disse innsatsene gir de største belønningene, men er også de vanskeligste å vinne. Å velge løpsvinnere på en rimelig konsistent basis for å være lukrativ er utfordrende. 

Siden det vanligvis er flere racerbilførere, vil mange mulige utfall være tilgjengelige, hver med sitt eget sett med odds basert på sjåførens statistiske vinnersjanser.

Oddsen -250 på Dale Earnhardt Jr.s seier i et gitt løp innebærer at en spiller må risikere $250 for å vinne $100 hvis han er sikker på Earnhardts seier. Hvis oddsen hans var +300, må du satse $100 for å tjene $300.

Det beste aspektet ved denne typen spill er at du kan satse på mange drivere, noe som gir deg et bredere spekter av muligheter enn med en enkelt innsats.

Driver Matchups

Disse innsatsene setter to førere mot hverandre i det nåværende løpet, som ligner penge-linje innsatser i baseball. Uansett hvor sjåføren din plasserer seg, vinner du så lenge de plasserer seg bedre enn motstanderen. Disse innsatsene er unike, siden du kan vinne hvis sjåføren din plasserer 42. og tape hvis sjåføren din plasserer 2. plass. 

Populære sjåfører samler ofte "myke penger", noe som gjør matchups sammenlignbare med andre former for sportsspill. Her er et eksempel på et drivermatchup-marked du kan støte på.

  • Denny Hamilton -170
  • Kyle Busch +135

Her må du satse $170 for å vinne $100 på Jimmie Johnson, mens å satse $100 på Kyle Busch vil gi tilbake $135 hvis du lykkes.

Podium finish

I tilfelle du aldri har sett en racingsport eller OL før, blir de tre beste som kommer i mål, uansett, tildelt en plass på pallen. Å satse på en sjåfør for å ende blant de tre beste er mulig i de fleste sportsbooks, med oddsen som endrer seg tilsvarende. Hvis du har en favorittsjåfør, men ikke er sikker på at de kan vinne direkte, kan du fortsatt satse på at de ender blant de tre beste til lavere odds.

Dale Earnhardt Jr.s odds for å havne blant de tre beste kan være -650 hvis han hadde -250 odds for å vinne. Hvis oddsen hans for å vinne var +300, kan oddsen hans for å bli nummer to eller tredje være så lav som -105.

Andre NASCAR-spilloddser

Her er noen mindre vanlige innsatstyper du kan se på din NASCAR bettingsider på nett.

Den raskeste runden

Den raskeste runden er en annen form for innsats som ikke krever noen forklaring: den refererer ganske enkelt til sjåføren som fullfører en runde på raskest mulig tid. Sjåføren trenger ikke å vinne eller til og med fullføre arrangementet. De kan teoretisk sett fullføre en runde, spinne ut og bli diskvalifisert uten å tape innsatsen.

NASCAR Futures

NASCAR futures odds lar deg satse på langt unna utfall, for eksempel hvilken sjåfør som vinner Cup Series-tittelen. Disse prosentene vil variere basert på hver sjåførs prestasjoner i løpet av sesongen, og til slutt begrenses til de som kommer til neste runde av sluttspillet.

Produsentodds

Å satse på den vinnende bilens produsent kan være en morsom måte å fordrive tiden mens du venter på målstreken. Disse oddsene beregnes ved å bruke inneværende sesongs prestasjoner og førerens suksesshistorie på denne banen og i denne spesielle begivenheten. For eksempel konkurrerer Chevrolets, Fords og Toyotaer i Cup-serien.

Etappevinnere

Noen online bookmakere gir odds på hvilken sjåfør som vil fullføre hver etappe i et NASCAR-løp, med den totale løpsvinneren bestemt av det totale antallet fullførte etapper.

Race rekvisitter

Online bookmakere inkluderer ofte spesialtilbud og løpsrekvisitter for store NASCAR-løp som Daytona 500. Antall vrak, bruk av advarselsflagg, endelige posisjoner til visse sjåfører og andre faktorer kan alle brukes til å bestemme disse oddsene.

Siste tanker

Husk at kort- og langsiktig suksess krever nøye planlegging og bevisst utførelse. Hvis du gjør leksene dine før løpet, vil du ha en bedre sjanse til å ta utdannede avgjørelser om innsatsene dine.

Det er ikke den beste NASCAR-spillstrategien å alltid prøve å treffe en vindfall. Som med spill på alle andre sporter, er det i din beste interesse å lete etter de beste NASCAR-oddsene dine før du satser. Se på våre anbefalte NASCAR-spillsider for å få mest mulig ut av din NASCAR-spillopplevelse.

Hvis du vil ha en detaljert statistisk analyse av løpsresultatene, er det beste alternativet å se på de siste resultatene for hver fører på de individuelle kretsene. Se på racinghistorien deres for å se hvor mange de har konkurrert i, hvor mange de har vunnet, hvor de har plassert seg og hvordan de fullførte. Disse tallene er vanligvis gitt sammen med en førers totale sporvurdering.

Sporrekordene til hvert lag bør undersøkes og tas med i den samlede vurderingen.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen
undefined is not available in your country. Please try:

Siste nytt

Hev ditt tippespill: Insidervalg, statistikk og pålitelige anmeldelser
2024-06-02

Hev ditt tippespill: Insidervalg, statistikk og pålitelige anmeldelser

Nyheter