Guider

May 17, 2023

Den ultimate guiden til å administrere bankrollen din for sportsspill

Emil Hansen
WriterEmil HansenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

For å oppnå langsiktig økonomisk suksess som en sportsvedder trenger du mer enn bare en evne til å plukke vinnere; du trenger også en solid forståelse av å administrere pengene dine mens du tipper på sport.

Den ultimate guiden til å administrere bankrollen din for sportsspill

Tenk deg at det er en søndag kveld, og du ser på kveldsdrinken til dagens fotballaksjon. Støtt underdogen som er nede med seks poeng med åtte minutter igjen av kampen. I spillets siste minutter, mens siden din suser nedover banen, krysser du fingrene og ber om et mirakuløst comeback.

Og riktignok førte et enormt comeback i fjerde kvartal til dagens største seier for klubben din.

Du har nettopp vunnet mye penger; hva nå? Ved å bruke pengehåndteringstaktikker kan du øke sjansene for å fortsette å vinne samtidig som du reduserer risikoen for å tape alt. Alle vellykkede gamblere bør bruke disse potente strategiene for å administrere bankrollene sine.

Her finner du en omfattende strategi for bankrollhåndtering innen sportsbetting, komplett med enkle råd, utprøvde taktikker og nyttige påminnelser om ting som begrensninger for gevinst og tap.

Hvordan administrerer du din spillbankroll?

Bankroll management er et tema som krever forståelse av uttrykket "bankroll" før du kan gå videre til andre emner. En sportsbetters bankroll er pengene de har tilgjengelig for omsetning.

Et vanlig råd er aldri å sette mer penger på spill enn du har råd til å tape.

Når man vurderer denne påstanden, setter mange sportsgamblere av en viss sum bare for å satse. Når du har bestemt deg for hvor mye penger du skal satse på, kan du begynne å administrere bankrollen din effektivt. For å gjøre dette, må du etablere noen retningslinjer for deg selv om hvordan og hvor du skal bruke pengene dine mens satse på sport.

Både enhets- og innsatssporing er viktige komponenter for effektiv bankrollstyring. Du kan oppnå riktig bankrollstørrelse og dine mål ved å bruke en rekke bankrolladministrasjonsverktøy. Optimaliser din spillbankroll for å maksimere gevinstene dine og begrense tapene dine. Både amatører og erfarne proffer kan ha nytte av å lese dette.

Hvorfor bør du administrere din bankroll for sportsspill

Å være en god sportsbetting krever kunnskap om sportsbettingindustrien og et bankrollstyringssystem - du må forstå hvordan du administrerer økonomien din for å ha en velstående fremtid på beste sportsbettingsider. Det er en direkte sammenheng mellom hvordan du styrer økonomien din og suksessnivået ditt.

Bankrollhåndtering har ulike fordeler. Det hjelper mot en tapende trend, beskytter deg mot å blåse hele bankrollen på ett enkelt spill, og hindrer deg i å sikte på den store poengsummen.

Dette er bare en håndfull av de mange måtene god bankrollstyring kan hjelpe deg med å tjene penger ved å satse på sport.

Hvor mye du skal starte med din sportsspillbankroll

Å sette en innsatsbankrollgrense er det første trinnet i å administrere pengene dine mens du plasserer spill. En bankroll, som tidligere sagt, er en sum penger satt ut bare for å satse.

Hvis du ønsker å spille penger fornuftig, må du holde disse pengene adskilt fra andre fond. Hvor mye penger bør du sette inn i din sportsbetting-bankroll nå som du vet at du må gjøre det?

Alt avhenger av hvor mye penger du trenger for å få endene til å møtes. Du bør kun spille med penger du kan risikere å tape.

Hvor mye penger bør du satse på hvert spill?

Hvis dette var en ideell verden, kunne vi alle hatt enorme bankroller og trygt risikert rundt 1 % av dem på hvert spill. Uansett er ikke denne strategien for bankrollhåndtering den beste for nybegynnere.

Hvis du har en $1000 bankroll, som ikke er et lite beløp, vil du bare risikere $10 på hver innsats på 1%. Dette er neppe den mest tiltalende måten å begynne et nytt tidsfordriv på.

Selv om det er OK å øke aggresjonsnivået med en mindre bankroll, er det ikke tilrådelig å øke innsatsen til mer enn 5 % av den totale bankrollen. Mer enn det er å be om problemer. 2,5 % er en grei mellomting.

Enten du velger 1 %, 5 % eller et tall i mellom, vil den prosentandelen fungere som din "enhetsstørrelse" fremover.

Hva er innsatsenheter?

Sportsspillere kan lettere evaluere sine prestasjoner ved å bruke enheter i forhold til andre spillere. Tross alt, sammenligne hvilken gambler som har tjent mer penger gambling i NFL ville være urettferdig hvis en spiller hadde en $10 000 bankroll og en annen bare hadde et $500 budsjett. En spiller med en høyere bankroll kan ha en langt dårligere rekord enn en med en mindre, men likevel havne foran økonomisk på grunn av det større antallet gevinster.

Ved å justere enhetsstørrelsen kan du se hvor mye du ligger foran din gjennomsnittlige innsats. En ville være opptil fem enheter hvis enhetsstørrelsen deres var $100 og de var opp $500. Denne metoden lar deg også anslå fremtidig inntekt ettersom enhetsstørrelsen din vokser.

Slik finner du strategien for bankrollhåndtering for dine behov

Du trenger ikke satse samme sum på hvert spill. Du kan skreddersy din sportsspillportefølje for å passe din foretrukne tippemetode ved å velge mellom flere forskjellige tilnærminger.

Flat Betting-modell

Til tross for dens tilsynelatende enkelhet, er dette den mest idiotsikre metoden for å administrere pengene dine. Alt du trenger å gjøre er å bestemme deg for en enhetsstørrelse og satse det beløpet på hver innsats. Det spiller ingen rolle hvor mye du har satset i det siste, hvor sikker du er, eller hva oddsen er.

 • For å avgjøre mellom "å vinne" og "risiko"-tilnærmingene, bør du vurdere det som best passer dine behov. Å bruke "å vinne"-strategien krever vurdering av juicen for å vinne en enhet. Dette innebærer at du må sette ned 1,1 enheter for å tjene 1,0 når du satser på en vanlig innsats med odds på -110.
 • Når du bruker risikostrategien, satser du ikke nok enheter for å dekke vaken. Det betyr at du må sette opp 1,0 enheter på en -110 innsats for å vinne 0,91 enheter hvis du vant.

Å satse på underdogs med pengelinjer er risikabelt av samme grunn. 

 • Hvis du ønsker å satse flate 1,0 enheter, kan eller kan du satse nøyaktig nok til å vinne 1,0 enheter. Hvis du vil satse på en underdog med +250 odds, har du to alternativer: risikere 1,0 enheter for sjansen til å vinne 2,5 enheter eller risikere 4,0 enheter for sjansen til å vinne 1,0 enheter.
 • Når du plasserer et spill, foretrekker de fleste tippere "to win"-tilnærmingen på spreads og "risk"-tilnærmingen på moneyline underdogs, men du bør bruke hvilken strategi som hjelper deg med å føle deg mest komfortabel.

Den primære fordelen med denne strategien er at den beskytter din bankroll samtidig som den garanterer avkastning hvis gevinstraten din er høyere enn break-even-merket.

Husk at denne strategien krever regelmessige bankrollevalueringer. Hvis du har fått eller mistet et betydelig antall enheter, bør du vurdere å justere størrelsen på enhetene dine tilsvarende.

Konfidensmodell:

Når du føler deg sikker på en kamp, lar tillitsmodellen deg øke innsatsen. Selv om en gambling på 1,0 enheter fortsatt anbefales, er det noen ganger akseptabelt å øke innsatsen din til 2,0 eller 3,0 enheter. Vi anbefaler ikke å øke enhetsstørrelsen over det med mindre du har vist en konsistent kapasitet til å gjøre dine mest sikre spill.

Før du tar en endelig beslutning, er det lurt å prøve denne modellen. Det er heldigvis ikke så vanskelig å få til. 

 • Du bør holde styr på innsatsene dine på et regneark, uansett spillsystem, og du bør også begynne å notere ditt tillitsnivå i hvert spill på en konfidensskala fra 1–3. 
 • Du kan se på banerekorden din for hvert innsatsbeløp, selv om du alltid satser på samme antall enheter. Det er veldig fornuftig å øke innsatsbeløpet ditt hvis dine mest sikre spill har en langt bedre track record enn dine mindre trygge.
 • I tillegg tillater konfidensmodellen sporadiske innsatser på halv enhet. Dette er mest effektivt når du satser på underdogs eller parlays med en stor potensiell utbetaling.

Prosentmodell

Sammenlignbar med flatbetting-systemet er prosentmodellen. Den eneste vesentlige endringen er at enhetsstørrelsen din vil avhenge av bankrollen din i stedet for å være forhåndsbestemt. Innledende numeriske sammenligninger bør være nærme, men enhetsstørrelsen vil endre seg mye raskere enn den flate modellen.

La oss ta en titt på en teoretisk $1000 bankroll som et eksempel.

 •  Enten flat eller prosentbasert, vil din første innsats være $25 hvis ønsket standardenhet er 2,5%. Fra da av vil ting begynne å endre seg. 
 • De første $1 025 på bankrollen din vil vokse til $1 025 hvis du vinner din første innsats. 
 • Den neste innsatsen vil koste deg $25,63, eller 2,5 % av det beløpet.

Den primære fordelen med denne taktikken er at den utnytter varme streker, en vanlig forekomst innen sportsbetting. Etter hvert vinnende spill øker du innsatsen med et passende beløp, noe som øker din potensielle avkastning under vinnerrekker.

Ulempen er at det kan være mer utfordrende å unnslippe en ubehagelig situasjon. Størrelsen på innsatsen din vil reduseres hvis pengene dine faller under ditt opprinnelige startbeløp. Som et resultat blir tidspunktet for seiersrekke mer avgjørende enn det var under paradigmet med faste enheter. På grunn av det større standardavviket er dette en mer risikofylt strategi.

Kelly Criterion Model

Kelly Criteria Model er som en superladet versjon av tillitsmodellen. Målet ditt er å beregne din nøyaktige vinnerprosent for hver innsats i stedet for bare å gi et konfidensnivå til hvert valg. Du vil da bruke dette tallet i følgende beregning for å beregne det nøyaktige beløpet av bankrollen din som bør være i spill til enhver tid:

Den ultimate guiden til å administrere bankrollen din for sportsspill

Formelen kan virke komplisert ved første øyekast, men den er ganske enkel. La oss undersøke et oppdiktet scenario.

Beregningen kan se litt slik ut hvis du trodde du hadde 55 % sannsynlighet for å vinne en vanlig innsats på -110:

Den ultimate guiden til å administrere bankrollen din for sportsspill

Ved å bruke Kelly-kriteriet gir det en risiko på 5,5 % av hele bankrollen din.

Programmet vil gi råd om en større innsats hvis og bare hvis konfidensnivået eller pengelinjeoddsene for innsatsen din forbedres. Det er ikke uvanlig at disse tallene er noe dristige.

La oss late som om du tror en +200 underdog har 50 % sjanse til å vinne. Slik kan den resulterende formelen se ut:

Den ultimate guiden til å administrere bankrollen din for sportsspill

Kelly's Criteria Model anbefaler en svimlende høy innsatsstørrelse på 25 % av bankrollen din under visse omstendigheter.

Det er derfor det er avgjørende å finne nøyaktighet i å estimere sjansene for suksess. Du vil tape en betydelig del av pengene dine hvis du gjør en feil.

Du bør ikke prøve denne teknikken med mindre du har gjort mye lekser om hvor godt du kan estimere vinnersjansene dine, og selv da kan det være bedre å bruke en tilpasset versjon av algoritmen.

Kelly-kriteriene er ofte brukt av profesjonelle sportsbettore, og mange velger å satse bare en brøkdel av det anbefalte beløpet. Likevel vil det beskytte deg mot å tape like mye som standard flatbetting eller prosentsatsingsmodeller.

Sports Betting Bankroll Management Tips

Her er noen tips som hjelper deg med å holde på med sportsbetting. 

Hold deg til dine økonomiske grenser

Å vite når man skal slutte å satse er avgjørende kunnskap for den uformelle sportsbetteren. Hvis du satser, risikerer du bare det du har råd til å tape. På den måten, uansett hva som skjer, kan du slappe av og ha det bra uten å bekymre deg for mye om uflaks. Det er viktig å huske at det å ha det hyggelig er hovedmålet. Det er aldri underholdende å spille penger du ikke kan risikere å tape.

Opprett et eget fond for spill

Dette er et viktig råd som mange spillere hører, men aldri følger. Sett av et fast beløp ukentlig eller månedlig, og unngå å bruke mer enn det på tipping.

Det er enkelt å miste oversikten over gevinster eller tap når du må ta penger opp av lommen hver gang du satser. Uten nøye overvåking kan betting fort bli en alvorlig belastning på ressursene dine.

Ta aldri penger fra den angitte bankrollen

De mest suksessrike spillerne innen sport gjør det fordi de vet at en voksende bankroll er avgjørende for langsiktig suksess. En viktig måte de oppnår dette på er ved å opprettholde en konstant bankroll og ikke bruke gevinstene sine.

Hvis du satser på sport kun for moro skyld, bør en betydelig del av den gleden komme fra å bruke eventuelle gevinster på noe annet underholdende. Dette betyr at du kan ta mer penger ut av bankrollen din enn vanlig hvis du bare er en sjelden gambler.

Men hvis du ønsker å forbedre deg som en sportsbetting og til slutt gjøre store gevinster, må du spare så mye av overskuddet som praktisk mulig på bankrollen din. I gamblingverdenen er kontanter analogt med ammunisjon; jo mer du har, jo mer skade kan du gjøre med innsatsene dine.

Dokumenter alt omhyggelig

Hvis du ikke holder styr på gevinstene og tapene dine, vil innsatsen din for bankrollstyring være nytteløs. Selv om det kan virke åpenbart, er dette en alvorlig underutnyttet strategi i sportstippingsverdenen.

En enkel og rask tilnærming til å holde oversikt over innsatsfortiden din er å holde oversikt over pengene og innsatsene dine. Dine tidligere spill kan bli analysert på denne måten, og kaste lys over årsakene til dine gevinster og tap. Du kan bruke Excel for dette eller en velprøvd notisblokk.

Undersøk kildene til din økonomiske suksess. I hvilken grad tjener du på å satse på spesifikke sporter, lag og innsatser? Det andre spørsmålet er: hvor forventer du å pådra deg størst tap? Det krever innsats, men du kan gjøre en betydelig forskjell for bunnlinjen hvis du spiller etter dine styrker og unngår svakhetene dine.

Hva betyr Stop Loss?

Når det kommer til sportsbetting, er det vanskeligste å forstå når man skal stoppe. Vi anbefaler deg gamble med ansvar og les nøye følgende tips: 

 • Stop-loss-grenser er det maksimale beløpet en investor er villig til å tape innen en viss tidsramme. Når tapene dine overstiger dette beløpet, vil du ikke lenger spille. 
 • For eksempel, hvis du tillater deg selv $100 å gamble og taper alt på en dag, vil du ikke satse igjen. Å ha disiplinen til å lage en plan for stop-loss limit hjelper deg å unngå å tape alle pengene dine for tidlig.
 • Ikke alle får en tapsgrense når de satser på sport for å forhindre at de taper penger raskt. Det er enkelt å legge inn kredittkortinformasjon og kaste bort penger på gambling på nettet, så det er avgjørende å finne realistiske metoder for å være sparsommelig.

Å følge vår tidligere veiledning og opprettholde en separat spillbankroll vil sette deg i en mye sterkere posisjon. Hvis du føler deg overveldet, kan disse forslagene hjelpe.

 1. Hvis du ønsker å satse med kontanter, er det best å holde disse pengene adskilt fra de andre midlene dine og i en forseglet konvolutt. 
 2. Hvis du ønsker å bruke et bankkort for spill, anbefales det at du oppretter en egen konto for det formålet.

Å etablere en stop-loss-grense er en teknikk for å beskytte spillkapitalen din, uavhengig av hvilken strategi du velger å bruke. Det er to typer stop-loss-grenser. 

Session Stop Loss

Du kan kontrollere hvor mye penger du bruker på gambling hvis du deler opp tiden din i diskrete perioder. En typisk sportsvedder vil sette av $200 for dagen og fordele pengene på tjue forskjellige innsatser på spill eller linjer.

Husk at hvis du har tenkt å satse på sport hele dagen, kan det være lurt å spille i mange økter for å ha nok midler til å fortsette å spille selv om du har en dårlig start.

Så snart øktens penger er borte, slutt å spille til du har kommet deg økonomisk.

Stopp Win Limit

Hvor selvmotsigende det enn kan høres ut, er det like viktig å vite når du skal stoppe når du er i forkant som å vite når du skal gå når du er nede.

Selv den heldigste personen vil gå tom for flaks på et tidspunkt, så det er vanligvis best å ta ut penger mens du er oppe. Å sette stopp-vinn-grenser er en fantastisk metode for å trene din selvkontroll, som vil tjene deg godt i alle typer sportsspill.

Hvis du bestemmer deg for et stort måltall og du tilfeldigvis når det, kan du slutte å satse og bruke resten av dagen på å telle gevinstene dine.

Siste tanker

Å lese og fordøye denne artikkelen vil gi et solid grunnlag for det grunnleggende i en strategi for bankrollstyring innen sportsbetting.

Vi kan ikke understreke dette punktet nok: god pengehåndtering i gambling vil gi enorme belønninger. Ikke bare vil det øke sjansene dine for å vinne penger, men det vil også gjøre sportsspill mye mindre stressende totalt sett.

Evnen til å spore fremgang objektivt er en annen fordel med god økonomistyring. Du kan være langt mer realistisk om resultatene dine hvis du vet nøyaktig hvor mye du har vunnet og tapt i en bestemt måned.

About the author
Emil Hansen
Emil Hansen
About

Emil Hansen fra Oslo er en pioner innen lokal tilpasning av online kasinoinnhold i Norge. Med en nøyaktig sans for detaljer og en dyp kjærlighet til sine norske røtter, bygger han bro mellom kasinoverdenen og hjertet av Norge.

Send email
More posts by Emil Hansen

Siste nytt

Det spennende løpet for den engelske Premier League-gullstøvelen: Hvem vil hevde seier?
2024-04-13

Det spennende løpet for den engelske Premier League-gullstøvelen: Hvem vil hevde seier?

Nyheter